Poświeciłem czas, aby móc zapytać o kwestie, które są dla mnie ważne a odpowiedzi na nie mogłyby pomóc mi w podejmowaniu dalszych decyzji inwestycyjnych. Po części jestem zawiedziony bo wiele pytań pozostało bez odpowiedzi ale te odpowiedzi, które się pojawiły pozwoliły mi zorientować się, że Zarząd wie w jakim niestabilnym otoczeniu rynkowym przyszło mu funkcjonować i podejmuje stosowne działania operacyjne i inwestycyjne.
Umowa wieloletnia z Orlenem w przypadku wspomnianych, ewentualnych problemów z logistyką surowców przez Kanał Sueski może stać się dla Spółki jednym z kluczowych elementów kształtowania przewagi konkurencyjnej. Ten wątek był poruszany również na czacie dotyczącym Rokity ( Exol sprzedaje Rokicie tlenek etylenu) czyli może być coś na rzeczy. A chciałbym przypomnieć, że poziom przychodów jaki zaraportował PCC Exol ze sprzedaży tlenku etylenu w 2023 roku to ponad 100 mln PLN a wolumen określony w umowie z Orlenem będzie sukcesywnie, znacząco wzrastał na przestrzeni kolejnych lat.