Forum Giełda +Dodaj wątek

czas na glos weterana papieru

no i jest komunikat -pomyliłem się o ok 2 tyg ale do rzeczy.
Mamy obecnie 125 843 667 akcji
Octava w ramach pierwszej transzy skupi 31 605 034

i co dalej ? pozostanie 94 238 633 akcji - octava w ramach 2 transzy skupi 51 451 785 tj. Jeśli będzie większa podaż niż popyt (a tak zakładam) na skup jest propocjonalna redukcja tj 54,6%. Jeśli każdy kto ma teraz papier dotknie to redukcja to na przykładzie np 10000 akcji mamy ca. takie przeliczenie.
- kupią 5460 acji z 10000 zawartość 33579 (6,15-cena 2 transzy skupu),
- pozostanie 4540 akcji spółki pozostanie na r-ku które według bilansu na dzień 31 12 2011 aktywa ma na poziomie ok 35 mln. Jeśli przyjąć że wartość notowań tej pozostałości będzie ok tego poziomu co teraz 0,9 - c/wk mamy na pozostałe akcje 42 786 848-tyle ich zostanie po umorzeniu jakąś wartość około 0,74.
zliczając te wartości otrzymujemy 3,35+0,74=4,10 i tak jak widzę dzisiejsze komunikaty.
Tak ja to widzę zapraszam do dyskusji.
Pytanie pierwsze czy wszyscy zgłoszą się na wezwanie? - mam tu głownie namyśli manchester? Tak czy owak według mnie pozbywanie się papieru za cenę3,60 to wycena pozostałych składników majątku, a dla przypomnienia łąki konstancinskie z już w częściowo nowym planem zagospodarowania przestrzennego, wałbrzych z pozwoleniem na budowę wszelkimi projektami (już zgłoszonych do sprzedaży), projektami w realizacji mieszkaniowymi za cenę jakiś 0,25 pln na akcje tj. ogólnie całość na kwotę 10 mln złotych jak dla mnie mało. Ja trzymam i mojej ceny ten papier jeszcze nie osiągnął.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
08OCTAVA 5,60% 0,66 2026-05-25 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.