Forum Giełda +Dodaj wątek

cytat!!! z wątku mbpartner

Byłem wczoraj na VI Forum Outsourcingu w Hotelu "Westin". Stoję, chodzę w kuluarach, rozmawiam z niektórymi ludkami. W końcu zupełnie przypadkowo na jakiejś tam przerwie kawowej okazało się, że żłopię kawę przy jednej "stojce" z jakimiś tam menedżerami Infosysu z Łodzi. Gadają o outsourcingu, gadają o informatyce. I czegóż to się mimo woli dowiaduję? Ano ni mniej ni więcej tylko, że prowadzą rozmowy nt. przejęcia jakiejś małej firmy. Od razu nadstawiłem lepiej ucha. Od słowa do słowa co się okazuje?... - Że chodzi o Positive Advisory z NewConnect.
W końcu goście dopili kawsko i wrócili na salę. A ja nad jakiś tam kolejny wykład przedłożyłem otworzyć netbooka i poszperać w necie... Czytam jakiś tam komunikat giełdowy sprzed paru miesięcy nt. podpisania strategicznej umowy między Positive i tym indyjskim Infosysem. Patrzę na kurs a tu w ciągu ostatnich dwóch tygodni akcje Positive skoczyły o połowę do góry mimo, że nie było żadnego infa. Niewiele myśląc zakupiłem więc pakiecik, zwłaszcza że wczoraj było zatrzymanie w tych wzrostach...
Trcohę mi żal co poniektórych co jeszcze trzymają MB Partnera bo spółka zaj.....ie przewartościowana a po takim spadku bardzo trudno Patrowiczowi (zresztą komukolwiek) będzie podkręcić jakoś konkretniej kurs. Tak więc nigdy nie będę na czyimś miejscu ale gdybym teoretycznie był :-) to odpuściłbym sobie na jakiś czas Partnera a wszedłbym w coś co rokuje ewidentne zyski.
Zanim jakieś oszołomy zaczną na mnie tu wylewać pomyje, że naganiam albo coś w tym stylu to nic z tych rzeczy bo ja i tak po takim infie jak usłyszałem wczoraj to bym Positiva kupił a że piszę tu o tej okazji bo oczywiście jak chyba każdy rozsądny chcę żeby moje nowe akcje jak najszybciej urosły...A jak Positiva jedna z największych outsourcingowych firm świata przejmie a nawet jeszcze wcześniej (jak spółka tylko da oficjalny komunikat) to będzie na Positivie 10 zł jak nic. I to zanim wejda na główny rynek GPW bo i takiego komunikatu się wczoraj doszukałem w archiwum, iż chcą się tam przenieść...
Pozdrawiam

widać że coś może być na rzeczy !!! wykres wszedł w trend wzrostowy!!!
może być ciekawie!!! dodatkowo jeśli spekulują o przejęciu!!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POSITIVE -20,00% 0,01 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.