sam art. w money.pl jest napisany beznadziejnie w można powiedż że wręcz na zamówienie. Dokonane w art. wpisy o cłach i jakieś wypowiedzi rzecznik MI są tak niskich lotów że może (p)osłom z PIS wystarczą...Szefem MI jest D. Klimczak, człowiek który nie ma nic wspólnego z tradycjami i wartościami ruchu ludowego.
Dramat na całego i by nie było nudno winno tu wystąpić i MON ale i osłona ABW w ramach koordynacji z CBA..
PKP PLK chce rozbudow tego terminala pod własnymi skrzydłami, mówi o terenie 300 ha a nie tylko ragmencie dzierżawy Cargotoru.
Sam Cargotor przeżywa przez zawirowania geopolityczne problemy jak Covid-19, wojna na UA ale i embarga..
Cargotor to nie tylko zarządzanie Małaszewiczami ale także punkt eksploatacyjne na terenie całego kraju, 8000 m2 w W-wa Białołęka , tak tak blisko miejsca gdzie kryminaliści dyktowali warunki państwu, wynajęte zbiri kto wie czy nie po wojnie w RU albo Afganistanie...
Spójrzmy na Cargotor
https://i.ibb.co/vCk446XJ/cargotor2.pngStrata za 2024 wynosi 8,3 mln i jest mniejsza od straty -10 mln w 2023r. Skąd ta strata i nakłady inw. 1,1 mln tylko?
Odpowiedz jest banalnie prosta, jaza tych ich Skodą w leasing to na pewno nie jest ale straty 6,9 mln a w rzeczywistości więcej przez odpis w aktywach obrotowych bo mamusia PKP Cargo za czasów Marcina W. nie płaciła a jak w lipcu zaczęła się sanacja to odpisać musieli. Celowo dokonano cash pooling ...doprowadzając wręcz to zastoju gdzie pracuje tylko 166 osób...śmiechem na sali jest że bez dotacji unijnych tych T-tentów oni poważnie myśleli w ogóle nad czymś, co najwyżej był projekt a sama wartość inwestycji na 4 mld jest dawno nieaktualna...
Podana w art data okres 3
cytat: "
Do przełomu nie doszło, ale jak dowiedział się money.pl na Kongresie Kolejowym podczas nieoficjalnych rozmów z kierownictwem resortu infrastruktury, sprawa przejęcia Cargotoru jest bliska finalizacji. Ostatecznie ma do niego dojść w ciągu najbliższych trzech miesięcy. "
vs
cytat: Anna Szumańska z Ministerstwa Infrastruktury potwierdza oficjalnie, że proces zmian właścicielskich jest obecnie finalizowany. "Przewidujemy, że powinien zakończyć się w ciągu kilku miesięcy" - informuje w odpowiedzi na nasze pytania.Sam autor art nagle dowiedział się nieoficjalnie i dostał z MI odp błyskawicznie!
Zapomniani że MON ma pierwszeństwo w pierwokupi
Ten cały art to jeden wieli pic na wodę i fotomontaż kalsyczny dla PR owców Semailowej i kto wie czy ona sama nie jest tym żródłem..
3 lata temu był projekt rządowy i środki na ten cel z timeline kiedy i jak nastąpi dofinansowanie ale wtedy za Cargotor przewidziano 70 mln a akt. nawet nie ma ponownej wyceny.
świetne zadanie dla ABW i CBA
Zarządzanie Małaszewiczami i warto pamiętać patrząc na blinas:
Dzierżawa to umowa, w której wydzierżawiający oddaje dzierżawcy rzecz do używania i pobierania pożytków (np. płodów rolnych, dochodów z przedsiębiorstwa) za czynsz. Kluczowa różnica między dzierżawą a najmem polega na tym, że dzierżawca ma prawo do pobierania pożytków z rzeczy, podczas gdy najemca może jedynie z niej korzystać. by miało to ręce i nogi winno też być w budżetach wszelakich i planach...
Dla mnie klasyka Semailowej PR jak w Rafako....pod fłaszywą flagą. Macie odp. skąd taki cyrk na fixingu gdzie chyba poniżej 500 sztuk akcji pohandlowano i dla picu wystawiono w dogrywce 1,3 tys...
Krótko: art. z money pl można wyrzucić do kosza! nawet na podstawkę do kawy się nie nadaje..Musi być dramat w PKP Cargo sam Cargotor winien dokonać odpisów amortyzacyjnych.. pracuje jak mamusia go nie okrada na plus minus zero ze względu na ceny energii i wzrost płacy minimalnej..