Jak pisałem wcześniej kurs ma niestety poważną blokadę w granicach 50 groszy. WIG +6%, indeksy szaleją a PPS na minusie. Akcjonariusze grubo obsadzili zleceniami poziomy w okolicach 50-52 grosze, nikt nie wierzy w więcej. Nie ma komu sprzedawać! Popyt pojawia się nagle pod koniec sesji na podbitkę. 0,5 to jest poziom psychologiczny, po co ktoś ma kupować powyżej skoro z emisji kupi po 50 groszy?
Po drugie możliwe jest jeszcze zaskarżenie decyzji WZA i brak emisji, brak kasy, brak inwestycji. Jednym słowem jak ktoś chce zarobić 4% na 2 groszowym podbiciu do 50 groszy to może wchodzić.
Poprawiają się nastroje na rynku i inne spółki, nawet bardziej niedoszacowane (choćby GRAAL-CWK=0,29!!, PLAZA CWK=0,4 czy choćby część spółek z W20) napewno dadzą lepiej zarobić niż PPS- nie mają takiej bariery. Przypomne, że po emisji wskaźniki PPS już nie będą takie atrakcyjne, zbliżą się do 0,75-0,8.
PPS kisiłem przez prawie 2 lata, na szczęście dużo uśredniłem na 30-32 grosze więc stratę miałem minimalną.
Spółkę polecam cierpliwym, nie życzę nikomu źle ale nie zdziwiłbym się gdyby PPS ponownie zanurkował do poziomu 0,37-0,40 i wyciągnięty przez zarząd wrócił na 0,5 przed emisjią.