Jak myślicie co to oznacza dla kotłów FOTOVOLTA?
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bedzie-kolejna-edycja-programu-Moj-prad-Znamy-date-8443772.html
W ramach programu Mój Prąd podnosimy od 15 grudnia br. poziom dofinansowania dla instalacji PV do 6 tys. zł - zapowiedziała we wtorek minister klimatu i środowiska Anna Moskwa. Dodała, że osiągalny jest cel 50 GW w odnawialnych źródłach energii w 2030 r.
"Dzisiaj mamy jedną, małą dobrą wiadomość (...). Zdecydowaliśmy się przygotować kolejną edycję programu +Mój Prąd+" - poinformowała minister Anna Moskwa podczas "Konferencja Stron Porozumień Sektorowych".
Szefowa MKiŚ przekazała, że dofinansowanie dla indywidualnego prosumenta będzie wynosiło 6 tys. zł, a magazyny energii mogą liczyć na 16 tys. zł. "To są dwie nowe dobre zmiany, które chcemy od 15 grudnia wprowadzić" - powiedziała Moskwa.
Minister napisała we wtorek na Twitterze: "Rozwój OZE to dobra recepta na rosnące na skutek wojny ceny energii. Dlatego od 15.12, w ramach programu Mój Prąd, podnosimy poziom dofinansowania dla instalacji PV do 6 tys. zł, a do magazynów energii do 15 tys. zł. Zmiana obejmie beneficjentów 4. edycji programu".