Spółki odzieżowe, obuwnicze przeżywają renesans. PMA poprawiło marże i mimo, że ostatnie kilka kwartałów było na minusie (co ujęte już jest w cenie akcji) to ogranicza koszty - zamyka nierentowne punkty, negocjuje czynsze. Popatrzcie na historię wyników, gdzie 2 kwartał zawsze wyglądał bardzo dobrze, a ten też raczej będzie (spółka spieszy się z wynikami) tym bardziej w kontraście z wynikami 1kwartału gdzie pogoda nie pomogła. Jeśli dodać analizę techniczną to klaruje się nie lada wybicie, wystąpił bardzo silny sygnał kupna potwierdzony wolumenem. To co się zdarzyło na ostatnich kilku sesjach tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że akcje powinny wzrosnąć. Sprawdzenie ile jest na S, transakcja sprzedaży przez fundy a na koniec sprytne odleszczenie co by jeszcze kilka akcji wciągnąć ze stop losów albo czystej paniki co po niektórych to zagrywki aż nazbyt widoczne.
Ja myślę, że jak PMA się obudzi to niewiele będzie przystanków po drodze. Tu nie bardzo jest ktoś kto będzie sprzedawał akcje (tylko fund resztę) a na kupno ustawi się kolejka.