Co tu dużo gadać, korekta będzie kiedy będzie. Na razie rozpoczął się wzrost i tego trzeba się trzymać. Bo to jest fakt. Papier dopiero wychodzi z dołka i ma potencjał.
Ale, co jest ważne, że wskaźniki długoterminowe wskazują sygnał kupna, MACD i RSI mają wyraźny sygnał kupna na wykresie miesięcznym, jednocześnie są wyprzedane. Także korekta dla osób które siedzą na papierze od dłuższego czasu niema znaczenia jako takiego bo i tak po tych cenach waloru nie oddadzą. A spekulacyjnie na dwóch fixach jest trudno grać. Ja tam wychodzę z założenia, że o ile się udało zakupić papier w dobrej cenie to powinno się na nim zarobić też „kilka” % nie powiem że stopa zwrotu rzędu kilkudziesięciu procent to mało. Ale wydaje mi się że tutaj może być dużo więcej.
Do tego dochodzą przesłanki techniczne, można doszukiwać się na wykresie klina, trójkąta, podwójnego dna. Te wszystkie formacje również zapowiadają odwrócenie trendu. Obroty w ostatnich dniach też są zadowalające. Nie zdziwi mnie to jak walor będzie piął się do góry wbrew oczekiwaniom co niektórych czekających na korektę. Mi się wydaj że pierw zahaczy obszary cenowe dużo wyżej zanim będzie głębsza korekta. Oczywiście jest to tylko moje spostrzeżenie, które może być błędne. Ale nie ukrywam, ale intuicja mi mówi, że na ampli szykuje się coś nieprzeciętnego. Tym bardziej że rynek jest słaby a spółka zachowuje się mocno, fakt też jest taki że spółka może być alternatywą dla funduszy i grubasów, którzy wyszli na kilka miesięcy z dużych spółek i szukają zarobku. A tutaj żeby zarobić to trzeba wyprowadzić kurs akcji o kilkaset procent w górę żeby można było zrealizować zysk. Inaczej trudno będzie im sprzedać kilkaset tysięcy akcji po wzroście 30%-40% i płynności takiej jak obecnie. Walor musi zacząć nabierać obrotów. A czas pokaże czy dobrze jest skoczyć za burtę czy zostać na pokładzie.