Dotychczas lubiłem tą spółkę, w sumie długo na rynku, nie jest typową spółką zrobioną pod NC, aby tylko wyciągnąć kaskę od inwestorów. Dodatkowo prognozy, zawsze jakiś komentarz do wyników - to wszystko skłoniło mnie do zakupu pewnego pakietu niedługo po debiucie.
Niestety najpierw ta dywidenda bardzo mi się nie spodobała. Bo jak już ktoś wcześniej zauważył skorzystaliśmy na niej nie my, tylko prezes mający 5 mln akcji...
A teraz jeszcze to info:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/XSYSTEM-Informacja-z-posiedzenia-Rady-Nadzorczej-w-sprawie-odwolania-czlonkow-Zarzadu-2627462.html
Ktoś wie coś więcej na ten temat? Zero komentarza, na stronie xsystem.pl nadal widnieją jako członkowie zarządu. Generalnie czytając o osiągnięciach tych panów myślę, że to niestety spora strata dla spółki. Tylko nie wiem, czy oni już nie pracują czy po prostu nie pełnią funkcji wiceprezesów...
Info ze strony emitenta:
Dariusz Rosiński – Wiceprezes Zarządu, Dyrektor ds. handlowych
Ponad 20-to letnie doświadczenie handlowe i marketingowe. Od 2001 roku związany z firmą XSystem. Głównym obszarem zainteresowania jest szerokorozumiany rynek poligraficzny. Od roku 2009 Wiceprzewodniczący Komisji Rewizyjnej Fundacji Rozwoju Kadr Poligraficznych.
Hobby to nurkowanie, airsoft i fotografia. W latach 1995-1998 Prezes Łódzkiego Klubu Płetwonurków DIODON, a od roku 2009 do chwili obecnej, współzałożyciel i Szef Sztabu Dowodzenia Grupy airsoftowej BAT Łódź.
Piotr Wujek – Wiceprezes Zarządu, Dyrektor ds. organizacyjnych
Aktywny zawodowo od 1987, rozpoczął od pracy naukowej jako biolog w Polskiej Akademii Nauk. W okresie 1989 – 1994 był pracownikiem naukowym w Zakładzie Badawczo Wdrożeniowym i Inżynierii Genetycznej PP Terpol w Sieradzu. Od 1995 roku pracował na stanowiskach menedżerskich (logistyka, sprzedaż, marketing), związanych z branżą informatyczną – firmy Invar, Xerox Polska Sp z o.o., oraz farmaceutyczną - grupa Polpharma. Od 2011 w XSystem.
Generalnie moim zdaniem źle się dzieje. Mam nadzieję, że strona xsystem zostanie niedługo zaktualizowana i będzie tam jakieś wyjaśnienie tych zmian. Póki co ustawiam Stop Losa i mam nadzieję, że się nie uaktywni...