To już sporo czasu a nie widzę kompletnie poprawy . Ceny i opłaty są tak wysokie , że trudno dziś wyżyć z tego co się zarobi . Jednocześnie widzę ja nasze rządy miotają się a Unia niszczy naszą gospodarkę . Regulacje jakie Unia przeprowadza dotyczą zawsze nowych członków a nie są odczuwalne dla starych . A teraz jeszcze chcą nam zabierać . Mam 43 lata i kiedy osiągnę wiek emerytalny zapewne moja emerytura będzie zbyt niska by żyć . Możliwe , że zarobki wzrosną ale i wzrosną koszty życia . Co wtedy ? Czy całe życie będę płacił za wejście Polski do Unii ? To , że kiedyś będzie lepiej nie interesuje mnie ponieważ żyję teraz . A nie chcę aby moje życie było spędzone w ubóstwie i bezsensie walki z opłatami . Nikt tego nie zauważa , że to neukolonializm ? Przecież Niemcy i Rosjanie zaczynają interesy za naszymi plecami , Unia nie reaguje na zamkniecie rynków rosyjskich przed nami , kolejne regulacje ( np. rynek cukru ) sprawia likwidację miejsc pracy . Ale w imię czego ? W imię dobrobytu w krajach członkowskich i biedy u nas ? Dodam tylko , że jestem technikiem informatykiem , biegle posługuje się niemieckim w stopniu podstawowym angielskim i rosyjskim . Prowadzę własną działalność i pracuję . Mam dość tego , że ktoś gra moim życiem w imię budowy czegoś co jest tak odległe i nierealne , że jest to kolejny dramat mojego życia ponieważ całe życie żyję w świecie nierealnym , zakłamanym , paranoicznym !!