Ależ cisza nastała na tym forum ... rzekłbym grobowa :)- to niedobrze :) bardzo niedobrze .Ja zredukowałem w ciągu ostatnich dwóch dni pozycję na ATM w związku z :
1)uporczywym odbiciem od poziomu 4 zł (teoretyczny zakres wzrostów wynikający z analizy technicznej na podstawie formacji "filiżanki z rączką" to właśnie 4 zł )
2) mini oporem widocznym na wykresie ATM
3)sytuacją na wykresie wig i wig20 +korektą na rynku
Miałem nadzieję ,że te 4 zł zostaną sforsowane niejako z biegu ...jednak tak się niestety nie stało . Osobiście uważam ,że dalszy pozytywny rozwój sytuacji dla tej spółki zależy od ogólnego rozwoju sytuacji na rynku -spółka jak wiadomo jest bardzo perspektywiczna ,ale jej kurs jest przecież skazany na poruszanie się zgodnie z rynkiem . Nie chcę się tutaj rozwijać ala "anale" :) ,cytuję przykładową prognozę analityka X : "rynek może pozostać w trendzie bocznym ,poruszać się w dół lub ewentualnie powrócić do wzrostów "-uwielbiam ich wymijająco -pokrętną merytorykę ;) .Dlatego postaram się przytoczyć konkrety AT .Analizując wykres WIG można zauważyć niemal 3 miesięczną formację odwróconej głowy i ramion-jak ogólnie wiadomo jest to bardzo mocna formacja charakterystyczna dla odwrócenia trendu -dotychczasowej bessy .Nakreśliłem sobie poziom dna bessy około 20 500 pkt. oraz linię szyi (szkoda ,że na forum nie można wklejać wykresów -to do moderatora). Z tej projekcji wynika ,że jesteśmy jeszcze w miarę "daleko" od linii "szyi" naszej formacji- znajdującej się w okolicach 25-24 tysięcy punktów. Także nawet ewentualne przedłużenie się korekty do poniedziałku niewiele zmieni(oczywiście w ramach poziomu 24-25 tysięcy pkt. -na dzisiaj to jest 18.04.09 po piątkowej sesji mamy dla WIG 27 390 pkt) .Osobiście uważam ,że rynek wytrzyma korektę i ruszy w kierunku północnym .I tutaj minimalny zakres wzrostu dla indeksu WIG to 31 500 pkt.- piękna perspektywa ;))) . Wraz z realizacją takowego scenariusza ATM RUSZY WRESZCIE ŻWAWIEJ W KIERUNKU 5 ZŁOTYCH .Mam nadzieje ,że moja subiektywna opinia o rynku znajdzie swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości -pozdrawiam i życzę wszystkim dużych zysków !