Forum Giełda +Dodaj wątek

Co dalej ?Jaki scenariusz jest możliwy ?Spostrzeżenia ?Uwagi?

Ależ cisza nastała na tym forum ... rzekłbym grobowa :)- to niedobrze :) bardzo niedobrze .Ja zredukowałem w ciągu ostatnich dwóch dni pozycję na ATM w związku z :

1)uporczywym odbiciem od poziomu 4 zł (teoretyczny zakres wzrostów wynikający z analizy technicznej na podstawie formacji "filiżanki z rączką" to właśnie 4 zł )

2) mini oporem widocznym na wykresie ATM

3)sytuacją na wykresie wig i wig20 +korektą na rynku

Miałem nadzieję ,że te 4 zł zostaną sforsowane niejako z biegu ...jednak tak się niestety nie stało . Osobiście uważam ,że dalszy pozytywny rozwój sytuacji dla tej spółki zależy od ogólnego rozwoju sytuacji na rynku -spółka jak wiadomo jest bardzo perspektywiczna ,ale jej kurs jest przecież skazany na poruszanie się zgodnie z rynkiem . Nie chcę się tutaj rozwijać ala "anale" :) ,cytuję przykładową prognozę analityka X : "rynek może pozostać w trendzie bocznym ,poruszać się w dół lub ewentualnie powrócić do wzrostów "-uwielbiam ich wymijająco -pokrętną merytorykę ;) .Dlatego postaram się przytoczyć konkrety AT .Analizując wykres WIG można zauważyć niemal 3 miesięczną formację odwróconej głowy i ramion-jak ogólnie wiadomo jest to bardzo mocna formacja charakterystyczna dla odwrócenia trendu -dotychczasowej bessy .Nakreśliłem sobie poziom dna bessy około 20 500 pkt. oraz linię szyi (szkoda ,że na forum nie można wklejać wykresów -to do moderatora). Z tej projekcji wynika ,że jesteśmy jeszcze w miarę "daleko" od linii "szyi" naszej formacji- znajdującej się w okolicach 25-24 tysięcy punktów. Także nawet ewentualne przedłużenie się korekty do poniedziałku niewiele zmieni(oczywiście w ramach poziomu 24-25 tysięcy pkt. -na dzisiaj to jest 18.04.09 po piątkowej sesji mamy dla WIG 27 390 pkt) .Osobiście uważam ,że rynek wytrzyma korektę i ruszy w kierunku północnym .I tutaj minimalny zakres wzrostu dla indeksu WIG to 31 500 pkt.- piękna perspektywa ;))) . Wraz z realizacją takowego scenariusza ATM RUSZY WRESZCIE ŻWAWIEJ W KIERUNKU 5 ZŁOTYCH .Mam nadzieje ,że moja subiektywna opinia o rynku znajdzie swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości -pozdrawiam i życzę wszystkim dużych zysków !

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ATM -3,20% 12,10 2020-07-01 13:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.