Kilka przemysleń :
-planowana emisja prywatna - jaka cena? 3zł czy 10gr?
-75% w posiadaniu Celestia - mały ff ale przy załozeniu braku emisji
-wiadomo dwa koty za 3 sroki jesli chodzi o wymianę i wycenę ale nie to jest najwazniejsze a pytanie czy bedzie im zalezalo na wzroscie kursu?
-strona www broadgate jest nieprofesjonalnie prowadzona, strona advag.ru jest nieaktualna
Reasumując mam podejrzenie wnioskując z ostatniego art z parkietu ze tu niestety nie chodzi o wzrost wartosci przedsiebiorstwa a wlasnie "szeroką bramę" jak o kuriozum się zgadza.
Padły tam słowa o wiekszych mozliwosciach eksportu bez papierologi i ograniczeń do krajów EU dzięki spółce ulokowanej w Polsce - to pokazuje ze nie chodzi o główny parkiet, renome, wartośc spółki a prozaicznie własnie obejscie wszelkich zakazów itp.. Dodatkowa emisja tylko potwierdza brak checi do budowania wartosci kursu, jesli jej cena bedzie poniżej aktualnego kursu to bedzie jedynie potwierdzeniem tego o czym napisałem powyżej.
Zastanawia ostatnio wystawiony pakiet 21k na poziomie 0,81 gr który spowodował osuniecie się kursu. Normalnie przy checi sprzedaży nikt nie wystawiałby takiego pakietu w wersji otwartej a z wartoscią ujawnioną.
Niestety o ile to nie jest ostatnie zejscie i wyzbieranie akcji od zniecheconych przed wybiciem powyzej 3 zł to oceniam perspektywę tej spólki raczej negatywnie w długim terminie - mowa oczywiscie o kursie a nie biznesie który robią lub nie.
Ktoś podziela moja opinię?