"W konsekwencji, Zarząd Jednostki dominującej podjął działania, których celem była poprawa sytuacji finansowej i płynności Grupy poprzez doprowadzenie do zrównoważenia przepływów finansowych, w szczególności poprzez zbilansowanie wydatków inwestycyjnych ponoszonych na rozwój działalności w segmencie produkcji i wydawnictwa gier własnych (self-publishing) z wpływami uzyskiwanymi przez Grupę z segmentu produkcji gier na zlecenie (work-for-hire). Działania te obejmowały zawarcie umowy produkcyjnej z Sony Interactive Entertainment LLC dotyczącej Projektu Delta oraz kontynuację prac nad Projektem Maverick (we współpracy z Microsoft Corporation) i Projektem Echo (we współpracy z Krafton Inc.), a także kontynuacja współpracy z tym samym wydawcą, poprzez realizację nowego trybu rozgrywki (mode) pod nazwą Projekt Zulu w ramach kolejnej umowy wykonawczej do tej samej umowy produkcyjnowydawniczej z Krafton Inc. Jednocześnie podjęto kroki mające na celu zniwelowanie negatywnych zdarzeń, takich jak wstrzymanie prac nad Projektem Gemini (realizowanego we współpracy ze Square Enix Limited) oraz zawieszenie prac nad Projektem Bifrost (projektem własnym realizowanym w ramach self-publishing). Decyzje te, podyktowane koniecznością optymalizacji kosztów, doprowadziły do znacznej redukcji zatrudnienia. "
Czy ja dobrze rozumiem jakis nowy projekt dla kraftona zulu i podpisana umowa produkcyjna z sony (wczesniej to chyba byl jakis preprod / koncept o ile mnie pamiec nie myli).
i to...
"W świetle wszystkich podjętych działań i dokonanych zmian strategicznych, Zarząd Jednostki dominującej jest przekonany, że Grupa będzie dysponować wystarczającymi środkami finansowymi, aby nadal wywiązywać się ze swoich wymagalnych zobowiązań przez okres co najmniej dwunastu miesięcy od daty zatwierdzenia niniejszego skonsolidowanego sprawozdania finansowego."
Jak dla mnie to wcale nie jest tak zle z tym raportem... nie jest bynajmniej dobry ale zly tez nie biorac pod uwage rozsnace przychody i malejace wydatki.