Portfel 1,60 - 2,00 zapełniony
Portfel 1,20 - 1,40 zapełniony
Portfel 1,00 - 1,20 częściwo zapełniony
Czego mogę się spodziewać ? Najprawdopodobniej pożegnamy obecnego prezesa, bo dlaczego miałby zostać ? Przeczytałem jego odpowiedzi i tak się zastanawiam.....
Średni kurs za styczeń 2012 i grudzień 2011 to 87 gr.
Emisja 12 gr poniżej, co lepsze... poniżej wartości księgowej na akcję....
Daje sporo do myślenia...
Zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany, coś za coś... bo spółka karmi rynek chirurgią plastyczną, kosmetologią i tak dalej, 100% przychodów jest generowanych z chirurgii, czyli prawda jest taka, ze IQ Medica nie ma pozycji lidera, a nie trzeba być geniuszem by z przychodów wyliczyć ilu klientów korzysta z usług.
Dlaczego chcą otwierać nowe lokale w innych miastach ? Co im to da ? Nic. Spółka odpowiednio wypromowana momentalnie trafiłaby na pierwsze strony tych wszystkich kolorowych gazetek dla kobiet. I nie trzeba mieć tutaj 150 lokali w całej Polsce, skoro jakiejś Szwedce chce się lecieć przez Bałtyk do Warszawy by poprawić swój wygląd, to nie wierzę by Krakus miałby problem z dojazdem do stolicy. Prezes zamiast skupiać się na działalności na promocji tak naprawdę zrobił NIC co by mogło zadziałać na korzyść klientów, spółki i dla nas akcjonariuszy ! Miast tego prezes zadziałał na niekorzyść akcjonariusza, bo tak odbieram jego działania !
Paweł Paluchowski sprzedał 16 lutego 100 tyś akcji, do kogo ? dlaczego ? kto to objął ? Nikt nie przekroczył progów ? Podoba mi się to , delikatnie mówiąc, średnio.
>>Pytajacy:
>>Co sądzi spółka o kursie na NC. Czy odzwierciedla jej aktualną wartość?
>>Prezes IQM:
>>Z całą stanowczością odpowiadam , że NIE
Szkoda, że nie rozwinął swojej wypowiedzi. Mógł się bardziej postarać i napisać chociaż: przewartościowana/niedowartościowana. Sprzedawał po złotówce, więc komentarz jest zbędny....
>>Od dłuższego czasu Makro Holding poszukiwało spółki o ustabilizowanej sytuacji na >>rynku, dobrze zarządzanej i posiada ogromna bazę klientów. W ocenie Inwestora IQ >>MEDICA SA spełnia te warunki i ze względu na planowany rozwój Inwestora w >>sektorze medycznym podjął decyzję o inwestycji w naszą Spółkę.
Jest to najlepszy fragment ! Tak się zastanawiam: ogromna baza klientów - całe 166 sztuk bo tyle mogło być maksymalnie w 3 kwartałach 2011. To ja się pytam raz jeszcze: gdzie jest reszta przychodów ?
Opowieści dziwnej treści.