Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,32 zł , zmiana od tamtej pory: -5,48%

Ciekawa relacja zysku do straty dla longów.

Rzućcie okiem na to zestawienie, daje do myślenia.

Kto we wskazanym roku kupił akcje i po prostu trzyma do dziś ten mógł :

2020

maksymalnie zyskać - około 105 %
maksymalnie stracić - około 19 %

2021

maksymalnie zyskać - około 32 %
maksymalnie stracić - około 26 %

2022

maksymalnie zyskać - około 73 % 
maksymalnie stracić - 0 %

2023

maksymalnie zyskać - około 22 %
maksymalnie stracić - około 13 %

Mój wniosek: kupując w najgorszych momentach, na górkach, strata to max. około 26%, a zysk - kupując w najlepszych momentach, na dołkach - może na dziś wynosić około 105% . . .

Myślę że niewielu jest którzy mają maksymalna stratę 26% i niewielu którzy mają maksymalny zysk 105%. 

Większość jest pomiędzy minus 26% a plus 105%.

Ale to pokazuje, że longi nie mają tutaj tak źle.

Do przemyślenia.

Poprawcie mnie jeśli coś źle policzyłem.

To nie jest porada.

Miłego.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PKPCARGO 0,00% 16,37 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.