nie wiadomo czy postawią system do poniedziałku i czy będzie on działał prawidłowo, ale jednocześnie prawnicy, jak i moje osobiste doświadczenia z innym DM wskazują, że najgorsze co można zrobić to zamknąć pozycję. Bo jak zamknąłeś to nie ma tematu.
Drugi temat czy to co wyświetli się na aplikacji będzie aktualnym kursem i czy np sprzedaż przez PKC pójdzie w takiej cenie czy jakiejś zupełnie innej. Przy awarii na XTB kursy nie były identyczne z tymi jakie były w rzeczywistości, na jednych spółkach stały, a na innych miały mega opóźnienie.
Na pewno trzeba pisać reklamacje i czekać na odpowiedź na piśmie jakie kroki w sensie transakcji na akcjach będą przez bank uznawane, ale z XTB zawsze dostawałem odpowiedź, że mam postepować jakby system działał poprawnie. Grunt w tym, że nie masz zaufania, że działa wszystko poprawnie.
Za pochopne decyzje nikt kasy Wam nie odda, a na pewno nie makler, bo powiedzieć, że chciało się coś sprzedać zanim spadło 10-2-30% to wiecie. Dostaniecie formułkę na maila i idź dochodź swoich pieniędzy w sądzie, a w międzyczasie kurs będzie 100% wyżej