Wiele osób nie wierzyli że dadzą minimalna cenę jaką mogą dać wynikająca z przepisów a w tym przypadku z 3 miesięcznej sredniej. Skąd według mnie mogła się to wziąć ? Pierwsza opcja to po prostu efekt psychologiczny pod ostateczną cenę po potencjalnym podniesieniu ceny. Startując z 35 zł rozbudzili by nadzieję oczekiwania konieczne było by kolejne podniesienie ludzie nie zapisywali się chętnie. Dali minimalna ostudzili nadzieję ,oczekiwania taki trochę kij na początek ,i niższa baza pod podniesienie ceny . Teraz jeśli podniosą na np 40 zł to będzie to ogromne podniesienie o 50 procent prawie będa to uważać za hojność takiego efektu by nie było przy innej cenie startowej. Myślę że podnosząc do 40 zdobędą sporo akcji. Druga opcja jest taka że oni po prostu nie chcą kupić tych akcji dają minimalna robią wezwanie które jest wymogiem KNF pod ściągnięcie spółki z GPW na podstawie art 91 a więc na wniosek walnego większością 9/10 głosów i tylko to jest ich celem próba przegłosowania i wyjścia z GPW. Innych scenariuszy nie widzę. Pod tą drugą opcję trzeba będzie się zorganizować bo walne może zostać zwołane w każdej chwili. Drobni muszą uzbierać 6. 7 procent wszystkich akcji żeby to skutecznie zablokować. W wolnym obiegu jest 16 procent wydaje się że nie powinno być problemu. Zobaczymy . Swoją drogą na 2 dni przed rozpoczęciem wezwania zarząd ma obowiązek wypowiedzieć się na temat wezwania ciekawy jestem co napiszą w kontekście ich zdania na cenę z ostatniego wezwania czyli 30 z hakiem.