"– Grupa Ailleron jest unikalną spółką informatyczną na polskim rynku – spółka Ailleron oferuje produkty informatyczne adresowane dla branży finansowej oraz usługi budowy oprogramowania dla branży finansowej w oparciu o wiedzę dziedzinową oraz komponenty produktowe – to otwiera wiele możliwości rozwoju biznesu na międzynarodowych rynkach. Ta strategia wpisuje się w potrzeby rynkowe posiadania zindywidualizowanego oprogramowania przez instytucje finansowe. Software Mind – należący do Grupy Ailleron, dzięki udanej współpracy z funduszem Enterprise Investors bardzo dynamicznie rozwija się organicznie i poprzez istotne przejęcia w obszarze tworzenia oprogramowania dla międzynarodowych firm technologicznych. Dzięki temu przed Grupą stoją nowe szanse na międzynarodowych rynkach, które stanowią dla mnie fascynującą możliwość rozwoju. Jednocześnie pracownicy Ailleron, których miałem już przyjemność poznać, tworzą wspaniałą, twórczą i przyjacielską atmosferę pracy, w której przebywanie sprawia wielką przyjemność. To jest unikalna firma, w której stanowczo realizowane cele biznesowe są powiązane z wysoką kulturą pracy i wzajemnym szacunkiem współpracowników. Rafała Stycznia znam jeszcze z okresu wspólnej pracy w Comarch, mam duży szacunek za stworzenie i rozwinięcie Ailleron i z przyjemnością rozpocznę współpracę. Mam nadzieję, że będę mógł przyczynić się do dalszej międzynarodowej ekspansji Grupy. – mówi Piotr Piątosa, Wiceprezes Ailleron S.A."
https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20230717/byly-manager-comarchu-dolacza-do-zarzadu-ailleron-i-bedzie-rozwijal-segment