Planu podwojenia liczby akcji KSG Agro w portfelu niestety nie zrealizowałem w pełni. Przeszkodziły mi: drobny wzrost kursu przed 28 grudnia i co ważniejsze zakochałem się w innej Ukraince.
Nie będę podawał nazwy tej ukr-spółki /etykieta/ ale jest jeszcze bardziej ryzykowna od KSG i przez to budzi jeszcze większe emocje.
Co do KSG:
1. Spółka ma plan zmiany modelu biznesowego z sowchozu -> w producenta mięsa, z produktu mniej przetworzonego -> w bardziej rentowny.
2, Cena akcji jest - nawet jak na warunki wojenne - ŚMIESZNA! P/E = jeden,coś tam.
3. Datę zakończenia mojego skupu akcji (28.12.2021) od motywowanych strachem i optymalizacją podatkową sprzedawców wybrałem kierując się intuicją a nie wiedzą.
4. Następne okienko do zakupu będzie około 17 stycznia. Datę wskazuję kierując się intuicją a nie wiedzą.
Moim zdaniem Głowa Federacji Rosyjskiej planuje przeprowadzić incydent zbrojny (coś zająć, coś ostrzelać) co wywoła giełdową paniczną reakcję. Zrobi to niezależnie od wyników negocjacji Genewskich i OBWE. Ot tak by zamanifestować swoją wielkość!
Jak zawsze: nie należy kopiować zachowań stadnych: głosowania na PO, kredytów w CHF i kupowania w euforii hossy.
Kupować to należy w wojennej panice.
Nie wiem tylko kiedy sprzedać...
Zysków w 2022 roku życzę.