Witam. Może ktoś by mi wytłumaczył po jakim kursie coina Binance przeliczyło mi wczorajszą transakcje. Zaznaczam, że rynku krypto się dopiero uczę i do tej pory po omacku, kupując "tiktokowe" coiny. Ale spodobało mi się to, więc zaczynam czytać książki i zgłębiać temat. No ale aktualnie jestem na samym początku, więc jak coś z góry przepraszam za być może głupie i oczywiste pytania.
Wczoraj na binance wchodził nowy coin APT (Aptos). Przed premierą kupiłem 49BUSD. Dokładnie w chwili premiery w zakładce transakcje/spot dałem zlecenie limit na zakup APT za BUSD - kwota zlecenia była pokazana na cos 10,05. Zaznaczyłem opcje zakupu za wszystkie BUSD czyli 49 i wybrałem kup APT. W portfelu zeszło mi 48,5 BUSD ale pokazało mi się tylko 3,72 APT o wartości 32 euro. Czyli wyglądało to tak jakbym kupił APT za 13,17BUSD i zaraz po zakupie by została zrobiona korekta do aktualnej ceny 8,60BUSD (choć minęło 5 sekund), a aktualny kurs był ok 9,8BUSD.
Dziś sprawdziłem to historyczna cena APT była koło 10,40euro - więc skąd te 13,17???
Dziś chciałem sprawdzić historie transakcji, to z poziomu aplikacji w portfelu/przegląd nie mam zakładki/pola historia (wg instrukcji binance powinna być). A jak loguje się przez przeglądarkę to mam zakładkę historia ale w okresie ostatnich miesięcy pisze, że nie robiłem żadnych transakcji - a zrobiłem przynajmniej kilka, tak transferów, jak i zakupów.
Co robię lub zrobiłem źle, że zapłaciłem tak drogo za APT i czemu nie widzę historii aby właśnie sprawdzić ile finalnie zapłaciłem, bo nie wiem.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.