https://seekingalpha.com/article/4294800-milestone-scientific-looks-like-breaking
Oczywiście, jak to Amerykanie, popełnili kilka błędów, ale generalnie - świetnie i całościowo przedstawiona sytuacja i kończące wnioski w rodzaju
However, the delivery system has multiple applications and markets and the one that's the most advanced (clinical trials, FDA approval, client trials, etc.) is the CompuFlo (and the Trainer), the clinical and economic advantages of which for patients, hospitals and insurers seem pretty compelling.
Management argues that they are far along in the roughly 18 month process in getting US hospitals to bite and actually purchase CompuFlo (which also generates a subsequent stream of from supplies) and are also busy in a number of other parts of the world, most notably Italy, Australia and the Middle East through multiple distributor deals.
This looks like an interesting speculative play with a high-risk, high-reward profile.
Najzabawniejszym błędem jest napisanie, że Milestone ma tylko jedna spółkę -Wand Dental i "rozwija obok tego dział medyczny" podczas gdy to właśnie my - Milestone Medical jesteśmy tym działem medycznym - i drugą spółką :-) . I to naszemu Milestone Medical a raczej urządzeniu Compuflo Epidural autorzy poświęcili 98 procent tego artykułu. Ale wybaczamy. Tak jak i uzycie nazwy EuroAsia 2019 (autorom chodziło zapewne o targi Euroanesthesia 2019, które były kolejnym sukcesem naszego Milestone Medical - zaprezentowano m.in urządzenie do treningu, którym tak zachwycają się amerykańscy autorzy tego artykułu ;-)
Ale jak tu wymagać od Amerykanów wiedzy na temat polskiej spółki -córki, skoro spółka -matka sama konsekwentnie pomija jej nazwę w komunikatach. Jak już wcześniej zauwazyliśmy, nasz Milestone Medical wystepuje w zasadzie tylko w kwartalnych raportach Milestone Scientific. W pozostałych przypadkach nazywany jest "działem medycznym". Zresztą - nazwa Wand Dental, czyli spółki córki zajmującej się stomatologią, też bardzo rzadko pojawia się poza raportami kwartalnymi czy rocznymi.
Myslę, że sytuacja zmieni się w najbliższych 3 miesiącach. Pamiętajmy, że prezes Osser zapowiedział zamknięcie kontraktów z amerykańskimi (i włoskimi?) szpitalami do końca roku.
Ale artykuł naprawdę bardzo dobry - dzziękujemy kolegom ze stocktwits - bo tam to znalazłem.
https://stocktwits.com/symbol/MLSS