Oczywiście niektórym z was było by bardzo na rękę, aby ludzie masowo wypstrykali się z akcji Euromaka najlepiej po PKC a wtedy wy skupicie je po 90gr po opublikowaniu danych za drugi kwartał sprzedacie te same akcje po 1,80 100% zysk w jakieś dwa tygodnie fajna rzecz . Ludzie którzy zainwestowali w tę spółkę niech mają się na baczności przed radami pseudo menadżerów i doradców wróżących z fusów. Prawdą jest że obroty na papierach tej spółki spadły, ale to wcale nie oznacza rychłej katastrofy. Dzisiaj korekta na WIG-20 staje się faktem myślę że może ona sięgnąć nawet 1700 pkt. Na pewno będzie ona solidnymi podwalinami ku dalszym wzrostom. Jeśli by jej nie było mógł by nam grozić poważne załamanie przy poziomie ok 2300 pkt. za szybko nadmuchiwany balon w końcu by pękł. Poczekajmy na publikację wyników finansowych za drugi kwartał. Jestem pewien że gdyby było tak źle jak prezentują to „wróżący z fusów” już dawno nie miały by w niej udziałów Aiva OFE 4,88%, ING TFI 4,76% i Pionier Pekao 4%. Brak obrotów moim zdaniem świadczy o wyczekiwaniu inwestorów na jakieś konkretne info. Przy dzisiejszych spadkach 277 spółek na czerwono, 35 bez zmian w tym EUROMAK! komuś bardzo zależy na zasianiu strachu i sztucznemu wywołaniu załamania kursu Euromaka. Oczywiście korekta zawsze może się zdarzyć i wykluczam takiego scenariusza. Jestem jednak pewien iż Euromak najgorsze ma już za sobą. Serdecznie pozdrawiam i życzę samych trafnych decyzji.