Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,50 zł , zmiana od tamtej pory: -69,45%

Badam akcjonariat Suntech S.A. - skierowane do realnie zainteresowanych

Od dawna zastanawiam się nad kwestią ilu tutaj jest tak naprawdę prawdziwych akcjonariuszy ,którzy są od lat ,wieżą w ten projekt ,w tą firmę ,a aktualna sytuacja rynkowa jak i samo podejście zarządu do akcjonariuszy mniejszościowych zaczyna im w jakiś sposób przeszkadzać

Trafiłem dzisiaj na artykuł o Brand24

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Drobni-inwestorzy-Brand24-biora-sprawy-w-swoje-rece-Walczymy-o-lepsze-standardy-rynku-8767489.html

I jak widać ,akcjonariusze mniejszościowi potrafią się złączyć ,połączyć siły ponad jakimiś podziałami ,we wspólnym interesie wszystkich nas

Stąd pytanie ilu nas jest

Za 7 dni walne zgromadzenie akcjonariuszy.

Każdy z was ,osób zainteresowanych mógł się zarejestrować lub przekazać swoje pełnomocnictwo osobie reprezentującej wspólne interesy
Aktualnie jest to już nie możliwe ze względu na terminy rejestracji na WZA

Jednak dalej możemy pokazać wspólną siłę jaka tutaj w nas drzemie i aby zarząd obudził się ,zaczął nas szanować ,bo spadający kurs akcji pozwala coraz mniejszym kapitałem przejąć tą firmę i odsunąć dotychczasowe osoby za sterami spółki

Różnica między 2 głównymi akcjonariuszami ,czyli Piotrem Saczukiem i Wojciechem Franczakiem ,a Arturem Tomaszewskim i Andrzejem Saczukiem to raptem 2 750 000 głosów ,a więc potrzebny jest kapitał rzędu 15 mln zł ,aby przejąć firmę generującą 17 mln zysku z ostatnich 2 lat :)

Nie chodzi tu o sam fakt zmiany zarządu ,a o siłę którą możemy pokazać jako drobni ,których się nie szanuje

Akcji w wolnym obrocie jest ponad 6,7 mln ,a wolumen z ostatniego roku to 3,2 mln zł

Aby uzbierać 2,7 mln akcji potrzeba raptem 100 akcjonariuszy posiadających 27,5 tysiąca akcji ,co nie jest liczbą wielką

Zebranie nawet 20 osób z tą ilością akcji już daje bardzo duży impuls dla zarządu firmy ,łącznie z możliwością braku udzielenia absolutorium na WZA ,co wiąże się z utratą stanowiska ,ponieważ osoba ta nie może brać udziału we własnym głosowaniu

Czekam tu na wpisy osób realnie zainteresowanych tym działaniem

Wiem ,że są tu osoby z dużą ilością akcji ,sam posiadam sporą ich część

Walne zgromadzenie jest 26 czerwca. Można mi dostarczyć pismo z ilością akcji i własnym podpisem ,który absolutnie nie daje mi prawa do głosowania i wpływania na to co stanie się na WZA ale da możliwość przedstawienia naszej wspólnej siły w formie okazania tego faktu przedstawicielom firmy

I proszę tu o brak wpisu oferm życiowych

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNTECH 0,00% 1,68 2025-10-13 14:44:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.