Forum Giełda +Dodaj wątek

AT Reinhold...

Znalazłem chwilkę i zrobiłem wykresiki:

I. Długoterminowo ja to widze tak:

http://w628.wrzuta.pl/obraz/7bquWrZrxPi/reinhold_dlugoterminowy

Może, ktos zinterpretuje wykres inaczej.

II. Natomiast średnioterminowo kurs wybił się z trendu spadkowego i to na tej opcji chciałbym sie skupić.

http://w258.wrzuta.pl/obraz/1PqgjbJrOsA/reinhold

W tej sytuacji mamy dwie mozliwości:
1. Kurs odreagowuje średnioterminowe spadki i na chwilę obecną wyznaczył korektę. Z wykresu wynika, że ruch korekcyjny powinien dotrzeć do poziomów 12 -13 zł. Mamy tam opór wyznaczony przez szczyt z 07.05.2009 r i 61,8% zniesienia Fibbonaciego.
2. Kurs po bardzo dobrych wynikach i równie dobrych prognozach na przyszłość na trwale przejdzie w trend zwyżkowy. O tym przkonamy się na w/w poziomach cenowych. Jak przebije ten poziom to kolejnym oporem jest 15,5 a potem to już tylko dobra wola inwestorów, jak wysoko będą chcieli pojechać. Na tej wysokośi to już nieźle będzie można się zabrać ze spekułą ;)

MACD dał sygnał kupna, dodatkowo wsparciem są poziomy dość długiej konsolidacji w wąskim kanale.
Ja osobiście spodziewałbym się bardziej energicznej reakcji na to wybicie z trendu spadkowego, ale cóż nie można miec wszystkiego.
Problem: małe zainteresowanie i obroty na spółce. Powinni przyciągnąć inwstorów większą ilością dobrych wiadomości. Fundamenty i AT sa super :)

Pozdrawiam. i zapraszam do dyskusji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REINHOLD 14,41% 0,07 2025-10-29 11:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.