Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,70 zł , zmiana od tamtej pory: -44,29%

Analiza spółki nie skończona ale ktoś dzisiaj podbił....

Zacząłem robić raport i analizę tej spółki a tu ktoś mnie uprzedził i coś tam kupił....................

https://images90.fotosik.pl/641/bc146ee7b21f65cemed.jpg

Zapraszam do analizy spółki Maxipizza. Ostatnie dwa komunikaty przykuły moją uwgę i spowodowały, że na tapetę trafiła Maxipizza  szukałem czegoś małego do zainwestowania na najbliższy rok dwa z szansą na ponad przeciętny zysk który pokona inflację.
Obecna wycena spółki to 7 mln zł 
Trochę mi zajelo poskładanie Akcjonaraitu  wszystkich akcji mamy 11.110.000 sztuk akcji
Państwo Molenda K, M i P obecnie po rejestracji emisji  K i L posiadają  7.150.279 sztuk akcji.
Spółka mocno zainwestowała dzięki  pozyskanym środkom z emisji akcji o czym będzie poniżej.
Były 4 emisje I J K L  emisje G i H Anulowano
Emisja I 2.842.412 sztuk cena emisji 0,55 zł. Pozskane środki  z tej emisji to 1 milion 563 tys zł. Środki do społki co mnie zaciekawiło wrzuciły 4 osoby (Pan Karol Molenda 850.706 sztuk), (Pan Mariusz Molenda 865.706), (Pan Łukasz Misztal 673.000 sztuk)  i czwarta osoba  …….. ( ktoś nowy w spółce obojął 453 tys akcji po 55gr. )
Emisja K 2.500.000 sztuk po cenie 0,59 zł. ( akcje objeło 7 osób ) Państwo Molenda  obejli razem 1.899.600 sztuk  ( Jeszcze 4 osoby objeły 600.400 sztuk w tym dwie osoby podąły komunikat bo ro osoby z Rady Nadzorczej Pani Joanna Masternak 50850 sztuk i Pani Sabina Dołęgowska 50850 sztuk. 600.400 – 101.700 sztuk =498.700 sztuk (zostało dla dwóch osób, obstawiam, że jedna z nich to Pan Łukasz Misztal a druga to osoba która obejła akcje z emisji I
Co z tego wynika główni akcjonariusze  wrzucili do firmy kowtę blisko 1,3 mln zł z emisji I plus z emisji K 1,12 mln zł razem 2,42 mln zł plus Emisja J i K po cenie 20gr kwota 0,58 mln zł daje kwotę 3 mln zł !
Plus do tego trzeba doliczyć  kogoś nowego w akcjonariacie 
Z emisji I 453.000 sztuk po 0,55 zł = 250 tys zł
Z emisji K zostaje 498700 sztuk ( część objął pewnie Pan Łukasz Misztal ) 0,59 zł = 295 tys zł
Razem ponad 3,5 mln zł wrzucone do spółki przez emisje akcji I i K po średniej cenie 0,57gr.
Info z przed kilkunastu dni przeszacownaie kupionych dzialek : 

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MAXIPIZZA -13,33% 0,39 2025-10-24 11:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.