Re: Tygodniowy - odbicie od 11,50 Autor: ~Tb [89.64.37.*] 2020-01-23 18:52
A ja chętnie zobaczę Twoja analizę czasową dla inwestorów której tak się wstydziles
OK niech będzie pojedźmy po bandzie .... ale zrobimy z tego wątek do komentowania tylko dla zarejestrowanych bo obawiam sie sporo śmiesznych komentarzy :) :)
I po drugie wstawimy zupełnie odwrotną analizę kolegi z forum dla przeciwwagi który też się bawi w kreski ale opiera się głównie na Panu Eliocie wręcz "ortodoksyjnie" - może się nie obrazi :) :)
linkJak widać to jest interwał również tygodniowy tworzona analiza w dniu wczorajszym.. Przy tak długich - czasowych ruchach niestety nie da sie inaczej i również lekko się wsparłem Panem Eliotem do którego mam małe zaufanie niestety. te dwa kółka z oznaczeniami rzymskimi to fala I - zielone i fala II - czerwone (korekcyjna) po niej następuje standardowo III która jest najdłuższą falą w sekwencji i w tym wypadku to jest zasięg ... uuuufffffffff .. ciężko to pisać - okolice 42 zł :) :)
A teraz analiza kolegi :
linkJak widać zakłada odmienny scenariusz, czyli pogłębienie lub wyrównanie historycznych minimów ponieważ obecny poziom zaznaczył jako 4 tak wiec brakuje fali 5 w tym wypadku w dół
Ja zakładam na chwile obecną, że dołek mamy uklepany przez trzy tygodnie pukając w 11,50 i że nie zostanie on już poprawiony.
Założenie podpieram drastycznym wzrostem wolumenu na tym poziomie i w gorę od tego poziomu co widać na dolnym wskaźniku.