Forum Giełda +Dodaj wątek

Alescie perelke kpili

utro na NewConnect zadebiutuje Infinity, spółka, którą kieruje Piotr Tymochowicz, znany specjalista od marketingu politycznego. Jest to jedna z nielicznych firm, która jeszcze przed debiutem na małej giełdzie wzbudziła sporo kontrowersji. Dotyczą one i jej usług (płatny serwis internetowy Solaris Gate, którego użytkownicy mają zyskać wirtualną nieśmiertelność), i oskarżeń o nieregulowanie zobowiązań.

Teraz, jak się dowiedzieliśmy, spółka będzie musiała zmierzyć się z pozwem złożonym do sądu przez byłych współpracowników, którzy od kilku miesięcy domagają się pieniędzy. Przedstawiciele firmy zapewniają z kolei, że nie płaci ona tylko tym, którzy nie wywiązali się z umów.

Konflikt o wynagrodzenie

– Wdrażałem w spółce projekt multimedialny. Dotąd nie dostałem wynagrodzenia. Nie zgadzam się z opinią, że nie dotrzymałem umowy. Tym bardziej że po zakończeniu pierwszego miesiąca współpracy zaproponowano mi jej przedłużenie na kolejne miesiące. Nie zgodziłem się ze względu na brak płatności – mówi Mariusz Infulecki, były menedżer projektu w Infinity. Spółka wciąż jest mu winna 4 tys. zł.

Kwota niewielka, ale to niejedyny taki przypadek. – Otrzymałam wynagrodzenie tylko za miesiąc pracy. Włożyłam wiele wysiłku w rozwój projektów spółki, ale nie zapłacono mi 14 tys. zł. Wielokrotnie pytałam o pieniądze, ale tłumaczono się pustkami w kasie. Rzekomo pieniądze miały się pojawić po wejściu na NewConnect – twierdzi Katarzyna Gryga, była szefowa biura prasowego Infinity.

Zatory w płatnościach?

Ustaliliśmy, że problemy z rozliczeniami miały też firmy współpracujące z debiutantem. – Wystawiłam dla Infinity fakturę za miesiąc usług z płatnością do 30 marca. Po wielu interwencjach dopiero w czerwcu odzyskałam pieniądze – mówi nam pragnąca zachować anonimowość przedstawicielka jednej z nich. Jak wynika z naszych informacji, spółka zalegała też Muratorowi z płatnością za uczestnictwo w targach, na których się nie zjawiła.

PARKIET

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GREENTECH 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.