Najważniejsza Polska AI. I piszę to z pełną odpowiedzialnością tego słowa, chcąc skromnie zwrócić uwagę na to, jaką historię napisał polski zespół. Drodzy Państwo, zespół Szymona Korzewy Brain Scan pokonał … 1300 zespołów medycznych z całego świata otrzymując w USA złoty medal Amerykańskiego Towarzystwa Radiologicznego na kongresie RSNA. To najważniejszy taki konkurs na Ziemi. Stworzona w Polsce AI została uznana za najlepszą na świecie wspierając skutecznie diagnostykę krwawień mózgu. Polacy stworzyli genialny matematyczny kod mózgu. O tym jest reportaż, który udostępniam pod linkiem w komentarzu! Polski zespół posiada dziś już bazę 90 milionów pojedynczych obrazów tomografii komputerowej mózgu człowieka, przeprowadzając naszym AI analizę 25 000 badań mózgu miesięcznie. By pokazać ich rozwój - gdy kilka miesięcy temu tworzyłem ten reportaż, było ich 18 000. W kilka miesięcy zwiększyli o 1/3 swoją ekspansję. Polskie AI ratuje już życie w placówkach w Polsce, USA, Niemczech, Bułgarii, Maroku czy Indiach. Wyniki udostępnionych mi badań przeprowadzonych ze Szpitalem Wojewódzkim w Poznaniu wskazują, że system tworzony przez zespół Brain Scan o 38 % skraca czas spędzony na SOR pacjentów z udarem mózgu nieokreślonym jako krwotoczny lub zawałowy, 18 % przy krwawieniach środczaszkowych i 9 % przy krwawieniu środczaszkowym. Badania przeprowadzano przez 20 miesięcy i są poruszające. Drodzy Państwo, to jest w mojej ocenie najbardziej doniosły, nadający się do pełnego wdrożenia system AI urodzony w Polsce jaki prezentowałem na naszym kanale. Każdy 1 % oszczędności czasu przy urazach mózgu, to szansa na życie. Każdy jeden. Odwiedziliśmy ich siedzibę. Stworzyliśmy i udostępniamy poniżej w komentarzu o tej technologii i zespole ją tworzącym reportaż. Skupiliśmy się nie tylko na technologii, ale też jej twórcach. Ich historiach. To one doprowadziły do tego, że w Polsce urodziła się jedna z najważniejszych na świecie technik obrazowania medycznego.