Forum Giełda +Dodaj wątek

ADX DLA CHODZIKA

Chodziku księżycowy, zaatakowałeś mnie w temacie sygnałów na DMI w kontekście ADX.
W związku z tym, ze ADX to mój ulubiony miernik siły trendu, którego używam już wiele lat, pozwolę sobie zwrócić Twoja uwagę na szerokie wyjaśnienie stosowania ADX w praktyce.
Pogrzebałem w swoich archiwach i znalazłem świetny artykuł na temat ADX.
Polecam Ci przechadzkę do biblioteki i wyszukanie następującej publikacji:
"PROFESJONALNY INWESTOR" Parkiet Gazeta Giełdy
nr 5, styczeń 2000 roku

To był dodatek do parkietu ukazujący się w cyklu miesięcznym.
Tam znajdziesz artykuł pt. TREND I ADX autorstwa Marcina MOSZA, który ze szczegółami wyjaśnia jak stosować ADX.
Po przeczytaniu, zrozumiesz jak należy interpretować ADX wspólnie z DMI i realną sytuacja rynkową.
Gdybyś miał jakieś pytania dotyczące zagadnień AT, służę pomocą we wskazywaniu literatury.
Bardzo ciekawy jest artykuł Roberta PRECHTERA "Stosowanie teorii Elliota" zamieszczony w listopadowym numerze "PROFESJONALNEGO INWESTORA". Polecam przeczytać co PRECHTER mówi o FE i dlaczego stosuje je do całych rynków W artykule podano przykłady Malezji, Honkongu i Niemiec.
Ponieważ FE stosuje się do całych rynków a nie poszczególnych spółek.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOJ -8,57% 1,60 2026-01-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.