ABPL na dzień dzisiejszy w kresie kryzysu jest jedną z lepszych spółek na parkiecie,na którą warto postawić. Ilością akcji i osiąganymi wynikami jest zbliżona do Actionu a nawet go przewyzsza np. zysk za 2008 r. ABPL osiągnął wysokosci 17 .374 tys. zl a Action 10 .369 tys. zl .Aktywa i kapital wlasny ABPL za rok 2008 byly wyzsze od Actionu ,Action rosnie bardziej od ABPL , ponieważ lepiej potrafi sie sprzedac i ma wiecej szczescia do pozytywnych rekomendacji .. Ostatnia rekomendacja dla ABPL sporzadzona przez specjalistow z BRE Banku byla nijaka , kupuj bo cene docelowa wczesniejszej rekomendacji 12,8 zl. obnizamy na 10,31 zl - maslo maslane .Wedlug mnie spolka na dzien dzisiejszy jest warta co najmniej 16 zl z tedencja wzrostowa w horyzoncie rocznym z cena docelowa 20-25 zl
O niedoszacowaniu spolki swiadczy chociaz wartosc ksiegowa na 1 akcje w wysokosci 12.74 zl... Analizujac liste dobrych spolek w gazecie Parkiet mozna stwierdzic , ze w niektorych przypadkach ich wartosc rynkowa przekracza kilkakrotnie wartosc ksiegowa i tutaj nalezy szukac duzego potencjalul wzrostu dla notowan spolki ABPL
Nie wiem dlaczego wiekszosc inwestorow tego nie widzi i oddaje akcje po tak niskiej cenie ,realizujac niewielki zysk . Przeciez spolka z roku na rok osiaga coraz wieksze przychody i zysk netto oraz jest dobrze zarzadzana .... Mam w takim razie pytanie do osob wychodzacych z akcji tej dobrej spolki ,gdzie ulokujecie zarobione pieniazki ??.
Proponuje spolki groszowe oraz DRAGOWSKIEGO . Zysk gwarantowany bardzo krotkim czasie , zycze powodzenia. Wiecej wiary w ta spolke !!!!