Niestety mój plan nie idzie do końca po mojej myśli bo zabrakło w nim GLOBALNEGO KRACHU :)
Dziś o dziwo pomimo pozytywnych wpisów odnośnie wyników ( moim zdaniem były przyzwoite, acz chyba liczono na zdecydowanie lepsze ) kurs zrobił mi znowu niespodziankę i pięknie zapikował w dół co pozwoliło mi zrobić bardzo duże zakupy w przedziale - 27,90-27,44. Teoretycznie się wydaje że papier warto trzymać bo to przyzwoita spółka acz na rynkach bywa różnie ( ja go lubię bo płaci dużą dywidendę ).
Odnośnie mojego skalpowania to powiem że daje ono całkiem fajny zysk REALNY który jak pisałem wcześniej w 50% idzie na 3 letnie obligi a w 50% na kapitał zapasowy który jest rezerwą na wypadek BESSY - NIE REINWESTUJE GO ( która chyba kiedyś nadejdzie - acz zdania są podzielone i są tacy co wieszczą niekończącą się hossę ) przed chwilką wpadły zlecenia po 27,36. Jak kurs zacznie odbijać i osiagnie cenę z okolicy wczorajszego zamknięcia ( raczej szansa na to mała, acz wszystko jest możliwe ) to wszystko co dziś kupiłem oddam w optymistyczne rece :) w tym momencie weszły następne zlecenia w przedziale 27,22-27,02. Na koniec zadam trochę śmieszne pytanie - będzie 26,XX dziś czy nie ? ( to oczywiście taki niby żart który ma szanse na urealnienie - zabrakło tylko 1 ticku. Ja już dziś jestem solidnie zarobiony - coś się udało. Technika pozostaje ta sama - kupuje na spadkach a sprzedaje na wzrostach. Dużo zleceń czeka w kolejkach - może jeszcze coś wpadnie albo uda się sprzedać. Panowie nie płakać ! to tylko GIEŁDA na którą nie mamy wpływu ! my możemy się tylko podłaczyć w jedną albo drugą stronę. Pozdrawiam Wszystkich - GŁOWA DO GÓRY ! i pamietajcie ! nie siągajcie gatek bo GRUBASY tylko na to czekają ! Dodatkowo pozdrawiam moich ''fanów'' Kolegów Antynagona i Mikesza :) Oby tylko krach na giełdach nie było bo 24 zł pukną jak szalone ;) to taki żarcik na koniec. No i oby następne wyniki były dobre ! bo w innym przypadku wiecie co może się .......... .