Otrzymałem już kilka dni temu telefon od maklera z DM BZWBK w sprawie tego nieszczęsnego wezwania. Mało tej bezczelności, dzisiaj DM BZWBK wysłał do mnie maila z informacją o wezwaniu i zmianie ceny, pomimo tego że nie wyrażałem zgody na przesyłanie żadnych informacji z wyjątkiem tych dotyczących składanych zleceń i zawartych transakcji. Treść tego bezczelnego maila utrzymanego w formie przypomnienia zamieszczam poniżej.
Szanowni Państwo,
Przypominamy, że do 18 grudnia 2017 r. włącznie trwają zapisy na sprzedaż akcji spółki Synthos S.A. („Emitent”, „Spółka”) w ramach publicznego wezwania ogłoszonego w dniu 26 października 2017 r. przez FTF Galleon S.A. („Wzywający"). Wzywający, uwzględniając akcje Emitenta należące (bezpośrednio lub pośrednio) do Wzywającego, podmiotów od niego zależnych lub wobec niego dominujących, w wyniku Wezwania zamierza osiągnąć 100% liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta, czyli 1.323.250.000 akcji Spółki.
Jednocześni e informujemy o podniesieniu ceny w wezwaniu z 4,78 PLN na 4,93 PLN.
Dotychczas złożone zlecenia zostaną zrealizowane po nowej, wyższej cenie.
Dom Maklerski BZ WBK przyjmuje zapisy na sprzedaż akcji w wezwaniu:
• Za pośrednictwem serwisu www.inwestoronline.pl – w zakładce Dyspozycje / Pozostałe dyspozycje / Wezwanie - udział w wezwaniu na akcje spółki;
• Telefonicznie pod nr. 801 36 46 36 lub +48 61 856 44 44 (opłata zgodna z taryfą operatora);
• w placówkach, wskazanych w treści wezwania.
Aby sprzedać akcje w wezwaniu należy złożyć dyspozycję blokady akcji, zlecenie sprzedaży akcji oraz zapis na sprzedaż akcji w wezwaniu.
Treść wezwania znajdziecie Państwo na stronie internetowej Domu Maklerskiego BZ WBK.