W jednym momencie maj-wrzesień 24r była spora przewaga akumulacji i popytu.
Po co o tym piszę od tygodnia ponieważ widzę że ktoś od jakiegoś czasu przy braku popytu robi większą dystrybucje.
Teraz nadzieja w obronie trójkąta wsparcie 15 PLN. Później to już wiadomo wysokość trójkąta. Albo w jedną albo w drugą.
Po tym co dzieje się ostatnio na tym forum, nie trzymam już za nikogo kciuki. Wezmę szorty jak przebije dołem . Jeżeli góra to nie kupie akcji dla zasady, żeby nie zarobić . Żeby mi nikt znowu nie zarzucil cwaniactwa i trolowania na spadki. Z drugiej strony jestem już zaangażowany w większości w innych spłkach do luty/kwiecień 26r. . Jeżeli wyjdzie górą pogratuluje longom wytrwalości , zysku.
Dla porównania wklejam wykres Polimeksu, gdzie konsola trwa tam ponad 10 lat.
Najgorsze co może być to właśnie trwać latami w takiej konsoli.
Jednak na początku konsoli trudno stwierdzić że w niej się jest dopóki z niej się nie wyjdzie góra lub dołem. :)
Można oczywiście wejść w konsole całkiem świadomie na niskim pułapie cenowym, wielu longów tak wlaśnie zrobiło.
Dlaczego sprzedałem swoje akcje po 21-22, ponieważ widziałem że ktoś włączył automat do sztucznego podbijania kursu i zwiększył płynność handlu. Zaczęło mi to śmierdzieć , trudno było tego nie wykorzystać przy samym oporze przy którym był ustawiony mój TP.
Wtedy to była chwila, sprzedaż akcji nastąpiła z palca na rowerze, zadziałała moja intuicja. :)
Nie czuje żeby mi kto kolwiek pomagał w moich decyzjach zakupowych akcji czy w sprzedaży. Uważam że mając wtedy 160tys akcji nie miałem większego wpływu na kształtowanie ceny PKPC. Znam takich którzy mają i mieli tautaj 3-5x wiecej i też nie mają szans na wyznaczenie przez nich kierunku w dłuższym terminie.
Jeżeli ktoś sądzi, że sprzedaż akcj z mojej strony to było cwaniactwo i nie umie z tym życ. Niech tak myśli jego sprawa, nie obchodzi mnie to.
Tak więc niech każdy bierze odpowiedzialność za swoje decyzje inwestycyjne.
To są tylko moje subiektywne odczucia , a nie porada inwestycyjna.
https://invst.ly/1d0ofuPolimex
https://invst.ly/1d0oho