W nawiazaniu do poprzedniego wpisu do przeczytania którego zachęcam /przy okazji warto cały wątek poczytać / przypominam o zadaniu domowych do przeczytania za minimum 2 ostatnie lata sprawozdania plus komentarz zarządu spółek wymienionych w poprzednim wpisie wykorzystując podaną instrukcje pomocniczą .Teraz najważniejsze z podanej dziś informacji to projekty typu green field (realizowane „od zera”)/koszty do poniesienia są znacznie znacznie mniejsze w porównaniu do wydanej kasy na zakup podobnych inwestycji mój dopisek/ a dodatkowo dalej cytat– Z wielką satysfakcją rozpoczynamy budowę farm fotowoltaicznych, które rozwijaliśmy i zaprojektowaliśmy w ramach spółki EGD./ w 100 % właścicielem spółki jest ENERGA/ W ten sposób inicjujemy początek realizacji portfela własnych projektów OZE o łącznej mocy sięgającej obecnie 600 MW – podkreśla Szymon Wojnicki, prezes Zarządu Energa Green Development.
Teraz mam prośbę abyście uczestniczyli w badaniu statystycznym liczeniu osób czytających ten wpis proszę o zaznaczenie zielonej łapki jeśli przeczytaliście ten wpis i zamierzacie odrobić zadanie domowe / przeczytanie za ostatnie dwa lata sprawozdania plus komentarz zarządu wspomnianych dwóch spółek zależnych
a czerwoną łapkę dajemy jeśli przeczytaliście wpis ale nie zamierzacie odrabiać zadania domowego
Bardzo proszę o wyrozumiałość i dziękuję za wzięcie udziału w badaniu .Oczywiście ani moje wpisy ani to że przeczytacie nawet wszystkie sprawozdania plus komentarz zarządów wszystkich spółek zależnych ENERGA i pozyskana tak wiedza nie zagwarantuje zysków z inwestycji ale z dużym prawdopodobieństwem poszerzając w ten sposób wiedzę na dowolnej spółce przez przeanalizowanie wad i zalet inwestycji w długoterminowym horyzoncie inwestycyjnym pozwoli tak dobierać spółki aby uniknąć strat