• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~ciagna [37.252.231.*]
    ktos po trupach chce zamknac powyzej 1900 serie to juz mozna stwierdzi smialo,

ciagna bez opamietania zobaczcie jakie wygrzene pko, pko bp, alior na wskaznikach

w przyszlym tygodniu pewnie delikatna korekta do 1890 i pompa i mozliwe ze zamkniecie na 1940 serii
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: mielonka [77.65.20.*]
    a ja przypomnę tylko jedno moje zdanie z listopada - miesiąc w którym zjem skarpety będzie ostatnim, który zakończymy poniżej 2000... Zobaczymy...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~ciekawski [37.252.231.*]
    a co zjadles ?
    no tak...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: pawoj53 [46.77.85.*]
    Dnia 2016-03-11 o godz. 15:24 mielonka napisał(a):
    > no tak...

... z tego co pamiętam to była mielonka ze skarpetkami ;-)
    zjadłem to zjadłem, nie drążmy tematu :)
  • OBROTY Autor: ~andrzej [31.2.22.*]
    godzina 16, PKN, PKO i KGHM obroty po prawie 55 mln (w zasadzie identyczne - chciałbym widzieć w dzisiejszym wzroście jakąś szansę na zmianę na GPW,ale to wygląda na " centralne sterowanie" ....a to się raczej dobrze nie skończy w przyszłym tygodniu)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~PiKami [88.156.139.*]
    witam bywalców :)
    na początek wyjaśnienie-nie spadłem z nieba - siedzę w tym bagnie od początku i do tej pory tylko czytałem. ośmieliłem się napisać...po paru drinkach ;) i tak...S po 1916...na ryzyko produkcyjne ;)
    i z ciekawostek mielonki:
    wig20usd od dołka na 400 punktach zrobił już prawie 25%. Oj nie rozdrabniają się chłopaki...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~dobre [37.252.231.*]
    uwielbiam komentarze pewnego pana na pewnym portalu

"tego rajdu juz nic nie zatrzyam"
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: pikami [88.156.139.*]
    rejestracja zakończona...można świętować dalej. cyferki żegnam do poniedziałku.
    witamy nowego kolegę, miś, czy byk ? :)
    nowy jak nowy...do tej pory milczący ale wszystko czytający ;) jak S od 1916 to tymczasowo "michu" ;)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: zosia3005 [77.253.169.*]
    Życzę miłego weekendu , a tym którzy będą grali..
    .. powodzenia w przyszłym tygodniu .
    Zajrzę na rozliczenie .
    Pozdrawiam
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: tomaszke [89.73.196.*]
    Witam serdecznie.

Ja dzisiaj radośnie L po 06 ale zamknięte przed fixem po 20.
    Zostałem natomiast z KGH L...

Pozdrawiam i miłego weekendu :)
    niespodziewanie nisko skończyli. niby mam S ale jakoś czuję niedosyt ...wzrostu ;)może to drink zaburza mi rzeczywistość :D dzisiejsze
    S na FW20 po 1916 zostało i K na FKGH po 72,89 z 8.03 też i jeszcze cała menażeria na K akcyjnych. jak mnie co najdzie to założę nowy wątek na FW20 ;)tak dla siebie ale jak ktoś chce to może zajrzeć i skomentować :P na starcie podam swoje pozycje i ceny otwarć na kontraktach oczywiście bez ilości :P no chyba ,że mam 1 szt. tak jak np. na FLWBM16-"piniondz" na 1 szt. marny ale ile zabawy we wróżkę ;)przegranym odrobienia ,wygranym zarobienia...jeszcze więcej a owocnego we wrażenia weekendu wszystkim ;)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~Artur [213.238.80.*]
    Widzę,że ma pani duża stratę na FW20 i FKGH że nagania pani od kilku tygodnia na spadki ! Leszczyki z tego forum pani nie pomogą,bo nie są w stanie przebić grubasa.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: miro. [79.191.248.*]
    witam, pikami co pijesz ? i dlaczego tak późno dołączasz do pisania?
    Artimar, ostry, bolec i inni resetujemy siebie a potem kompy. https://www.youtube.com/watch?v=3_el7XxMgSg
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    Przyłączam się do resetu! ;) ten weekend będzie "długiiiii..." no i obrazki nadal w trendzie ;D

Btw. uśredniający stratę, to wy wybijecie 1950. Okej zrobiło wam się 1905 ale pozycja nie ma 10 kontraktów tylko 30 i kazdy punkt to nie 200zł tylko 600zł a jak się przestraszysz to nie będzziesz zamykał 10 blisko szczytu tylko 30 i takich skalpelów przez ostatnie 40 sesji na 2 powaznych konsolidacjach jest hmmm kilka tyś? Zaczynam inaczej patrzeć na trendy odkąd czytam to forum. Całkiem ciekawe socjologiczne łamigłówki. A co do Orlenu i wigu20 hipoteza wolumenu otwarcia na L coraz bliższa prawdy. Choć proces zrzucania pasażerów na gapę był męczący.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: amiki [83.6.128.*]
    no nie jest łatwo komuś kto czuje się amatorem zabrać głos w gronie zawodowców, tak przynajmniej jest w moim przypadku
    niestety w tym tygodniu nie miałem czasu i prawie bez transakcji, wpadły jakieś grosze na tym płaskim wykresie
    ja popijam swoje ulubione ostatnio wino, a popijamy tutaj czy na wigometrze

dobra idziemy na wigometr
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~wwwmmm [188.33.85.*]
    Też patrzę , esy w odwrocie , ale coś si ę szykuje.
    miro drinka pije z wódki, soku pomarańczowego i be powera-dlatego jeszcze nie śpię ;)GPW nie istnieje dla mnie od piątkowego zamknięcia do poniedziałkowego startu ;)na week to forum możnaby zamienić na forum o pochodnych pierdołach od GPW :] 
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~wponiedzialek [83.29.218.*]
    dane z chin bardzo dobre

w poniedzialek dalej wzrosty
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~X-RAY [31.11.139.*]
    Skąd ta informacja i o jakie dane chodzi?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~X-RAY [31.11.139.*]
    Dobra znalazłem.
    Produkcja przemysłowa wzrost 5,4% vs. konsensus 5,6% rdr
    Sprzedaż detaliczna 10,2% vs. konsensus 10,8% rdr
    Inwestycje w aglomeracjach 10,2% vs. konsensus 9,5% rdr
    Dane nie są więc cale takie dobre, w większości poniżej oczekiwań, o czym należy wspomnieć i tak już obniżonych ze względu na tygodniowe obchody chińskiego Nowego Roku.
    Ważną informacją może być też to że chiński bank centralny nie zamierza interweniować i stymulować chińskiego eksportu deweluacją juana.
    Zobaczymy jak rynki zareagują w poniedziałek, powodu do wielkiego optymizmu jednak specjalnie nie widzę.
  • brak zmiany LOP po dużych transakcjach Autor: zielony87 [176.114.236.*]
    Witam weekendowo :)

Chciałbym zapytać Szanownych Forumowiczów jaka jest Wasza opinia na ten temat:
    W piątek jak niektórzy zauważyli ktoś Duży zaczął wrzucać paczki po 100 kontraktów - rano było ich 5, potem dorzucił jeszcze 333 sztuki i kurs FW20 spadł w jednej chwili o 8 pkt. Korzystam z programu mStatica i obserwowałem w tym czasie panel transakcji i wykres LOP, który się nie zmieniał, a z tego co wiem powinien skoro ktoś się pozbywa papierów i zamyka pozycje. A jeśli był bez zmian tzn. że ktoś zamyka pozycje i jednocześnie otwiera pozycje przeciwne (oczywiście też na serii H), czyli przekręca się z L na S. Teraz widać, że tak chyba nie jest, bo kurs jest pompowany dalej do góry i myślę że tak będzie do rozliczenia, a potem polecimy w otchłań, ale to oczywiście tylko spekulacje.

Mam natomiast pytanie do praktyków programu mStatica:
    W oknie Transakcji jak mamy po prawej stronie wartość LOP - czy ona jest aktualizowana na bieżąco po każdej transakcji, czy co jakiś czas? Moim zdaniem skoro wartość ta jest podawana przy każdej transakcji to powinna być zawsze aktualna, tyle tylko, że przy sąsiadujących pozycjach rzadko się zmienia, to samo tyczy się LOP na wykresie.

Oczywiście zdaje sobie też sprawę, że w ostatnim tygodniu zarówno wartość wolumenu jak i LOP oraz trend LOPu nie będą miały większego znaczenia, ale chciałbym to wiedzieć na przyszłość.

Gratuluję wszystkim sukcesów, a dla pozostałych życzę otuchy w przyszłym tygodniu (do których i ja się niestety zaliczam).
  • Re: brak zmiany LOP po dużych transakcjach Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Zielony mStatica to ten sam program co dbNotowania od Deutsche Banku?
    W dbNotowania jak mam LOP, to z każdą zawartą transakcją LOP zmienia się w czasie rzeczywistym, lub się nie zmienia, gdy byk zamykając sprzedaje kontrakt niedźwiedziowi który też zamyka, czyli kupuje kontrakt.

Może ktoś to przeczyta tutaj - co się do cholery stało z PGE?
    Nie narzekam, tylko zarabiam. Zagrałem jak zawsze technicznie, ale nie sądziłem, że na tak rosnącym rynku PGE aż tak mocno spadnie w takim tempie. Nie mogę napisać po ile mam S, ponieważ nie napisałem po otworzeniu od razu, a nie chce wyjść na zmyślacza.
  • Re: brak zmiany LOP po dużych transakcjach Autor: zielony87 [176.114.236.*]
    Z tego co widzę to TAK, to jest ten sam program, może tylko trochę różni się jakimiś detalami.
    Przyznam szczerze, że nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twój przykład kiedy LOP się nie zmienia.
    Czy nie jest tak, że jak jeden sprzedaje, żeby zamknąć pozycje i drugi kupuje, żeby też zamknąć to LOP maleje? ;)
    Jeśli dobrze rozumuję to nie zmieni się wtedy, kiedy:
    Byk przeczuwa koniec wzrostów i mając 2 L sprzedaje je, żeby się wyzerować, czyli zamyka dwie pozycje. (LOP - 2)
    Po drugiej stronie jest drugi Byk, który je kupuje w nadziei na dalsze wzrosty i nie mając nic otwiera dwie nowe pozycje i ma 2 L. (LOP +2) - sumarycznie 0.
    Drugi przypadek to jak Byk, który zmienia się w Misia jednocześnie zamykając L-ki otwiera taką samą ilość S.
    Trzeci przypadek to jak po drugiej stronie będzie Misiu, który mając 2 S zauważy koniec spadków i chcąc się wyzerować kupi dwa kontrakty i ma 0, zamknie tym samym dwie pozycje. (LOP -2) - sumarycznie -4.
    Choć ta trzecia sytuacja w której na szczycie wzrostów ktoś drugi zobaczy koniec spadków wydaje się mało prawdopodobna :))

Zobaczmy może na przykładzie ze Statica:
    link link

Jeśli przelicza na bieżąco to coś tu jest nie tak, bo po lewej mamy cały czas 50202 i przy transakcji 1 czy 2 szt nagle przeskakuje na 50190, czyli 12 kontraktów, a po prawej wolumen 100 nie zmienia już zupełnie nic w LOPie (tzn, że ktoś je sprzedał, a drugi kupił w tym samym czasie lub nastąpiła tak szybka zamiana L na S?).
    Ciekaw jestem Waszego zdania na ten temat i jako początkujący chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej w tym temacie :)

Miłej niedzieli!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.70.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: brak zmiany LOP po dużych transakcjach Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Oczywiście masz rację, w tej sytuacji co podałem LOP spada.
    Spojrzałem na tę tabelę i też mam tak jak Ty.
    Widocznie po prostu takie są zawierane transakcje, nie sądzę by źle liczyło. No może z opóźnieniem jakimś,ale to byłoby bez sensu.
  • Re: brak zmiany LOP po dużych transakcjach Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*]
    Być może, jakiś grubas się po prostu odwrócił np. 100 L zamienił na 100 S lub na odwrót :), co oczywiście zwiastuje ciekawy finisz.
  • Re: brak zmiany LOP po dużych transakcjach Autor: zielony87 [176.114.236.*]
    Właśnie Aleksandro o to chodzi :) 
    Ale jeśli się odwrócił to moim zdaniem tylko z L na S, bo jeśli zamykałby S to musiałby je wziąć powyżej kursu 1905, a takich okazji nie miał zbyt wiele. Jeśli tak zrobił i jest tym Sterującym to finisz rzeczywiście będzie ciekawy.
    Choć ja tak jak pisałem nie spodziewam się dużych spadków przed rozliczeniem i te S co miałem pozamykałem ze stratą jakiś czas temu, bo widać wyraźne parcie na 19XX i chęć pozostania tutaj. Na razie nie mam nic w portfelu, a co i kiedy wezmę zobaczę w przyszłym tygodniu :)
    Życzę Ci powodzenia i trochę się martwię o te Twoje eSki ;)
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.