• Re: dotacje z uni Autor: ~Monika.Sz.G. [212.33.64.*]
    Witam.Mam rentę czasową.Nie mogę skorzystać z pożyczki na otwarcie działalności z up. Z jakiego programu mogę skorzystać i czy wogóle w ramach dotacji z UE?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~sebola6 [83.23.138.*]
    WITAM, CHCIALABY UZYSKAC INFORMACJIE NA POZYSKANIE ŚRODKÓW FINANSOWYCH-BEZWROTNYCH Z UE DOKŁADNIE NA ZAKUP SPRZETU I WYPOSAŻENIE SALONU FRYZJIERSKIEGO, GDZIE POWINNAM SIE UDAC,JAKIE FORMALNOŚCI POWINNAM SPEŁNIC
  • Re: dotacje z uni Autor: ~sledz15 [83.18.78.*]
    mój ojciec ma sklep sporz-prze w nowym budynku.Ten budynek ma nie wykończone 1 piętro chciał bym sie dowiedziec czy mógł by dostac dopłate na wykonczenie tegoż budynku na hotel czy motel.
    jezeli ojcie by niemógł to czy ja jako uczący sie jeszcze w szole średniej nie konczącej sie maturą (szkoła zawodowa). mugłbym dosta dotacje na wykonczenie tegosz budynku.po ukonczeniu 18stu lat
  • Re: dotacje z uni Autor: ~justyna333 [194.187.200.*]
    witam staram się o dotację z PUP.Wszystko już mam gotowe mianowicie :wniose,biznesplan,jestem po szkoleniu.Poszlam oddać wniosek i okazalo sie iż mój żyrant niestety niemoże być moim poręczyciele ponieważ prowadzi firmę od tego roku czyi 2007 i nie ma pitów za 2006 r.Ma także rentę jednak sama renta jest zbyt niska aby móglbyc moim porczycielem.Proszę mi poradzić czy jest jakieś inne rozwiązanie w tej sytuacj,Wszyscy moi znajomi niemogą mi pomoc gdyż mają dochody niższe niż wymagane 1410 zl netto.Prosze o radę
  • Re: dotacje z uni Autor: ~OPEN DK [217.113.228.*]
    Witam,
    Rozwiązaniem jest, podpisanie aktu notarialnego o poddaniu się egzekucji przez dłużnika. Prosze dowiedziec sie jednak w swoim UP, że pozwalaja na taka mozliwość. Akt podpisuje się już po podpisaniu umowy z UP, ale wpierw trzeba zaznaczyć, ze taka jest forma zabezpieczenia.
    Jesli już będzie Pani miała swoja dzialność, to polecamy sie do pomocy w pozyskiwaniu funduszy unijnych. Więcej informacji na stronie www.opendk.pl

Powodzenia!
  • Re: dotacje z uni Autor: ~m-i-l-e-k [83.30.255.*]
    ZAŁATWIAM PRZEZ URZĄD PRACY DOFINANSOWANIE DO ROZPOCZĘCIA DZIAŁALNOŚCI.
    CHCĘ SPRZEDAWAĆ NA ALLEGRO.
    CZY KTOŚ JUŻ COS TAKIEGO ZAŁATWIAŁ?
    NIE ROZUMIĘ JAK MAM WPISAĆ FAKTURY ZA ZAKUPIONE RZECZY,CZY PISAĆ SZACUNKOWO ILE WYDAM,BO PRZECIEŻ NIE KUPIĘ TOWARU ZANIM NIE DOSTANĘ TYCH PIENIĘDZY,BO MNIE NA TO NIE STAĆ.
    PROSZĘ O INFO
  • Re: dotacje z uni Autor: ~anno76 [212.160.207.*]
    Witam.
    Chciałabym się dowiedzieć, z jakiej puli można starać się o dotacje do przedszkola integracyjnego (publicznego). Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Przekopałam cały internet i jestem bliska obłędu, a bardzo potrzebujemy dodatkowych funduszy...:).
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Pawlik123 [82.139.46.*]
    witam mam otwarta 3mie. dzialalnosc i chcialem starac sie o dotacje na hale ,mam plac
  • dotacje z uni Autor: ~piczoon [79.184.233.*]
    Mam pytanie kończę studiować i chce otworzyć firmę reklamowa ale nie mam wystarczających środków!! Mogę podpisać kontrakt z pewną firma na produkcie reklam no ale jak wcześniej pisałem nie mam środków na materiały
    i maszyny co muszę zrobić i czy mam możliwość uzyskania jakiś środków finansowych mogę przedstawić biznes plan wydatków i zysków proszę o pomoc
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Katarzyna25 [83.27.221.*]
    Oczywiście,że jest taka możliwość. Sama mam gospodarstwo i udało mi sie pozyskać na nie dotację z UE. Podstawa to dobranie odpowiedniego programu i umiejętne napisanie wniosku.Jako laik w tej dziedzinie zgłosiłam sie do firmy, która mi pomogła. O ile pamiętam była to firma http://www.smartyou.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~akademiafunduszy [91.94.146.*]
    Plecam skorzystanie z firmy Akademia Funduszy ,która oferuje kompleksowe usługi związane z pozyskaniem dodatkowych źródeł finansowania z funduszy Unii Europejskiej.

więcej informacji www.akf.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~akademiafunduszy [91.94.146.*]
    Witam,

Polecam skorzystanie z usług firmy Akademia Funduszy ,która oferuje kompleksowe usługi związane z pozyskaniem dodatkowych źródeł finansowania z funduszy Unii Europejskiej.

wicej www.akf.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~-pawlo111 [80.54.177.*]
    Witam. Mam takie pytanie. Bylem bezrobotny i dostałem dotacje z Urzędu pracy na wyposażenie. Był to auto handel i kupiłem wtedy za to przyczepę do przewozu samochodów. Niestety z przyczyn finansowych musiałem działalność zakończyć po 1,5 roku. Nie posiadałem gotówki na start a samą przyczepą zarabiać się nie da. Ledwo na opłaty starczało...

Czy mam jeszcze jakieś szanse na dotacje unijną?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~RAF [82.39.191.*]
    WITAM!

MAM PYTANIE CZY JEST MOZLIWE OTRZYMANIE DOTACJI Z UNI EUROPEJSKIEJ NA OTWARCIE DOMU SPOKOJNEJ STAROSCI,MIANOWICIE NA ZAKUP POSESJI ORAZ JEJ WYPOSAZENIE?JESLI TAK TO JAKA KWOTE MOZNA BY OTRZYMAC,OCZYWISCIE DYSPONUJE WLASNYM WKLADEM.PROSZE O WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE TEGO TEMATU.

POZDRAWIAM!
  • Re: dotacje z uni Autor: ~anna.fundusze [91.94.32.*]
    RAF Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > WITAM!
    >
    > MAM PYTANIE CZY JEST MOZLIWE OTRZYMANIE DOTACJI Z
    > UNI EUROPEJSKIEJ NA OTWARCIE DOMU SPOKOJNEJ
    > STAROSCI,MIANOWICIE NA ZAKUP POSESJI ORAZ JEJ
    > WYPOSAZENIE?JESLI TAK TO JAKA KWOTE MOZNA BY
    > OTRZYMAC,OCZYWISCIE DYSPONUJE WLASNYM
    > WKLADEM.PROSZE O WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE
    > TEGO TEMATU.
    >
    > POZDRAWIAM!

Jeśli dom spokojnej starości będzie funkcjonował jako przedsiębiorstwo zatrudniające do 10 osób, a jego siedziba będzie w mieście, można otrzymać dotację do 200 tys. zł. Mniej więcej tyle samo trzeba zainwestować własnych środków. Jeśli inwestycja będzie spełniać inne kryteria, należy dopasować inny program.
  • Ogromna prośba Autor: ~szukamPorady [217.98.20.*]
    Potzrebuje pilnie odpowiedzi na pytanie , czy istnieją jakieś programy unijne dla osób fizycznych na renowacje zabytków.
    Posiadam zespól pałacowo-dworski i zależałoby mi na odtworzeniu dawnej świetności tego miejsca przy zaktywizowaniu kulturalno-edukacyjnym ( imprezy o charakterze tradycyjnym).
    Prace renowacyjne są już w 40 % wykonane ze środków własnych.
    Będę wdzięczny za jakąkolwiek informacje na ten temat.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Michas [83.23.36.*]
    witam zakładam DG i slyszalem ze od nowego roku bedzie 14 tys. z UE czy istnieje mozliwosc otrzymania wiekszej kwoty ? jeżeli ktoś się orientuje to prosze o meila: michalmm2006@wp.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~ewelinaplacheta [85.89.191.*]
    mam 28 lat w tym roku wychodzę za mąż wraz z nażeczonym planujemy kupno mieszkania na kredyt chciałam spytać czy w funducsach z unii przewidziane są do0tację na ten cel?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Perelka [83.15.158.*]
    Chciałabym otworzyć salon ślubny jakie mam szanse na dostanie dotacji z UE.???
  • Re: dotacje z uni Autor: ~karolina w [91.94.157.*]
    Witam!
    Wpadł mi do głowy pewien pomysł: chciałabym otworzyć salon sukien ślubnych i dodatków.i może coś pani orientuje się na ten temat bo ja jak na razie nie wiem za co się zabrać a szczególnie chodzi mi skąd brać suknie i dodatki do salonu. W związku z czym mam następujące pytania:proszę o pomoc
    1) jak i gdzie zaopatrzyć się w suknie i dodatki znanych firm tj. Cymbeline, Agnes, Classa, Linea Raffaelli, Sposabella i inne.?,
    2) czy jest możliwe przedstawicielstwo w.w. firm lub czy można i jak zaopatrzyć się w różne modele sukien i dodatków w.w. firm i sprzedawać je pod jednym odrębnym szyldem( nazwa sklepu)?,
    3) jak wygląda mechanizm zamawiania kolekcji sukien i dodatków do swojego sklepu oraz co się dzieje ze starą kolekcją, czy producenci ją odbierają, jakie są koszty itp.?,
    4) czy może lepiej się skupić na przedstawicielstwie jednej firmy?moj mail- wajs.karolina@op.pl
    5) jak wygląda ten sam interes w przypadku wypożyczalni sukien (skąd wziąć suknie do wypożyczenia) ?
    6) jakie są koszty i zyski ?
    Proszę o udzielenie mi wszelkich informacji info na ten temat, udzielenia rad, plusów i minusów tej działalności oraz w miarę możliwości wszelkich szczegółów, także tych ukrytych :)))i czy pani udało się dostać dotacje z UE i w jaki sposób. z góry dziękuję. czekam na jakiekolowiek informacje.karolina
  • Re: dotacje z uni Autor: ~klub sportowy "artmax" [83.11.205.*]
    poszukuję osoby chętnej do pomocy w uzyskaniu funduszy unijnych na działalność wiejskiego klubu sportowego
  • Re: dotacje z uni Autor: ~mrek74 [81.132.153.*]
    CHCE OTWORZYC FIRME BUDOWLANA ORAZ ZATRUDNIC LUDZI CZY DOSTANE DOFINANSOWANIE Z UNI CZY BIURA PRACY NA ZAKUP NARZEDZI SAMOCHODU I ZAREJSTROWANIA FIRMY
  • Re: dotacje z uni Autor: ~carpediem81 [78.152.220.*]
    Witam wszystkich serdecznie...
    Mam pytanko,pracuje w Irlandii od 5 lat i myśle o powrocie do kraju,kupiłem pomieszczenie 200m z myślą podniesienia poddasza i wybudowania tam siłownii kulturystycznej.Plany architektoniczne są już prawie gotowe,mam swój wkład.Czy mam szanse na dotacje z Unii?Jeśli tak to prosze o informacje lub o kontakt,mój email czuczu81@op.pl
    Z góry dziękuje.DAREK
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Mydlo171 [79.162.36.*]
    Witam mam zamiar założyć własną firme teransportową czy istnieje możliwość dostania dotacji na zakup ciężarówek??? JAk jest to w jaki sposub można ją otrzymać i gdzie można się strać o taką dotacje z góry dziękuje i pozdrawiam.

Mateusz Deptuła z Przasnysza
  • Re: dotacje z uni dla młodych małżeństw Autor: ~alexandra [89.174.102.*]
    słyszałam o dodacji z unii dla młodych małżeństw na budowe domu!kogo to dotyczy i jakie należy spełniać warunki aby otrzymać taką dotację!prosze o odpowiedź!
  • Re: dotacje z uni Autor: ~domex [83.26.194.*]
    witam
    jak można uzyskać dotacje na dopłatę do kredytu hipotecznego
    domu jednorodzinnego
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Rafał G [83.4.192.*]
    Witam mam pytanko czy istnieją jakieś dotacje dla osób poszkodowanych w wypadkach samochodowych?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Dawid1988 [83.15.109.*]
    Witam mam na imię Dawid i jestem studentem chciałbym otworzyć firmę przewozową. Potrzebowałbym ok 150 tys. zł. Czy mógłbym ubiegać sie o dotacje z Unii i jeżeli by całkowity koszt założenia firmy wynosił 150 tys zł. to o jaką sumę mógłbym sie ubiegać i gdzie mógłbym więcej się dowiedzieć na ten temat??
  • Re: dotacje z uni dla dzieci z orzeczeniem niepełnosprawności Autor: ~krycha38 [83.19.68.*]
    JESTEM MATKĄ CHŁOPCA 12-LETNIEGO, NIE DAWNO DOWIEDZIAŁAM SIE ŻE SĄ PRZYZNAWANE DOTACJE Z UNII DLA DZIECI ALE TYLKO DLA TYCH CO DOJERZDŻAJA DO SZKOŁY ,MOIM ZDANIEM TO NIE W PORZĄDKU BO WIĘKSZOŚĆ TYCH DZIECI MA PRZEJAZD ZA DARMO A DOTACJE DOSTANĄ . NA JAKICH ZASADACH ONE SĄ PRZYZNAWANE.BARDZO PROSZE O ODPOWIEDŻ BO U NAS NIKT NIC NIE WIE A PÓŹNIEJ BĘDZIE ZA PÓŹNO. DZIĘKUJE.
  • Re: jak otworzyc wlasna dzialalnosc gdzie musze sie udas i co musze zala Autor: ~marecky8 [87.204.152.*]
    jak otworzyc wlasna dzialalnosc gdzie i co musze zalatwic
  • Re: dotacje z uni Autor: ~mapstryczek [83.15.239.*]
    zakładam dział.gosp.gdzie mogę się zgłosić po jakieś wsparcie?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~arielos6 [83.28.27.*]
    mam pytanie chciał bym otworzyć firmę transportowo czy sa na to jakieś środki?? pochodzę z województwa lubelskiego
  • Re: dotacje z uni Autor: ~marcin123 [83.24.80.*]
    witam
    mam pytanko chce otworzyć swój warsztat samochodowy, czy nie wiecie czy moge sie ubiegac o dotacje z UE. Chodzi mi o to gdzie musze składać te wszystkie papiery. Słyszałem że żeby sie ubiegać o dotacje trzeba być na bezrobotnym przez pół roku, a potem po otwarciu działalnośc przez rok nie można zatrudniać żadnych pracowników. Czy to prawda?
    A czy nie ma dotacji dla osób pracujących i chcących otworzyć swoja działalnośc. Ja jestem w takiej sytuacji obecnie pracuje, ale chce się zwolnić i iść na własny rachunek to nie należy mi sie nic, czuy jednak mam jakieś szanse?

pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
  • Re: dotacje z uni Autor: ~marcin016 [217.80.173.*]
    witam.
    chce otworzyc firme duza firme ktora bedzie miedzy innymi pomagala srodowisku. chchialbym sie dowiedziec jakie warunki musi spelniac moja przyszla firma zeby dostac dotacje na otwarcie jej i jak juz bedzie otwarta. do kogo musze sie podac.

jak ktos moze pomoc prosze wyslac mi maila na

marcin016@wp.pl

za cenne informacje dziekuje
  • Re: dotacje z uni Autor: ~questpoznan [62.21.23.*]
    Witam serdecznie

Osoby zainteresowane pozyskaniem dotacji z UE zapraszam do kontaktu: office@questpoznan.eu
  • Re: dotacje z uni Autor: ~qsiądz [78.147.4.*]
    posiadam dom jednorodzinny(ponad 100 letni) w centrum miasta jest on zarejestrowany w bazie domow,jako ZABYTEK, cały z drewna I teraz nawiązuje się pytanie,czy moge otrzymać dotacje z uni eur,na przeprowadzenie remontu,gdzie i do kogo mam sie zgłosić,czy istnieje taka instytycja,czy dotacje trafiaja tylko w instytucje kocielne itd,prosze o informacje.....
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Śruta1988 [83.14.166.*]
    witam chcialbym zalozyc firme auto - handel (sprowadzanie aut z zagranicy) moje ytanie brzmi ile moglbym dostac dofinansowania ??
  • Re: dotacje z uni,koncesja na alkohole w Irlandii Autor: ~Magda Zak [86.46.211.*]
    Mam zamiar otworzyć restaurację w Irlandii.Ciekawi mnie ile kosztuje koncesja na wszystkie rodzaje alkoholu.Czy jest możliwość otrzymania jakiegokolwiek dofinansowania z Unii Europejskiej?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~wenus4 [79.184.41.*]
    mam takie pytanie poniewaz otrzymalam dotacje z urzedu pracy na rozpoczecie dzialnosci.chchcialabym sie dowiedziec czy moge pracowac na umowe zlecenie ???poniewaz wumowie mam napisane jasno ze przez 12 meisiecy nie moge sie zatrdniac do pracy stalej ale cz y w takim razie na umowe zlecenie moge ???
  • dotacje z uni Autor: ~Romek [76.110.39.*]
    WItam
    Mam pytanie chcialbym otworzyc firme budowlana , w jaki sposub moge dstac dofinansowanie z UE , czy moge uzyskac pozyczke bezwrotna , jezeli tak to do jakiej kwoty . prosze odpiszcie mi .

Zgory dziekuje Romek
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Marta99 [81.15.209.*]
    Chciałabym otworzyć gospodarstwo agroturystyczne, czy mogę starać się o dofinansowanie do tej inwestycji i gdzie mogę szukać na ten temt informacji.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Krzysztof 61 [79.188.140.*]
    Posiadam własny teren - działkę i chcę postawić na nim budynek z przeznaczeniem na działalność gospodarczą. Czy moge uzyskac pozyczke bezwrotna , jezeli tak to do jakiej kwoty .
  • Re: dotacje z uni Autor: ~kasiulka_001 [79.184.193.*]
    Witam. Chciałabym sie dowiedzieć gdzie jeszcze (poza Powiatowym Urzędem Pracy) można sie starać o uzyskanie dotacji na stworzenie przedsiębiorstwa, lub nisko oprocentowanego kredytu? Chodzi i okolice Piły. Jestem tu nowa i nie mam pojęcia gdzie można starać sie o taką pomoc.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Monik [87.205.89.*]
    Trzy miesiace temu zamknelam dzialalnosc na terenie Hiszpanii,czy mam szanse na jakakolwiek dotacje na otwarcie dzialanosci na terenie Polski lub w trakcie jej trwania?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Angela [213.158.196.*]
    Witam. Studiuję, na prywatnej uczelni GWSH w Gdańsku. kończę I rok i nie mam pieniędzy aby kontynuować naukę od następnego semestru. Czy mogę liczyć na dotację z Uni na kontynuowanie nauki ??
  • Re: dotacje dla mlodych małżeństw Autor: ~Darek .. [77.222.236.*]
    Chciałbym zapytać czy są jakieś dotacje z UE na częściwą refundajcę dla mlodych małżeństw
    kredytu mieszkaniowego?
  • kredyt lub dotacja na zalozenie firmy Autor: ~Marcin555555 [213.158.196.*]
    Witam chcialbym otwozyc firme i potrzbujes kredyt w kwocie minimum 25tys.zl lub jakas bezwzrotna dotacje w obojetnej kwocie bardzo prosze zeby jakas madra zorientowana osoba dala mi znac z jakich instytucji lub bankow moge skorzystac firme nie mam jeszcze otwarta.
    meil autohause1@wp.pl kom 886 024 956
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Dawid5 [80.48.198.*]
    moim zdaniem te fundacje które powstały aby wspierać ze środków unijnych różne przedsiębiorstwa działaja na zasadzie "kolega, szfagier itp" ponieważ od jakiegoś czasu prubuję uzyskać dotacje na start i nic,co zajde to jeszcze niema konkursu i mówią ze zadzwonią bo dokumenty wypełnione mam ale cisza, za jakiś czas odwiedze ich znowu a tu zdziwienie bo laleczka za biórkiem mówi że już był konkurs, a nikt o nim nic nie wiedział(dlaczego?)!!! przez meila pisałem do różnych fundacji aby coś załatwić ale nikt mi nawet łaskawie nie odpisze!!! te dotacje nie sa dla takich szarych obywateli!!! pozdrawiam
  • Re: dotacje z uni Autor: ~ewamirzwa22 [83.28.104.*]
    NIedawno słyszałam że EU dofinansowuje młode małżeństwa na budowe własnego domu, chciałam dowiedziec sie czy to prawda i jesli tak to na jakich warunkach to polega.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~klinkier-graffiti [77.242.225.*]
    Jak zdobyc dotacje z unii na zakup auta w firmie???? Juz korzystalem ze srodkow unijnych przy rozpoczeciu dzialalnosci gospodarczej rok temu. Pozdrawiam