• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~lucek [37.225.84.*]
    Udało ci się zmienić bez kłopotów?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: gar-fild [37.30.114.*]
    Ktoś zamyka ktoś otwiera?. Krąży w ręce złoty pieniądz...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~Nauczyciel [104.28.130.*]
    Lucek, natychmiast do szkoly, koniec laby pod nieobecnosc rodzicow, znow bedziesz mial problem ze zdaniem do nastepnej klasy gimnazjum
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~Wilk_z_banana [46.204.4.*]
    Ja L nie biorę na tym poziomie bo widzę ile jest miejsca do spadku
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~tenet [31.178.166.*]
    obkupieni w L?, to dobrze, chyba czas na 2600
    A ja widzę że podskoczył lekko LOP i wolumen podmieniono pozycję i... w drugą mańkę? Lucek Prezes czy dobrze zgaduję?
    Dziękuję Mistrzu Yoda vel Zielona Łapka. Nurtuje mnie tylko jedno pytanie ale to chyba do dobrych duchów.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~weniu [80.50.128.*]
    Ale dziś się bawią rynkiem, spuścili trochę rynek ale tak aby dołek był nie za nisko i robią iluzje że rynek jednak mocny. Żadnych rozstrzygnięć. Trzeba przeczekać.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~Leszcz [83.26.3.*]
    ładne kółko :)
    A to trzymanie pozycji jeździłem autem i nie było jak opchnac a że wczoraj za szybko wyskoczyłem z L to dziś stwierdziłem że potrzymam pozycję i kara odrazu na bananie nie ma co liczyć na cuda bo tu szarpią jak i kiedy chcą.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: 7777777777777 [46.204.104.*]
    Zielonka @gar-fild :) lop rośnie bo S liczy na 2300 a L bierze bo liczy na C w4 lub w B na 2480 :) zarobią jedni i drudzy jak kumaja czaczę :) czyli na pewno Prezes i Lucek :)
    Ale lop nie rośnie ogólnie tylko lekko podskoczył jak to pisałem. Ogólnie jest ewakuacja. Mało kto wierzy w wyjście nad LT i dalszy wzrost a sprzedawać też nie chcą. Czekanie na sygnał z niebios. Dlatego zakładam że sypnięcie na 340 na ind będzie i jeżeli ma rosnąć wtedy zgarnianie ze stołu co na nim będzie i jazda.
    P.S. na dolcu opór jest wsparciem czyli poprzednie 4.0-4.06 z tym że na moje oko właściwy opór jest na 4.13 do 4.2+ i to i tak będzie w normie nadbicie można mówić o sile/słabości korelacji.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: 7777777777777 [46.204.5.*]
    Zobaczymy w/G mnie 2387/2457 to fala a w 4 spadkowy trend lub awB bardziej spadkowy ca4 lic cwB powinno też z 70 pkt podbić być może z dzisiejszego dołka 2417 bazowe też korekcyjnie 4-ki w końcu zrobią:)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: 7777777777777 [46.204.5.*]
    Dane o 14.30 mogą być impulsem do odreagowania
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: zzz20 [93.105.90.*]
    Mimo, że nie cenię LOP w ogóle u nas to od wczoraj obserwuję sobie jak oni robią perpetum mobile.
    LOP maleje raczej znacznie, a tu petarda za petardą w górę :))))

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~sl4 [157.25.226.*]
    Dnia 2024-04-18 o godz. 13:35 zzz20 napisał(a):
    > Mimo, że nie cenię LOP w ogóle u nas to od wczoraj obserwuję sobie jak oni robią perpetum mobile.
    > LOP maleje raczej znacznie, a tu petarda za petardą w górę :))))
    >

hmm ... odbieram to jako słabość
    znikające pozycje w LOP + powiększająca się w dół baza
    Dnia 2024-04-18 o godz. 13:51 ~sl4 napisał(a):
    > Dnia 2024-04-18 o godz. 13:35 zzz20 napisał(a):
    > > Mimo, że nie cenię LOP w ogóle u nas to od wczoraj obserwuję sobie jak oni robią perpetum mobile.
    > > LOP maleje raczej znacznie, a tu petarda za petardą w górę :))))
    > >
    >
    > hmm ... odbieram to jako słabość
    > znikające pozycje w LOP + powiększająca się w dół baza

Raczej to megamoc - patrzę sobie jak to się robi.

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~Chris-tez [87.206.22.*]
    WIG bezczelnie się trzyma! Jak tak można?!
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~Chris-tex [87.206.22.*]
    I do góry… takie to przewidywalne że aż nudne
    Taki marazm literacki zapanował na forum. Przerwę go i pochwalę się, że wczoraj byłem na "Diuna" i znowu czuję niedosyt kiedy będzie 3cia część. Tutaj chyba wszyscy lubią przyszłościową fantastykę...?
    Widać, że ten Marshall sypie, kupuje dolce i Poland bye bye
    Nie ma miejsca tu dla takiego bajeranta szorciarza :)))
    Moje skromne badanie pokazuje, że byki pogoniły szorciarza na dobre
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: zenon125 [31.178.166.*]
    Dnia 2024-04-18 o godz. 15:55 zzz20 napisał(a):
    > Widać, że ten Marshall sypie, kupuje dolce i Poland bye bye
    > Nie ma miejsca tu dla takiego bajeranta szorciarza :)))

sypie? chyba s sprzedaje :)

Dnia 2024-04-18 o godz. 15:57 zenon125 napisał(a):
    > Dnia 2024-04-18 o godz. 15:55 zzz20 napisał(a):
    > > Widać, że ten Marshall sypie, kupuje dolce i Poland bye bye
    > > Nie ma miejsca tu dla takiego bajeranta szorciarza :)))
    >
    > sypie? chyba s sprzedaje :)
    >

Sypie tym co ma oczywiście i zmyka gdzie pieprz rośnie aferant jeden :))))

Byczek ładnie zapracował na dzisiejszą nagrodę
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~Leszcz [83.26.3.*]
    juz dzis 2 raz do 3 razy sztuka godzinowy cały czas trzyma
    Już idzie rakieta na BTC, czego chcieć więcej.
    Luzik i pozdrowienia
    Dnia 2024-04-18 o godz. 16:18 ~Leszcz napisał(a):
    > juz dzis 2 raz do 3 razy sztuka godzinowy cały czas trzyma

Cały czas trzyma spadek do tego wszedł w wykupienie? to masz na myśli oczywiście.
    Kolejne potwierdzenie dziś mały lop fajne wzrosty na gpw
    Tak to działa
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: 7777777777777 [83.30.154.*]
    Jutro oddam L :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Zajrzałem tylko na koniec na forum i widzę że nie warto je czytać. Zacząłem czytanie co od rana i dałem spokój z czytaniem. Same gadki dzieci że pampers i takie tam.
    Ciekawe ile dni wytrwa kiedy znów zacznie się płacz czemu to spada skoro miała być tylko góra. Zrobili to samo co we wtorek tylko w drugą stronę... Ile mamy świeżutkich byczków ? Wiadomo co z nimi ostatecznie kierownik zrobi.
    Banan szarpie a na bazowych odbicie zdechłego kota.
    Dnia 2024-04-18 o godz. 17:02 ravcio napisał(a):
    > Zajrzałem tylko na koniec na forum i widzę że nie warto je czytać. Zacząłem czytanie co od rana i dałem spokój z czytaniem. Same gadki dzieci że pampers i takie tam.
    > Ciekawe ile dni wytrwa kiedy znów zacznie się płacz czemu to spada skoro miała być tylko góra. Zrobili to samo co we wtorek tylko w drugą stronę... Ile mamy świeżutkich byczków ? Wiadomo co z nimi ostatecznie kierownik zrobi.
    > Banan szarpie a na bazowych odbicie zdechłego kota.

Ledwo minęła godzina. Zobaczysz, że do końca dnia Stany dorównają do nas.
    Nasz gruby przez calutki dzień nie miał chwili zawahania

Marshal połamał sobie zęby u nas - długo tu nie będzie takiego desperata.
    Mamy drogę otwartą na 2500, 2600 potem sky the limit
    Przez moment miałem wątpliwość co do spadającego lopu co się dzieje, ale jak zawsze u nas jedynie pomaga

I już się zaczęło 2600.... :-)
    Że Jankes nie złamie 5000 tak okrąglutkiego poziomu z marszu to było jasne. Kolejny dzień spadku u nich to musi coś odbić.
    A nasz grubasek wykorzystał taką okoliczność by bananka szarpnąć. Wystraszył Ski i zwiewały naciągnął ścieżynki na L i ciągle to samo bo potem spuszczenie powietrza. Trochę PLN mu pomógł psychologicznie BityKoń zadziałał i się złożyło. Na koniec sprytnie wycofał już duże zlecenia obronne a misie same dociągnęły na koniec patrząc jak Jankes idzie w górę.
    Fakt że pięknie dopakowali obrót i bardzo poważnie akcja wygląda ale do ostatecznego rozstrzygnięcia droga daleka.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: 7777777777777 [83.30.163.*]
    No tak @ravcio ale falowo można to było rozegrać:) nie tylko grubas czaczę kumam:)
    Jeszcze jedno często jak nie miałem czasu w dzień zajrzeć lubiłem wieczorem na spokojnie poczytać forum wysłuchać opinii innych. Dziś kolejny raz jak zacząłem czytać to straciłem ochotę. Zawsze byłem za otwartym forum dla niezalogowanych ale zrobił się tu taki śmietnik że to już nie dla mnie. Czasem sobie zajrzę odezwę się ale to już nie moje forum taki syf. Mojej ekipy też już tu prawie nie ma bo niedobitki zostały. Nawet Kat zaginął i z kim tu o sporcie gadać ? ;-)

7777 ale ja nie mówię czy coś rozegrałem czy nie :-) Powiem tylko że nie gram tak jak w konkursie bo tam to zabawa i nie będę się tam szarpał na szybkie ruchy jak pilnuje pozycję. Tam sobie poczekam. Zobaczysz jak Jankes któregoś dnia 5000 rozwali. Kierownik u nas już się pod to ustawia. 7777 Ty stary wyga wiesz jak panika wygląda i tak jak mówiłem we wtorek to nie panika tylko kontrolowana akcja a panikę zobaczymy niedługo.
    Też kosze na S nie widzi mi się ten wyciąg ale jest faktem bazowe nic banan jak szalony z kolejnym pakietem S się wstrzymam bo nie wiem co kierownik chce osiągnąć puki co jest siła pozorna czy nie lecz L bardziej popłacają zobaczymy jutro
    A ja jestem wkurzony bo miało spadać a urosło nawet jak buja to tak szybko że trzeba przy kompie siedziec non stop masakra.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~el_solido [83.23.255.*]
    Dzisiaj ciągnięte kilkoma największymi spółkami. PKN już dojrzał do powrotu nad 70. Brakuje tylko pogonić marshalków z pepców, cdrów i innych polsatów. O jsw nie wspomnę, bo tu się szykuje fikołek roku.
    I mamy komplet na górnej bandzie kanału wzrostowego.
    Wszystko rozumiem w jaki sposób to robią tylko pod co rynki w korekcie a banan nagle stał się niezniszczalny co na tych bankach chcą ugrać u nas na oko jest jeden gruby i steruje jak chce. Muszę ochłonąć bo zbili mnie z tropu.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~el_solido [83.23.255.*]
    Dnia 2024-04-18 o godz. 18:30 ~Wilk_z_banana napisał(a):
    > Wszystko rozumiem w jaki sposób to robią tylko pod co rynki w korekcie a banan nagle stał się niezniszczalny co na tych bankach chcą ugrać u nas na oko jest jeden gruby i steruje jak chce. Muszę ochłonąć bo zbili mnie z tropu.

Niezniszczalny? Banki na całym świecie są w hossie. A reszta, jak na załączonym obrazku....świat nam trochę odjechał.
    HCC.US (+2.69%) - Warrior Met Coal Inc - Stooq 
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~kasandra [37.47.195.*]
    Dzisiejsze wykresy WIG-BANKI i FW20 są identyczne a jutro będzie dalszy ciąg tego procesu.
    Nie macie co liczyć na bazowe bo to my teraz rozdajemy karty i koniec.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: ~Chris-tex [87.206.22.*]
    Ostatnio to runęło jak zszedłem do piwnicy, kiedy wróciłem to można było tylko uciąć stratę
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 16 Autor: jacek303 [83.20.222.*]
    W Stanach rollercoaster 1% do góry a za godzinę 1% w dół. Zobaczymy jak się zamkną. Na razie idą ostro w dół.
    Wczoraj wieszczyłeś mocny spadek dzisiaj u nas i co z tego wynikło?
    Jaka różnica będzie dla ciebie jeśli się zamkną na minusie czy na plusie i tak trafiasz jak kulą w płot.
    Jak ktoś miał krótkie ze środy i wytrzymał wysokie otwarcie to mógł nawet trochę zyskać. Wielu forumowiczów zaskoczył dzisiejszy "wybuch optymizmu" na Bananowcu. Jest tendencja do realizacji zysków na kilku spółkach np. KGHM i Orlen ale WIG20 trzymają banki i PZU. W niecałe dwie sesje zjechali ostatnio 90 punktów i w dwie sesje prawie wszystko odrobili. Łatwo jest kogoś krytykować zamiast napisać coś interesującego.
    A co ty napisałeś interesującego?
    Wczoraj napisałeś, że dzisiaj się otworzymy 20 pkt niżej, a było 10 pkt wyżej.
    Napisałeś, że czekają nas spadki i będzie można zarobić na S, a było akurat odwrotnie.
    Same błędy. Napisz teraz co czeka nas jutro, czy otwarcie będzie niższe czy wyższe?
    I co będzie później.
    Może uda ci się trafić.
    Dnia 2024-04-18 o godz. 20:36 ~kasandra napisał(a):
    > A co ty napisałeś interesującego?
    > Wczoraj napisałeś, że dzisiaj się otworzymy 20 pkt niżej, a było 10 pkt wyżej.
    > Napisałeś, że czekają nas spadki i będzie można zarobić na S, a było akurat odwrotnie.
    > Same błędy. Napisz teraz co czeka nas jutro, czy otwarcie będzie niższe czy wyższe?
    > I co będzie później.
    > Może uda ci się trafić.

Napiszę co przewiduję jak ty napiszesz coś konstruktywnego. Parafrazując niezapomnianego Jonasza Koftę: "Pisać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej. Bo nie o to chodzi jak co komu wychodzi". Bananowiec mało przewidywalny ostatnio jest.
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.