Zapewne jakaś część wymęczonych szorciarzy zamknie swoje pozycje nawet z malutkim zyskiem aby mieć święty spokój.Później będą patrzeć jak kurs spada niżej....
Teoria o pracy fajna ale każdy człowiek ma swoją wytrzymałość i nie bez powodu ktoś wymyślił normy godzin. Ja lubię swoją pracę mogę pracować na okrągło lubię jak jest coś w niej nowego jakiś problem, mógłbym wcale nie iść do domu aż go nie wydrążę. Ale jak trwa ileś dni praca na okrągło to przychodzi zmęczenie. Podobnie jest z giełdą... Da się grać na kilka punktów. łapać ten ruch na kilka pkt. w jedną drugą tak jak dziś gdy było widać wyraźne poziomy zakresu. Ilu z Was to próbowało ale na prawdę nie w teorii ? Gdzie jest haczyk ? Grałem tak przez jakiś czas fajnie szło, satysfakcja z sukcesu, adrenalina, można było tak wyczuć rynek że szło każdy ruch wyjąć. Można było ruch przewidzieć i decyzje podjąć w ułamek sekundy jak automat. Ale...ile tak się da grać... po sesji człowiek był jakby wyszedł z innego świata bo w czasie sesji było jak w grze VR. Kończyła się sesja a myślami byłeś ciągle w grze, umysł myślał co dalej co jutro, potrzebował tego bycia na wysokich obrotach. Nie żartuje spróbujcie zrozumiecie o czym piszę. Łatwo powiedzieć jak się coś lubi ...
Ravcio, tak grają zawodowi traderzy i rzeczywiście niektórzy się po paru latach wypalają, ale są to przeważnie osoby które bardziej lubią zarabiane przez siebie pieniądze, a nie swoją pracę :)) Kiedyś @benitor pisał o wypalaniu się w pracy tradera, wspominając opowiadania swojej żony, która pracując w banku znała to środowisko.
jeden krok do przodu, dwa kroki w tył, ociężały strasznie ten banan, giełda zachodzącego słońca, ja tu nie widzę na razie szans na obiecane 3000 pkt, równie dobrze może być 2000 albo 1600
Raz odbitego poziomu 2380 nie oddamy - byk. :) Jestem w szoku, że po tak dobrych informacjach Allegro nie ma szansy na mocniejsze wzrosty. Czy oni nie chcą zarabiać na akcjach, że co urośnie to wywalają?
bo allegro czesto sluzy do sterowania kursem - ale jak by nie patrzeć cały czas w trendzie wzrostowym - polszit powinni z wigu20 wywalic bo to jest totalne dno a najlepiej zdjac z gieldy zeby ludzie znów przez Zygmunta całej kasy nie potracili :)
Strategia o której pisze i Lucek i Ravcio-to jest super strategia, ale nie do sesji jednokierunkowych-takich jak wczoraj. Trafia się taka sesja i założenia gry biorą w...
Kolego piobor, założenia dopasowuje się do tego co aktualnie dzieje się na rynku, a nie odwrotnie. Gra się tak jak przeciwnik pozwala - to słowa śp. trenera Kazimierza Górskiego - a ponieważ przeciwnik jest dużo silniejszy od nas, to trzeba się "załapać do jego plecaka" i grać razem z nim.
Dnia 2024-03-22 o godz. 16:03 ~Wilk_z_banana napisał(a): > Ja zamknąłem swoje S po 90 ale powinno się sypać fest w przyszłym tyg 10p na czysto na weekendowe chlanie mam
Brawo wilku, raz że masz kasę a drugi raz, że masz święty spokój na weekend. Tak trzymać, bo im mniej niepotrzebnego stresu, tym lepiej.
To jeszcze nie koniec sesji, a nigdy nie trafisz w punkt, nawet jak siedzisz przy kompie. Szczególnie, że to końcówka sesji i nie warto ryzykować pozostania z otwartą pozycją na poniedziałek.
Myślisz, że gruby czyta to forum. :) Byki nie wytrzymały ciśnienia. Mogły spokojnie utrzymać poziomy 24xx, bo cały czas kontrolowały sytuację. Walka była zacięta. Szkoda, po niedzieli dalej walczymy.
Dnia 2024-03-22 o godz. 16:03 ~Wilk_z_banana napisał(a): > Ja zamknąłem swoje S po 90 ale powinno się sypać fest w przyszłym tyg 10p na czysto na weekendowe chlanie mam
Lucek cię wyczuł :))
Dnia 2024-03-22 o godz. 15:10 ~lucek napisał(a): > Zapewne jakaś część wymęczonych szorciarzy zamknie swoje pozycje nawet z malutkim zyskiem aby mieć święty spokój.Później będą patrzeć jak kurs spada niżej....
A co to za panika w końcówce? W Stanach nic strasznego się nie dzieje. Słabo to wygląda. Mogli powyżej 2380 skończyć. Jak Jankes nie walnie dziś kleksa, to byk cały czas ma szansę na wzrosty.
Wygląda to na taką rozproszoną korektę, a to Apple, a to Bitcoin, a to LPP, a to Dino, coś tam spada, ale większość rośnie lub stoi i tak to się toczy Ciekawe czy bez jakiejś większej paniki można liczyć na jakąś sensowną korektę. Na razie co spada to wykupują
Przewidziałem to że z tych poziomów może nastąpić odwrót i dlatego chciałem L ale nie dziś to następnym razem, w przyszłym tyg powinna nastąpić szarża byków lecz moim zdaniem to nie zmienia faktu że na tej serii S zbierają i w pewnym momencie nastąpi tzw tąpnięcie kilkudniowe że hoho