Pisałem rhett o wzrostach na fw20... Brałeś L wcześniej? Czy skupiłeś sie na Dax i PZU? Myślę że do rozliczenia bedsie jazda u Nas i zrobią short squezze
Dax ciągnie w górę bez opamiętania. 5 dni wzrostów. Co ważne każdego dnia technika spekulacji na PP jasno pokazuje że należy grać pozycje Long. Oczywiście z rejonów R1 R2 można było grać S co zreszta sam próbowałem ale z bliskim sl ponieważ trend jest wzrostowy. tak więc kilka razy wylatywałem na sl
Z interwałów D1 W1 i M1 jest bardzo silny trend wzrostowy. Kiedy się skończy? Nie wiadomo. Na rynku jest nadmiar kasy.
Zupełnie ineczej jest na Wig20 Tu mamy trend spadkowy więc każdy wzrost jest bardzo trudny. Tu widac że brakuje kasy. Kapitał zagraniczny od dawna lekceważy polski rynek. Po co ma tu być skoro zarabia na innych rynkach
Dnia 2024-12-04 o godz. 10:22 ~janek napisał(a): > Jak myślisz kiedy korekta na dax?
Zależy z jakiegi interwału. Z W1 jest już pełen Elliot więc korekta może przyjść teraz albo i 300 pkt wyżej. Ale powinna byc na 500-900 pkt Z D1 powinna być teraz od strefy 20170-20250 do 19800 Z H1 też A najlepiej poczekać aż któregoś dnia po prostu Dax otworzy się poniżej dziennego PP i nie będzie go wybijał górą. Wówczas klasycznie gramy S
Wig20 aby zmienił przynajmniej tendencje na wzrostową musi wybić górą 2300 i utrzymać ten poziom
Dax szaleje w dalszym ciągu. Nie ma obecnie mowy o gre swingowej Short. Jest parcie w górę. Koniec kropka. Chociaż sam grałem wczoraj pozycje S ale skalpowo. I nawet wpadło trochę punktów. Co dalej? Na razie bez zmian.To co napisałem wczoraj obowiązuje
Wig20 testuje poziom 2300 i tu się rozstrzygnie czy mamy sznasę na Rajd Mikołaja czy wrzacamy do spadków ( lub konsolidacji ) Wyjście ponad i utrzymanie 2300 preferuje pozycje Long
Pzu na razie sie troszeczke zakisił na oporze. Ale jeżeli Wig20 ma isc w góre to i Pzu powinno iśc w górę.
Niedobrze dla GPW by było gdyby teraz lub w najbliższym czasie Giełdy zachodnie zaczęły korektę. Bo oni by spadali z absolutnych ATH a my z dołów jeszcze niżej.
Na rynkach nie widzę zmian. Dax i jankesi co chwile poprawiają ATH. O handlu swing Short nie ma mowy. Dax na 14 ostatnich świec D1 aż 12 ma wzrostowych. Tak więc pozostaje jedynie gra intra lub skalping. I ja to praktykuję. Typowy handel na PP Dax rano sprawdził S1 więc utrzymanie preferuje grę Long do PP
Wig20 doszedł do strefy 2300-330 i gdzie jest silny opór. A ponieważ indeks jest w trendzie spadkowym to było dobre miejsce do zagrania S. Gdzie pierwsze wsparcie? 2370-90
Pzu trochę sie zakisiło na oporze. Trzeba poczekać albo na wybicie górą lub dołem. szanse sa po 50%