Nic i żałość się nie zgadza trampek go od pajaca wyzywa w skrócie , a Europa też chce ale będzie musiała wojska wysłać w skrócie i podwaliny do 3 wojny światowej gotowe a surowce czekają a każdy ma chęć na lit
Chyba nawet dziś a jak tramp na Europę zacznie nadawać jeszcze chwila to będzie fajnie, bo jest ryzyko że Ameryka z ruskimi coś kombinuje to Europa będzie musiała się do Chin żyją przytulać różne kombinacje szachowe pewnie się rozgrywają.
Po prostu zobaczyłeś że dax odbija to my też , tylko że nasze odbicie to już przeszłość bo było wczoraj ale 55 jeszcze się zagra a jak nie to nie, dobrze że napisałeś coś z sensem tzn rynek zweryfikował że jednak bez sensu
Ja o przeszłości piszę tylko wtedy, kiedy odpowiadam na komentarze innych forumowiczów, nie zgadzając się z nimi. Pozostałe moje posty zawierają komentowanie aktualnej sytuacji na rynku z wyprzedzeniem kilku/kilkunastominutowym.
Na razie konsolidacja w tych okolicach i obserwacja się zapowiada raczej z chęcią do spadku wraz z strojeniem pod nadzieje że opanują trampa i uspokoją. Na oko Europę zaangażują bardziej do wojny lecz po wyborach u Niemca i Polaka.
Ja uwalony na S i tylko mam pretensje do siebie że tak się czaiłem żeby dobrać S ponad 2700 aby uśrednić stratna pozycję że przegapiłem poranek wczorajszy i klops chodź te turbo wzrosty namieszały mi w głowie nie poziom tylko jakość wykonania bez żadnego hamulca
Czemu te futy amerykaskie są na lekkiej czerwieni przez całą naszą sesję? Wczoraj było to samo. Jakby się zazieleniły dałoby to paliwo pod większe odbicie.
Wzrost LOP-u od otwarcia tylko o 640 przy wolumenie 6500 świadczy o dużej podmianie pozycji bez zmiany LOP-u. Moim zdaniem drobni gracze optują za S a grubsi za L.
Najgorzej to denerwują zatorskiego dax szort 22550 i wjazd na 23000 ale n8c nie napisał czy zamknął, ale ten 1% w górę to miał być w dół więc nie wiem może uśrednił ?
"Blisko trzygodzinne spotkanie liderów ośmiu krajów europejskich nie zakończyło się wspólnym komunikatem ze względu na różnice zdań wśród uczestników dotyczące kwestii potencjalnego wysłania kontyngentów wojskowych na Ukrainę – podała francuska stacja telewizyjna BFMT. Kanclerz Niemiec Olaf Scholz, który jako pierwszy opuścił spotkanie, powiedział dziennikarzom, że potrzebne są nowe źródła finansowania wsparcia dla Ukrainy, takie, które nie oznaczałyby cięć w budżetach krajów UE i ich usługach publicznych. – Dotyczy to również Niemiec – podkreślił.".
No jak oni między sobą nic nie są w stanie ustalić już z 10 lat (a gdzie Szwecja czy Finlandia jeszcze) to jakieś bujdy na resorach. Niech się proszą dalej o nieszczęście.
Z takiej perspektywy to nasz Donald to prawdziwy lider Europy i Polska idzie przynajmniej na lidera Europy Środkowej. Wraca Polska Jagiellonów i czas megaprosperity przed PL :))))
Jak przeskoczą dzisiejsze ceny otwarcia to wzrosty powinny przyśpieszyć. Coraz więcej papierów się zieleni. dCo do wydatków na obronność to zwiększamy je cały czas. Największy wzrost był za poprzednich rządów.
Poranne cofnięcie na bazowych nasze grubaski wykorzystały do powiększenia portfeli z L, a nasze drobne rybki powiększyły swoje porfeliki z S, będąc dla nich drugą stroną transakcji.
Dlugoterminowcy czyli ? :) Ja czekam na luziku 2565 nie wymyśliłem sobie z kapelusza ... Wczoraj 5 falek że szczytu do 2620 później korekta 2640 i ? 5falek do dołu c=a ...
Dnia 2025-02-20 o godz. 11:23 7777777777777 napisał(a): > Dlugoterminowcy czyli ? :) Ja czekam na luziku 2565 nie wymyśliłem sobie z kapelusza ... Wczoraj 5 falek że szczytu do 2620 później korekta 2640 i ? 5falek do dołu c=a ...
Czekasz na luziku mając zapisaną "pozycję" w zeszycie, czy otworzyłeś chociaż jeden kontrakt na S?