W czasach kiedy giełda podawała koncentrację uczestników rynku, którzy posiadali powyżej 20% aktualnie otwartych pozycji, można było się dowiedzieć ilu tych "grubasów" jest na rynku.
Dnia 2024-02-23 o godz. 10:01 ~jak40 napisał(a): > kupowali plotki dzisiaj beda sprzedawac fakty
Też myślę, że ten fakt trzeba będzie sprzedać. Pod KPO już kupowałem plotki i swoje zarobiłem kiedy zbliżaliśmy się do 2200 a wszyscy pukali w czoło na sugestie, że to dobry czas dla L
Dzisiaj nie będzie żadnych danych makro, ani ważnych raportów wyników spółek, więc rynki będą tylko zdane na siebie. Proponuję wytypowanie poziomu zamknięcia dzisiejszej sesji na kontrakcie. Jako że pojawił się dzisiaj podwójny szczyt to ja obstawiam spadek i zamknięcie 2450, aby była równa liczba:)
Sytuacja jest taka sama jak na dole tylko odwrotnie. Jechali bez opamiętania na dole, to teraz w górę bez opamiętania może być. Na dole było, nie no niżej to chyba nie będzie, teraz nie no wyżej to chyba nie będzie ;-) Gruby wie i jak tu się z nim dogadać ;-)
LOP rośnie więc rynek jest pod kontrolą. Mają w rezerwie Orlen i KGHM jak komuś się sachce sypnąć sklepikarzami i bankami. 2500 w zasięgu bananowej hossy.
Ale tak patrząc w przyszłość. Jeśli dziś ogłoszą KPO, w tym tygodniu było sporo dobrych danych, to co w następnych dniach/tygodniach może być paliwem do dalszych wzrostów? Czy to nie nadejdzie właśnie czas na realizację zysków? Żeby zaliczyć kolejny gruby strzał to by ruskie musiały zadecydować o zakończeniu wojny a to na razie chyba mało realne.
Coś musiała rzucić - ale musisz kochany Donaldzie pracować nad praworządnością dalej :)))) Będziesz miał tu jakieś 1,5 bańki na ciężkie czasy dla swoich farmerów :))))
"Komisja Europejska odblokuje miliardy z Krajowego Planu Odbudowy dla Polski - ogłosiła Ursula von der Leyen podczas wizyty w Warszawie. Czekamy na te pieniądze od maja 2021 r."
Jak to? Wystarczą same zapowiedzi? Czy myślą, że prezydent im wszystko podpisze?
Uwzględniając jak potrafili w innych dniach szarpnąć bananem to reakcja umiarkowana a nawet chyba skromna. Większość w cenach i jednak im wyżej tym trudniej.
Dnia 2024-02-23 o godz. 12:00 e_gregor_z napisał(a): > Ale tak patrząc w przyszłość. Jeśli dziś ogłoszą KPO, w tym tygodniu było sporo dobrych danych, to co w następnych dniach/tygodniach może być paliwem do dalszych wzrostów? Czy to nie nadejdzie właśnie czas na realizację zysków? Żeby zaliczyć kolejny gruby strzał to by ruskie musiały zadecydować o zakończeniu wojny a to na razie chyba mało realne.
Zlikwidują podatek Belki, żeby pani z warzywniaka mogła ulokować zaskórniaki w akcjach "bezpiecznych" banków. Bo hossa przecież, nie da się stracić.
Dnia 2024-02-23 o godz. 12:27 ~el_solido napisał(a): > Dnia 2024-02-23 o godz. 12:00 e_gregor_z napisał(a): > > Ale tak patrząc w przyszłość. Jeśli dziś ogłoszą KPO, w tym tygodniu było sporo dobrych danych, to co w następnych dniach/tygodniach może być paliwem do dalszych wzrostów? Czy to nie nadejdzie właśnie czas na realizację zysków? Żeby zaliczyć kolejny gruby strzał to by ruskie musiały zadecydować o zakończeniu wojny a to na razie chyba mało realne. > > Zlikwidują podatek Belki, żeby pani z warzywniaka mogła ulokować zaskórniaki w akcjach "bezpiecznych" banków. Bo hossa przecież, nie da się stracić.
W likwidację Belki nie wierze, no po prostu nie. Prędzej Putin dobrowolnie odda władzę niż zniosą ten podatek
Prędzej czy później będą musieli zdoić te nasze kochane banki. Ale to raczej koniec roku, a ile tu jeszcze hossy przed nami do tego czasu - jak zaczną szukać kasy bardziej na poważnie ;)) Nie ma u nas zwyczaju znoszenia raz wprowadzonych podatków jakoś :)
Mi się zdaje, że Donald zrozumiał, że dostał 600 mld. A to chyba kasa bardziej aby do jutra. Tak oświadczyli, że w końcu nie wiadomo ile tej kasy :))))
Okresów kiedy LOP był duży w okolicach dnia rozliczenia nie liczę bo to wiadomo że inna wtedy sytuacja. Mówiąc że nie pamiętam tak dużego mówiłem o czasie przejściowym np. miesiąc do rozliczenia.