WIECIE, TO DOPIERO SZOK, JAK SIĘ WAS WSZYSTKICH CZYTA, SAMI SPECJALIŚCI OD EVENTUSA,
UWAŻACIE, ŻE TO ZŁY PRODUKT - KUPCIE INNY LEPSZY, KTÓRY WAM ZAGWARANTUJE 30% ZYSKI I WIĘKSZE... ALE JA, PO LICZNYCH SPECJALISTACH I PSEUDO DORADCACH FINANSOWYCH, KÓRZY ŚMIALI SIĘ TAK NAZYWAĆ, BO UMIELI PRZEKAZAĆ WIEDZĘ TEORETYCZNĄ Z ZAKRESU FINANSOWOŚCI ZE STUDIÓW - JAK SIĘ ORIENTUJE, NA RYNKU DOSTĘPNE SĄ PRODUKTY, KTÓRYCH AGENCI SYMULOWALI MI ZYSKI - CZYLI MÓWILI MOŻE BĘDĘ MIAŁA PIENIĄDZE A MOŻE NIE. I NIGDZIE NIE DAWALI GWARANCJI W CHWILI PODPISANIA WNIOSKU NA WYPLATE JAKICHKOLWIEK PIENIĘDZY.
JAK MOGĘ ZAPLANOWAĆ I CZUĆ SIĘ BEZPIECZNIE NA EMERYTURE ZA SYMULOWANE PIENIĄDZE!!!!!
TO TAK JAKBYM ZWIEDZIŁA CAŁY ŚWIAT POKAZUJĄC NA MAPĘ PALCEM!!!!
TO TAKI II FILAR WPROWADZANY W LATACH 99, SŁYNNE FOTOTAPETY Z PALMAMI - A DZIŚ NIEKTÓRZY OTRZYMUJA 23 ZŁ ZA KTÓRE MAJĄ SIĘ UTRZYMAĆ PRZEZ CAŁY MIESIĄC. ONI WIERZYLI W SYMULACJE PRZEDSTAWIANE PRZEZ AGENTÓW. I CO - ZYSKI POSZŁY DO MORZA!!!!
SZOK, ŻE TEŻ WIRTUALNY ZYSK ZAŚLEPIA, A NIE OTWIERAJĄ SIĘ W MÓZGACH DZWONECZKI - NIKT NIC NIE DAJE ZA DARMO!!! MAŁE PIENIĄDZE TO MAŁE ZYSKI. KTO TWIERDZI INACZEJ JEST NIESPEŁNA ROZUMU - BO TO PIENIĄDZ RODZI PIENIĄDZ (OCZYWIŚCIE GDY JE SIĘ ZAINWESTUJE). SKORO EVENTUS GWARATUJE ZYSK TO ZNACZY - FIRME STAĆ NA WYPŁATĘ KASY, A PO TYCH WSZYSTKICH WASZYCH STRESZCZENIACH WNIOSKUJE, IŻ NIE GWARANTUJE DODATKOWEGO ZYSKU. MOIM ZDANIEM LEPSZY WRÓBEL W GARŚCI NIŻ NIC.
ALE....
ZOSTAWCIE PIENIĄDZE W BANKU - NIECH ZJE JE INFLACJA, PODATEK BELKI, KOSZTY BANKOWE ITP.. NA PEWNO BĘDZIE DUŻO PIENIĘDZY NA STAROŚĆ.
KUPCIE INNE PRODUKTY - W JEDNEJ CHWILI CO KILKA LAT MACIE DUŻA WARTOŚĆ POLISY A NAGLE POTEM TYLKO TYLE SAMO JEDNOSTEK ALE O WARTOŚCI ZEROWEJ.
DZIŚ MACIE CZAS - A JAK OSIĄGNIECIE WIEK EMETYTALNY TO WARTOŚĆ ZERO NA PEWNO DA WAM UTRZYMANIE!!!
KAŻDY AGENT, KTÓRY U MNIE BYŁ, MÓWIŁ BY CONAJMIEJ 5 LAT PRZED EMERUTURĄ ZABLOKOWAĆ PIENIĄDZE NA FUNDUSZU PIENIĘŻNYM GWARANTOWANYM DLA BEZPIECZEŃSTWA. A JAK NIE BĘDZIE CO ZABLOKOWAĆ?
WARTO WIĘC RYZYKOWAĆ, DZIECI WAS WEZMĄ DO SIEBIE I ODMÓWIĄ WŁASNYM DZIECIOM A WASZYM WNUKOWM LEKARSTW BO TRZEBA BEDZIE WAS WYSŁAĆ DO LEKARZA.
:(
SZOK
Dnia 2009-05-13 o godz. 19:24 ~ika napisał(a):
> WIECIE, TO DOPIERO SZOK, JAK SIĘ WAS WSZYSTKICH CZYTA,
> SAMI SPECJALIŚCI OD EVENTUSA,
UWAŻACIE, ŻE TO ZŁY PRODUKT -
> KUPCIE INNY LEPSZY, KTÓRY WAM ZAGWARANTUJE 30% ZYSKI I
> WIĘKSZE... ALE JA, PO LICZNYCH SPECJALISTACH I PSEUDO
> DORADCACH FINANSOWYCH, KÓRZY ŚMIALI SIĘ TAK NAZYWAĆ, BO
> UMIELI PRZEKAZAĆ WIEDZĘ TEORETYCZNĄ Z ZAKRESU FINANSOWOŚCI
> ZE STUDIÓW - JAK SIĘ ORIENTUJE, NA RYNKU DOSTĘPNE SĄ
> PRODUKTY, KTÓRYCH AGENCI SYMULOWALI MI ZYSKI - CZYLI
> MÓWILI MOŻE BĘDĘ MIAŁA PIENIĄDZE A MOŻE NIE. I NIGDZIE NIE
> DAWALI GWARANCJI W CHWILI PODPISANIA WNIOSKU NA WYPLATE
> JAKICHKOLWIEK PIENIĘDZY.
JAK MOGĘ ZAPLANOWAĆ I CZUĆ SIĘ
> BEZPIECZNIE NA EMERYTURE ZA SYMULOWANE PIENIĄDZE!!!!!
TO
> TAK JAKBYM ZWIEDZIŁA CAŁY ŚWIAT POKAZUJĄC NA MAPĘ
> PALCEM!!!!
TO TAKI II FILAR WPROWADZANY W LATACH 99,
> SŁYNNE FOTOTAPETY Z PALMAMI - A DZIŚ NIEKTÓRZY OTRZYMUJA 23
> ZŁ ZA KTÓRE MAJĄ SIĘ UTRZYMAĆ PRZEZ CAŁY MIESIĄC. ONI
> WIERZYLI W SYMULACJE PRZEDSTAWIANE PRZEZ AGENTÓW. I CO -
> ZYSKI POSZŁY DO MORZA!!!!
SZOK, ŻE TEŻ WIRTUALNY ZYSK
> ZAŚLEPIA, A NIE OTWIERAJĄ SIĘ W MÓZGACH DZWONECZKI - NIKT
> NIC NIE DAJE ZA DARMO!!! MAŁE PIENIĄDZE TO MAŁE ZYSKI. KTO
> TWIERDZI INACZEJ JEST NIESPEŁNA ROZUMU - BO TO PIENIĄDZ
> RODZI PIENIĄDZ (OCZYWIŚCIE GDY JE SIĘ ZAINWESTUJE). SKORO
> EVENTUS GWARATUJE ZYSK TO ZNACZY - FIRME STAĆ NA WYPŁATĘ
> KASY, A PO TYCH WSZYSTKICH WASZYCH STRESZCZENIACH
> WNIOSKUJE, IŻ NIE GWARANTUJE DODATKOWEGO ZYSKU. MOIM
> ZDANIEM LEPSZY WRÓBEL W GARŚCI NIŻ NIC.
ALE....
ZOSTAWCIE
> PIENIĄDZE W BANKU - NIECH ZJE JE INFLACJA, PODATEK BELKI,
> KOSZTY BANKOWE ITP.. NA PEWNO BĘDZIE DUŻO PIENIĘDZY NA
> STAROŚĆ.
KUPCIE INNE PRODUKTY - W JEDNEJ CHWILI CO KILKA
> LAT MACIE DUŻA WARTOŚĆ POLISY A NAGLE POTEM TYLKO TYLE SAMO
> JEDNOSTEK ALE O WARTOŚCI ZEROWEJ.
DZIŚ MACIE CZAS - A JAK
> OSIĄGNIECIE WIEK EMETYTALNY TO WARTOŚĆ ZERO NA PEWNO DA WAM
> UTRZYMANIE!!!
KAŻDY AGENT, KTÓRY U MNIE BYŁ, MÓWIŁ BY
> CONAJMIEJ 5 LAT PRZED EMERUTURĄ ZABLOKOWAĆ PIENIĄDZE NA
> FUNDUSZU PIENIĘŻNYM GWARANTOWANYM DLA BEZPIECZEŃSTWA. A JAK
> NIE BĘDZIE CO ZABLOKOWAĆ?
WARTO WIĘC RYZYKOWAĆ, DZIECI WAS
> WEZMĄ DO SIEBIE I ODMÓWIĄ WŁASNYM DZIECIOM A WASZYM WNUKOWM
> LEKARSTW BO TRZEBA BEDZIE WAS WYSŁAĆ DO LEKARZA.
:(
SZOK
Śmiać się mam czy płakać czytając te Twoje wypociny?
Uogólnienia, uogólnienia i jeszcze raz uogólnienia i niesprawdzone dane.
Gwarancje a nie symulacje nie są domeną wyłącznie jednego produktu - Eventusa,
więc proponuję daruj już sobie dalsze wypowiedzi zanim się nie dokształcisz.
A może Tobie wcale nie chodzi o PRAWDĘ????
Może tylko klepiesz to co Ci wmówiono?
jak najbardziej sprawdzone od 99 roku przez mój dom przeszło kilkunastu agentów ubezpieczeniowych, ale skoro twierdzisz inaczej podaj produkty gwarantowane, które są dostępne na rynku.
Mało tego, które gwarantują zysk i tylko zysk, no i oczywiście zdecydowanie większy i w dodatku na piśmie.
Co do mojego wykształcenia, to wypraszam sobie - obrażaniem mojej osoby nie obalisz argumentów i racji, które przedstawiłam w wypowiedzi wcześniejszej.
Gdzie są Twoje argumenty na moje wypociny, jak piszesz?
Nikt nie musi mi prać mózgu, ale niestety miernota i brak wiedzy agentów doprowadziła do tego, iż żaden doradca pod moją strzechę nie trafi.
Pozdro:(
Co Ty za głupoty gadasz!!!
kup sobie IKE obligacji i ja Ci gwarantuje że wyjdziesz na tym dużo lepiej niż na eventusie
porównanie:
-IKE obligacji inwestuje w obligacje i eventus inwestuje 97% w obligacje,
-IKE pobiera opłatę z pierwszym roku trwania produktu max 3,5% a później to spada aż dochodzi do 0,5 % po kilku latach,
- Eventus przez pierwsze 2 lata pobiera całą składkę dla siebie na agenta, HMP, HMI, HM, MR a później co roku pobiera 15% zysku wypracowanego powyżej 2,75%,
Czyli jak ktoś umie liczyć chyba widzi co się bardziej opłaca :))))
Szanowna Pani,
szokiem jest to, że nie przyjęła pani do wiadomości:
po pierwsze- otrzymuje Pani w Eventusie emeryturę do końca życia a nie 10 czy 15 lat,
po drugie - jeśli to życie Pani by się przedwcześnie skończyło to rodzina dalej będzie otrzymywała emeryturę.
po trzecie - kwota emerytury będzie o wiele wyższa niż ta którą Pani tak podkreśla, bo doliczane są dodatkowe zyski i to co rok, w rocznice polisy, jak również po przejściu na emeryturę.
Także Pani matematyczne obliczenia są tynfa warte.
Dżizys!!!! Co za głupota!!! Ty nie masz nawet najmniejszego pojęcia jak Eventus działa!!!! Przedstawiasz wyliczenia aburdalne jakies dziwne procenty, po co to? Czyzby konkurencja jakas? W Ogolnych Warunkach Umowy, jest opisane co i jak, Eventus daje gwarancje, to jest najwazniejsze, dolicza zyski, które zawsze są wartoscią dodaną wiec gwarant jest kwotą niemozliwą do otrzymania, bo skoro jednoczesnie przez te wszystkie lata składki zarabiaja to dostaniesz zawsze wiecej niz gwarant!!! Az mi sie nie chciało czytac tych smutnych wypocin, co to za jakies 5% stopy zwrotu!? i to jeszcze przy 15 latach? W OWU masz o takim okresie depo napisane, jest on najkorzystniejszy w okresie odroczenia renty. Jesli chcesz proponowac ludziom starszym Eventusa, to licz sie z mniejszymi zyskami, ale zawsze gwarantowanymi, ponadto, mozna przeciez wybrac cały kapitał i poczuje sie ten zysk. Ja tak zrobie.Rece sie załamują kiedy niekompetentni ludzie podwazają genialny i prosty, elastyczny produkt sztywnym, wrogim i zawiłym granicom swoich ograniczonych móżdzkow.
Umówcie sie na konsultacje z agentem HMI i obgadajcie powaznie kazde pytanie, bedziesz zaskoczony drogi "prosze to przeczytac" na czym polega tak naprawde Eventus.
Pozdrawiam!
Paweł
Proszę każdego, kto chce wiedzieć coś na temat EVENTUSA, udajcie się do agenta! Nie czytajcie tych bzdur, które wypisuje ktoś, komu wydaje się, że umie liczyć. Nie uwzględnia tu inflacji, zaniża oprocentowanie. Niemcy mają taki produkt od lat i to oni jeżdżą na wycieczki, a ja co miesiąc pomagam rodzicom, bo nie mają na leki. Przepracowali ponad 35 lat, a ja muszę im pomagać. Chcecie żyć tak jak obecni emeryci?
Nie mydl oczu innym, że tylko dzieki eventusom Niemcy jeżdzą po załym świecie bo to kłamstwo.
Produkt Eventus w niemczech nazywał się Golden Future i nie jest już w sprzedaży od kilkunastu lat bo go nikt nie kupował.
Uwierz mi że znam produkt lepiej niż Ci agenci HMP bo się tym akurat zajmowałem a z Agentem HMP to się nikt nie dogada tak mają wyprane mózgi na tych szkoleniach.
Zresztą co to za firma HMP?
Czekam na odpowiedzi :)))
Firma nazywa się HMI, a HMP to tylko administracja w Polsce. Zresztą to chyba nie jest ważne dla Ciebie, bo Ty nie masz mózgu, więc nie byłoby i tak co prać.
Witam!!!
Gosiu uwierz, że eventusa, HMP, HMI, ERGO i Munch Re znam duzo lepiej niż TY.
Byłem na tych wszystkich szkoleniach gdzie wszystkim piorą mózgi w Wawie (Platon,Boss,Hyjat) na szkoleniach w hamburgu itp. więc nie obrazaj mnie tym swoim głupim gadaniem. Sama jesteś Kastratem mózgowym i tyle.
Życze powodzenia
PS
Eventus to nie jest dobry produkt i tyle, jestem to wstanie nawet wykazać w rozmowie z waszym guru P.Grudniakiem którego wszyscy słuchają jak swinia grzmotu.
Dnia 2009-04-17 o godz. 23:26 ~bill... napisał(a):
> Witam!!!
Gosiu uwierz, że eventusa, HMP, HMI, ERGO i Munch
> Re znam duzo lepiej niż TY.
Byłem na tych wszystkich
> szkoleniach gdzie wszystkim piorą mózgi w Wawie
> (Platon,Boss,Hyjat) na szkoleniach w hamburgu itp. więc nie
> obrazaj mnie tym swoim głupim gadaniem. Sama jesteś
> Kastratem mózgowym i tyle.
Życze powodzenia
PS
Eventus to
> nie jest dobry produkt i tyle, jestem to wstanie nawet
> wykazać w rozmowie z waszym guru P.Grudniakiem którego
> wszyscy słuchają jak swinia grzmotu.
BILL a ty to nie jestes czsem ten co go za szfindle i przekrety wywalili i teraz sie mścisz
hej mylisz pojęcia HMP to jedno HMI to dwa ERGO to trzy HM, to cztery MR to pięć a nie ma agentów HMP więc nie znasz nic więc wypowiedzi skieruj do polityków albo zmień forum na gimnazium pozdrawiam Ps wszystko mylisz....
hej mylisz pojęcia HMP to jedno HMI to dwa ERGO to trzy HM, to cztery MR to pięć a nie ma agentów HMP więc nie znasz nic więc wypowiedzi skieruj do polityków albo zmień forum na gimnazium pozdrawiam Ps wszystko mylisz....a GOL. FUT. jest od 30 lat i dalej jest jedz do HM. pa
Widzę że kolejna osoba z wypranym mózgiem:)))
Osoby które mogą sprzedawać produkt zwany eventusem mają podpisaną umowę z HMP która jest siecią dystrybucji tego produktu na terenie Polski więc świadczą usługi dla kogo?? Jakimi są agentami?? :)))
Przepraszam wszystkich agentów innych firm bo osoby sprzedające eventusa to nie agenci tylko naciągacze. :)))
A dla Twojej wiedzy znam kilka osób które pracują w HM i Golden Future już tam się nie sprzedaje więc nie zabieraj głosu jak się nie znasz lub skonsultuj się z kimś uczciwym w HMP który pracuje dłużej i jest wyższy w Twojej strukturze.
Pozdrawiam
ps
jak chcesz to mogę Ci dokładnie opisać czym się zajmuje HMP,HMI,HM,MR,
Witam!!! jestem pracownikiem ale też klientem Ergo Hestii i mam Eventusa od 3 lat...i miałam gwarantowaną kwotę ok 72 000 teraz przyszedł wykaz i mam 75 000. czyli ok 3000 więcej przez tak krótki okres...gorąco polecam.w razie czego proszę o kontakt - 663 715 157
Pewnie że masz zagwarantowane więcej niż na umowie tylko zapomniałaś dodać, że przez te 3 lata indeksowałaś składkę i dlatego masz gwarancje większe.
Jak taka osoba może się tu wypowiadać jak nie zna podstaw produktów finansowych.
Eventus to ściema i tyle!!!!!!
Jesteś ciemny gościu jak tabaka, mam nadzieje, że nie kupisz EVENTUSA. Nie chcę być w Twoim towarzystwie. EVENTUS jest dla ludzi inteligentnych. Ciemniakom nie da sie wytłumaczyć jego zasad. Przykro mi to mówić, mam tylko nadzieję, że nie jesteś młody i zgryzota przez Ciebie przemawia, że nie możesz już odkładać na swoją starość. Młodych należy tylko wspierać, aby starość mieli mniej smutna niż ich rodzice.
Nie martw się bo jestem akurat młody i sobie poradze w życiu bez eventusa :)))
A eventus jest produktem właśnie dla mało inteligentnych ludzi którzy się dają nabrać na cudowny produkt.
Powiedz mi co to za produkt gdzie inwestuje się tulko 70 % składki i to tylko w obligacje a do tego jeszcze 15% z tego zysku zabiera HMP???
Chyba sama chorujesz na zanik szarych komórek jak to jest cudowny produkt dla inteligentnych.
Pozdrawiam tych którzy pogonili agentów z HMP
widzisz nie znasz pojęć 15% zabiera Ergo a 85 % zysk dla klienta ale nie wiem co ciebie boli bezpieczne papiery......? jak masz inne pomysły graj na giełdzie a potem stryczek i nie zamydlaj bo nie masz pojęcia o tym produkcie ....pozdrawiam
oj strasznie mnie boli...
Pracowałem dla HMI i dobrze znam ten produkt a na pewno lepiej niż Ty. Boli mnie to że firma nie jest szczera i zamydla oczy swoim agentom aby tylko dużo sprzedawali a dokładnie nawet nie wiedzo co wzamian oferują.
Chwyć w rękę kalkulator i taryfikator HMP a zobaczysz pozostałe koszty jakie się wiążą z tym produktem kiedy na końcu przy składce tylko 100 zł i oszczędzaniu 30 lat zabraknie Ci na końcu 15000 zł
nic w Twojej wypowiedzi się nie zgadza ..mylisz pojęcia jaka indeksacja jes dobrowolna a gwarancja to gwarancja ..chłopie z jakiego towarzystwa jesteś wiem III filar nikomu już nie wciśniesz .....bo to życiówka pozdrawiam
Napisz na początek coś po polsku bo widzę,że mimo edytora tekstu na tej stronie ciężko Ci to idzie. Później naucz się czytać ze zrozumieniem a na koniec jeśli Ci życia wystarczy to się wypowiadaj na tym forum analfabeto!!!
Od pół roku obserwuję twoje wypowiedzi bill dotyczące EVENTUSA .Większego ignoranta jak ty niespotkałam.Zal mi ciebie.Z twoich wypowiedzi można wywnioskować że jesteś strasznie nieszczęśliwym człowiekiem i też to że niewyszła ci kariera w HMI.Ale nidziwie się bo niemasz żadnej wiedzy o produkcie.Twoja wiedza sprowadza się do tego gdzie były szkolenia.Chyba ostro popijałeś na tych szkoleniach ale dobrze że chociaż zapamiętałeś jedno nazwisko-nazwisko prezesa.Powiem ci jedno.Dziękuję Tobie bardzo dzięki Tobie zainteresowałam się tym produktem EVENTUS i sobie go wziełam.Bardzo uważnie przeczytałam OWU.Ludzie jest OKY.Nie ma firmy ubezpieczeniowej w Polsce która zagwarantuje choćby 20zł emerytury DO KOŃCA ZYCIA.Na koniec dobra rada dla ciebie bill naucz się szanować ludzi i ich kochać,akceptować bo marnie skończysz.Tyle w Tobie goryczy mściwości no i chłopie chamstwa.Pozdrawiam wszystkich.Jak ktoś chce to skontaktuję go z agentem HMI.
Witam Jolu!!!
Bardzo się cieszę, że sobie kupiłaś ten produkt i będziesz opłacać swojego znajomego agenta HMI. Jestem wstanie się spotkać z każdym agentem HMI i udowodnić, że są lepsze i przede wszystkim tańsze produkty na rynku niż eventus.
Nie chce mi się z Tobą więcej na ten temat polemizować bo to nie ma sensu. Produkt nie jest wart złamanego grosza i już dawno to zauważyli twórcy z Niemiec.
W Niemczech już od wielu lat się go nie sprzedaje bo nie miał zainteresowanie.
Jak w każdym interesie tak i w tym znajdą się naiwni, którzy kupią ten produkt.
Życzę powodzenia w innych inwestycjach bo ta jest słaba chyba, że kogoś satysfakcjonuje gwarancja 2,75% która okazuje się ściemą bo wychodzi 1% a czasami nawet strata.
Jolu skoro to takie cacko, które ma super gwarancje to zapytaj ile zagwarantowane ma osoba we wieku 50 lat która będzie płacić 15 lat 100zł/miesięcznie???
Dużo mniej niż wpłaciła :))))
Powodzenia
A kto w wieku 50 lat oszczędza 100 zł.? A z resztą odkładając 100 zł. do skarpety nigdy nie będzie takie samo 100 zł. które odkłada się do EVENTUSA bo w skarpecie ja tego 100 zł nie mogę indeksować.W związku z tym te 100zł. ze skarpety nie będzie miało takiej wartości jak 100zł w EVENTUSIE.Po za tym te 100zł. z EVENTUSA będę dostawała do końca życia.Wpłacam 15 lat jak piszesz.Osiągam wiek 65lat dostaję 100zł emerytury .Żyję do 90 lat(a jeśli chodzi o mnie to jest możliwe bo jestem z długowiecznej rodziny przeciętna wieku to 93 lata).To chyba zrobiłam dobry interes.Wpłacałam 15 lat 100zł,a przez 25 lat oni mi dawali 100zł.Jeśli się mylę to napisz mi.Pozdrawiam.Jola
100 zł to jest przykład aby lepiej się liczyło.
Tylko 65 latek wpłacając 100 zł z zyskiem ma zagwarantowane 90 zł renty przy 2,75% zysku.
Gdzie jest tu obiecany zysk??
Ta sama osoba wpłaci na konto przez 15 lat 18000 zł ma zagwarantowane z zyskiem około 17000 zł, gdzie ten zysk Pani Jolu??
I jak 100 ze skarpety może być inne niż 100 zł z eventusa co Pani za głupoty gada?
Indeksacja to jest podnoszenie składki odkładanych pieniędzy o stopień inflacji czyli jeżeli może Pani inwestować 105 zł po indeksacji na aventusa tak samo może pani wrzucać 105 do skarpety i napewno więcej Pani wyciągnie po 15 latach :)))
Jak już to ma obiecane 105zł do końca życiapo przyznaniu zysków.Tak jak piszesz do końca życia więc przy założeniu że ktoś będzie żył 90 lat to wpłacał 15 lat a będzie dostawał emeryturę 25 lat.To jednak zarobi bo dostanie dużo więcej niż wpłacił.Z resztą rozpatrujemy bardzo skrajny przypadek wiek wpłacającego 50 lat.W tym wieku to powinien "ktoś" już nie wpłacać.Np.20 latek zakłada EVENTUSA najdłużej wpłaca 30 lat ( i w takim wieku te 100zł to jest sens odkładać) a w wieku 50 lat nie płaci .Dlatego wniosek z tego taki że oszczędzć na starość trzeba w młodym wieku a nie w wiaku prawie emerytalnym(bo w Polsce średnia wieku osób które przechodzą na emeryturę jest 56 lat).Całe życie ktoś hula wydaje a póżniej by chciał códa.Żadny produkt czy to EVENTUS czy sto innych w tym wieku mu nie zabezpieczy kroci.Z tego drugi wniosek że produkt EVENTUS jest uczciwy i nie obiecuje klientom "gruszek na wierzbie" tylko realne obliczenia,ale pamiętajmy jest to emerytura DO KOŃCA ŻYCIA nie do wyczerpania kapitału jak jest gdzie indziej tu klient spokojnie śpi bo pieniądze są inwestowane w obligacje a nie na giełdzie.Młodzi oszczędzajcie żebyście nie podzielili losu swoich dziadków czy rodziców dla nich teraz nawet te 100zł więcej do emerytury to byłby majątek a wy młodzi będziecie mieli niższe emerytury niż oni teraz.Temat morze.Pozdrawiam.Jola
zapomniales dodac iz jestes agencinom, ale to taki maly szczegolik. dlaczego nie nalezy wierzyc w takie produkty jak Eventus? teoretycznie jest to bezplatny produkt, a w rzeczywistosci? to tak jak w bankach.. wiele osob sie sralo, iz maja karty, ktorymi moga bezplatnie wyplacac pieniadze z e wszystkich bankomatow na swiecie... jednka nie wzieli pod uwage przewalutowania i okazuje sie, iz takie bezplatne karty sa najbardziej kosztowne (w rzeczpospolitej ukazal sie ranking, gdzie okazalo sie, iz najmniej klienta kosztowalo uzycie karty, gdzie jawnie placil za wyplate gotowki prowizje!). podobnie jest z eventusem - wole miec IKE w funduszu, placic te 3% prowizji i jakos na tym wyjsc, niz byc niby uszczesliwiany niby super produktem, na ktorym de fakto strace, poniewaz zysk, jaki zapewnia mi firma nie starczy na pokrycie srednioroczne inflacji.
Dobrnąłem do końca dyskusji i nie sposób nie zgodzić się ze to nie jest dobry produkt :( z OWU niewiele się można dowiedzieć. Koszty Eventusa są naprawdę olbrzymie.
Niech chcę się reklamować ale działam w jednym z większych towarzystw ubezpieczeniowych i naprawdę mogę zagwarantować lepsze warunki!
Na pewno to że nikt waszych pieniędzy nie zabierze! Nie mogę tylko zagwarantować że przy wpłatach miesięcznych 100 zł wasza emerytura będzie za 40 lat wynosić dokładnie 149,89 zł na miesiąc :):):).
Radzę tym którzy są zainteresowani Eventusem skonsultujcie się z jakimkolwiek agentem ubezpieczeniowym i porównajcie Eventusa z jakimkolwiek produktem innego towarzystwa np Axy, Generali czy Allianza.
Jeśli ktoś w Krakowie chciałby porozmawiać o emeryturze i sposobach jej zabezpieczenia proszę o kontakt! artur29@op.pl
nie ma lepszych produktów wiem ,że chwalisz swoje ale człowieku wszystkie FI straciły i to solidnie a giełda teraz poleci znów na łeb i skąd mają być zyski a III filary to nie emerytura lecz życiówka i nieuczciwie nam wmawiano że to emerytura lecz na szczęście ludzie się wycofywują bo wiele stracili i nie mają gwarancji jaką daje eventus mam go od agenta który profesjonalnie mi wszystko wyjaśnił i nie boi sie kontaktować ze mną jak ci strusie z III filara EVENTUSA mam od 2004 roku już przyrosło mi emerytury do mojej gwarantowanej 483 zł ponad 80 zł a jeszcze wiele lat i zapewne to co mi obiecano ok 1400 zł emerytury bedę miała a może 1600 cześć i pozdrawiam rozmawiajcie z profesjonalistami z HMI . jest super a Zusik da nam zapomogę... zobaczycie...
Witam państwa serdecznie!
Pracowałem w Hmi pare lat , osiągnąłem pozycje 4 - czyli wiedziałem co robie. Odeszlem od eventusa, bo powstał lepszy produkt na rynku(nie chce mowic jaki,bo nie o to mi chodzi), a chce miec w ręku najlepsze porshe, a nie używanego pasata.
A więc kilka rzeczy co do eventusa, które nie powiedzą państwu agenci na rozmowie handlowej. Kiedy powstala pierwsza wersja eventusa, był zapis, ze emerytura w trakcie pobierania bedzie rosła o przypisywane corocznie zyski, w najnowszym OWU ten zapis zniknął..wiec w wieku 65 lat odbierzecie państwo np.1232,32, i kiedy bedziecie panstwo w wieku 87 lat, wciaz to bedzie 1232,32(a ile to bedzie warte po 22latach??..). Nie będziecie mieli państwo sie o co sądzic, bo jesli w OWU tego nie ma, nie macie państwo szans.
Eventus jest to niemiecki produkt, zbyt sztywny na nasze realia, miałem klientów, którzy płacili przez 5 lat, i mieli problem życiowy i nie byli w stanie oplacac dalej, i co sie stało?? ergo hestia po 3 miesiacach przyslala wartosc wykupu polisy-co w pierwszych latach jest bardzo niska(duzo mniej niz wplacilismy) i koniec umowy z towarzystwem.
Naprawde, jest wiele aspektów co do eventusa, które są niekorzystne dla klienta, ale nie chce mi sie pisac książki, powiem tylko, że powstał produkt naprawde stricto emerytalny, i na Nasze polskie warunki, pozdrawiam.
Dnia 2009-05-08 o godz. 12:03 ~Pozycja 4 Gdańsk napisał(a):
Naprawde, jest wiele aspektów co do
> eventusa, które są niekorzystne dla klienta, ale nie chce
> mi sie pisac książki, powiem tylko, że powstał produkt
> naprawde stricto emerytalny, i na Nasze polskie warunki,
> pozdrawiam.
ja wiem ten produkt miałem 3 miesiące i naszczęście się wycofałem ..nie ma gwarancji
ta firma wiena to bananowiec...ale nie dajcie się wciągnąć......to strasznie niepewny produkt i jeszcze nieuregulowany prawnie gdyż nie ma gwaranta ..hej
odeszłaś do bananowej firmy compensa i nie ukrywaj tego ale dlaczego plujesz sobie w twarz......nie znasz nowego OWU.....proszę nie siej fermentu.... powodzenia w Szczecińskiej nijakiej firmie z prezesem spadochroniarzem 3x . pa
Zapis nie zniknął.Tą pozycję to chyba zrobiła pani grupa bo wiedzy pani nie posiada więc proszę na forum nie pisać jak się nie wie.Pozdrawiam poz.2(dobrze że pani mnie nie szkoliła bo bam napewno była jeszcze na poz.A)
Zapis nie zniknął.Tą pozycję to chyba zrobiła pani grupa bo wiedzy pani nie posiada więc proszę na forum nie pisać jak się nie wie.Pozdrawiam poz.2(dobrze że pani mnie nie szkoliła bo bam napewno była jeszcze na poz.A)
zgadzam się że Eventus to nie jest nic dobrego dla klienta tylko same korzyści dla agenta który sprzedaje te produkty.
Przy składce 100 zł wpłacamy rocznie 1200 zł a firma agentom wypłaca 800 zł prowizji a to nie wszystkie koszta, czy to jest dobry produkt??
Odpowiedz należy do was :)))
pomyliłeś się co do swojej osoby masz problem to napisz do przyjaciółki ..bo mylisz pojęcia o nie masz pojęcia o funkcjonowaniu produktu i o płacach...ale nie będę Ci wyjaśniał ...hej....
Ja mam Eventusa 5 lat jest to super produkt dla Polaków nie dajcie się omanić tych którzy piszą ......to są nieprawdziwe informacje od innych agentów i nie dajcie się nabrać ,że są lepsze produkty.. viena chciała wprowadzić produkt ale uważajcie nie ma tam gwarancji ani reasekuratora..... sliska sprawa...pa pozdrawiam. zawsze możesz zadzwonić do HM. pozdrawiam.
Dnia 2009-05-10 o godz. 22:27 ~pla. napisał(a):
> Ja mam Eventusa 5 lat jest to super produkt dla Polaków nie
> dajcie się omanić tych którzy piszą ......to są
> nieprawdziwe informacje od innych agentów i nie dajcie się
> nabrać ,że są lepsze produkty.. viena chciała wprowadzić
> produkt ale uważajcie nie ma tam gwarancji ani
> reasekuratora..... sliska sprawa...pa pozdrawiam. zawsze
> możesz zadzwonić do HM. pozdrawiam.
pla.?, Sonia, Kazio Płach a może prezes????????????
Coś z Tobą nie tak skoro stale podpisujesz się inaczej!
nie wiem czego jesteś prezesem, ale sądzę że niczego i jesteś strasznie zakompleksiony :)))
to wyjaśnię wszystkim ile zarabia na was agent:
za polisę za 100 zł (składka miesięczna) agent dostaje 12,7 pkt
agent na pozycji 6 dostaje 63 zł za 1pkt a 12,7*63=800zł
800zł HMP płaci swoim agentom za zwykły wnioch za 100zł składki miesięcznej a do tego należy dodać jeszcze inne koszta.
Więc nie polecam bo to złodziejski produkt a prezes nich sobie to sam kupi i opłaca.
a wiesz kolego co to jest pozycja 6 /ikiedy ją można zdobyć jakim wysiłkiem i pracą dla ludzi a nie jak prezesi pierdzą w stołki / i czy znasz jakie są koszty pracy...jeśli nie to się nie wypowiadaj jeśli jesteś zakompleksiony to nie możesz pracować w tej firmie i niewiele o niej jak i produkcie wiesz pozdrawiam spełniaj się gdzie indziej pa
Pamiętaj, że klient w momencie podpisania umowy dostaje gwarancję zysku na piśmie - i jak dla mnie to kwestia prowizji i jej wysokości to już go chyba nie interesuje:) Bo i po co... Ma zysk??ma!! Ma gwarancję?? Ma!! Firma jest wypłacalna - to najważniejsze. Pamiętaj, że każdy doradca żyje z prowicji patałachu...
Jakie 800zł?? Co za imbecyl z Ciebie!! Może idź się potnij. Przypominasz mi przedstawiciela subkultury emo - nic Ci nie pasuje, wszystko uważasz, że jest złe, przeciwko Tobie... idź się utop - będzie spokój!