Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: EVENTUS

Witam państwa serdecznie!
Pracowałem w Hmi pare lat , osiągnąłem pozycje 4 - czyli wiedziałem co robie. Odeszlem od eventusa, bo powstał lepszy produkt na rynku(nie chce mowic jaki,bo nie o to mi chodzi), a chce miec w ręku najlepsze porshe, a nie używanego pasata.
A więc kilka rzeczy co do eventusa, które nie powiedzą państwu agenci na rozmowie handlowej. Kiedy powstala pierwsza wersja eventusa, był zapis, ze emerytura w trakcie pobierania bedzie rosła o przypisywane corocznie zyski, w najnowszym OWU ten zapis zniknął..wiec w wieku 65 lat odbierzecie państwo np.1232,32, i kiedy bedziecie panstwo w wieku 87 lat, wciaz to bedzie 1232,32(a ile to bedzie warte po 22latach??..). Nie będziecie mieli państwo sie o co sądzic, bo jesli w OWU tego nie ma, nie macie państwo szans.
Eventus jest to niemiecki produkt, zbyt sztywny na nasze realia, miałem klientów, którzy płacili przez 5 lat, i mieli problem życiowy i nie byli w stanie oplacac dalej, i co sie stało?? ergo hestia po 3 miesiacach przyslala wartosc wykupu polisy-co w pierwszych latach jest bardzo niska(duzo mniej niz wplacilismy) i koniec umowy z towarzystwem.
Naprawde, jest wiele aspektów co do eventusa, które są niekorzystne dla klienta, ale nie chce mi sie pisac książki, powiem tylko, że powstał produkt naprawde stricto emerytalny, i na Nasze polskie warunki, pozdrawiam.