• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DZIEWIĄTY Autor: artimar [83.26.187.*]
    oj nie wiem zosiu czy ta sesja to takie mataczenie i zapowiedź spadków. Ładne obroty, bardzo ładna świe, pokonany ostatni szczyt i osiągnięte dawno nie widziane poziomy. NIe wiem czemu się upatrujesz mataczenia. Była kilkusesyjna konsola i dzis wybiło górą. Korekta zapewne będzie ale czy juz można przekreślić scenariusz, że rozliczenie serii marcowej będzie pow. 2000pkt? Wszystko zależy od najbliższych sesji ale oddaliliśmy się od 1650 więc punkt dla byka.

biedny ten hejter miki. :) Ma za swoje. bo za dużo było tych wycieczek pod moim adresem i całkiem niepotrzebnych
  • @ostry- : Zaznaczyłem na ZIELONO tygodniowy wzrost. Autor: emeryt_giełdowy [83.21.70.*]
    Nie przewiduję, aby do końca tygodnia nastąpił ponad 4,8% spadek.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DZIEWIĄTY Autor: zosia3005 [77.254.124.*]
    Mielonka ,
    Próba rozliczania zysków i strat większych graczy nie ma sensu , bo ..
    ... mamy ZERO danych
    Część graczy ma OTP ( więksi na pewno ) , mają przy tym krótką sprzedaż - której nie znamy
    nie mamy już tez dostępu do koncentracji kontraktów .. itd. itp.
    Nie sądzę aby ktokolwiek postronny - jak drobny gracz z GPW był w stanie rozliczyć taką sesję .

Wiem natomiast - że o 1800 szt spadł LOP .. dużo w końcówce
    co jest dość dziwne - bo przy 1850 , 
    po wyciągu o prawie 4 % zazwyczaj Miśki już nie uciekają ..
    .. odwrotnie - nowe próbują wejść .

Przypuszczam , że zdarzy się coś - o czym jeszcze nie wiemy ..
    .. i nie będzie to dobra wiadomość ..
    Fundamentalnie - sesja zupełnie "od czapy" ..
    .. bez sensu , ładu i składu ...
    Jedyne co mi się nasuwa z doświadczenia , to ..
    .. ogromny obrót na kasowym połączony z dużym , nagłym i nieuzasadnionym wyciągiem
    "poparty" dużym spadkiem LOP ..... oznacza wyjście większych graczy.
    Przekonamy się wkrótce .

Poprzestałam na małym S na KGHM .... czekam na rozstrzygniecie .
    Oczywiście ... gratuluję odważnym - grającym dziś Longi ..
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DZIEWIĄTY Autor: ~waldi [80.50.230.*]
    Dnia 2016-02-17 o godz. 17:39 zosia3005 napisał(a):
    > Jedyne co mi się nasuwa z doświadczenia , to ..
    > .. ogromny obrót na kasowym połączony z dużym , nagłym i nieuzasadnionym wyciągiem
    > "poparty" dużym spadkiem LOP ..... oznacza wyjście większych graczy.

Dzisiejszą sesję można spuentować kilkoma cytatami:
    "z nim nie można wygrać"
    "hakiem może być i forsa... najlepszym"

Oba z filmu Wielki Szu. Pasują i tytuł filmy też do tej gry :-)

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DZIEWIĄTY Autor: ~nowy [79.185.177.*]
    Miro jaką masz średnią na swoich eskach? Czy bierzesz pod uwagę scenariusz że
    jutro mogą zrobić w góre 2-gie tyle co dzisiaj?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DZIEWIĄTY Autor: ~Tami [89.67.104.*]
    Ja dzisiaj popłynąlem pomimo początkowego zysku. KGHM mi dał nieźle popalić i nazbierało 50 S nie wiadomo po co i na każdym koniku średnio stówka w plecy
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DZIEWIĄTY Autor: ~Tami [141.0.12.*]
    Średnia moja na S to 1835 i też lipa jak narazie
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DZIEWIĄTY Autor: ~Tami [89.67.104.*]
    Średnia moja na S to 1834 i też lipa. Nie spodziewałem się dzisiaj takiego wyskoku
  • REGUŁA Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Podam przykłady z ostatniego pół roku
    nie wybiórczo - kolejno od najnowszego
    co się działo z W20 po sesji na której wzrost indeksu rozkraczał 2 %

4 lutego 2016
    wzrost 2,9 % , otwarcie 1748 zamkniecie 1789 
    ... następna sesja jeszcze podbicie do 1805 
    i ... zjazd do 1730 ..  poniżej początku sesji "wyciagowej"

12 stycznia 2016
    wzrost 2,7 % , z 1712 na 1750
    .. następne sesje jeszcze podbicie do 1784
    i .... zjazd do 1657 ... znacznie poniżej początku sesji "wyciagowej"

5 października 2015
    wzrost o 2,6 % , otwarcie 2046 zamknięcia 2088
    .. w następnych kilku sesjach wzrost aż do 2154
    i ... zjazd aż do 1745 ... WODOSPAD ( 400 pktów )
    co nie dziwi , bo w tym przypadku troszkę dłużej indeks stał na górce ( dystrybucja )

10 września 2015
    wzrost o 2,0 % ... z 2140 na 2185
    .. następnie jeszcze podbicie do 2201
    i ... zjazd o 200 pktów na 2008

Na tych kolejnych przykładach - chyba bardzo czytelnie widać
    czy nagłe , bardzo wzrostowe sesje - to zapowiedź wzrostów ..
    .. czy - wręcz przeciwnie ...
  • Re: REGUŁA Autor: ~Tami [89.67.104.*]
    Jest jedno ale, ta sesja była systematyczna i nie dało się nic ugrać cały czas punkt po punkcie w górę i opór dopiero w okolicach 1920 co mnie trochę martwi
  • Re: REGUŁA Autor: ostry- [93.105.42.*]
    I co planujesz mistrzu spekulacji w przypadku jutrzejszych ( bardzo prawdopodobnych ) wzrostów ?
    W zależności od Chin i otwarcia. Dopuszcza 1880, a potem cięcie strat. Jeżeli chodzi o KGHM to mniej się obawiam bo narazie nie mam dużej straty. Do 67 wytrzymam a potem cięcie strat
    A jak Chiny wykorzystają w nocy plusy w Europie i USA i zejda np na -3% to jutro będzie rzeźnia na bykach
    No i fatalne dane z Polski. Nie wiem czym tłumaczyć aż tak duży bezsensowny wzrost
  • Re: REGUŁA Autor: pati_ [83.238.229.*]
    Ja mam dzisiaj wielki niedosyt, bo nie brałam wogóle udziału w grze. Rano czekając na czyszczenie stopów w okolicach 9.30 i popijając poranną kawę , doczekałam się ale błyskawicznego ruchu w przeciwnym kierunku. Potem czekałam na jakąś korektę ale nie odpuszczali. Wkońcu zdecydowałam się na kupno L-ki po 1835 ,ale ku swemu zdziwieniu konia nie było na koncie ,bo pomyliłam ceny zamiast 1835 na zleceniu dałam 1735 a za chwilę już było 1849 i po imprezie.
    Kompletna ofiara ze mnie:) ale dobrze ,że chociaż się nie przekręciłam jak nasz nowy mistrz spekulacji Tami ,który trafił celnie ,a nawet przestrzelił :)
    No cóż Tami następnym razem będzie lepiej. Trening czyni mistrza :)
    Pozdrawiam i sorry za złe słowo wczoraj.
  • Re: REGUŁA Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    Zosia... podalas wszystko z zakresu trendu spadkowego... tak masz rację, jak to na trend spadkowy przystalo. Teraz znajdz takie przedzialy dla trendu wzrostowego, zresztą to nie o przypadki chodzi.... tylko o trend. Widzę że jak Ty przejdziesz na L to znaczy że trzeba się zwijac, tak to chyba wypadnie.
  • Re: REGUŁA Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    A ja z L-kami do jutra zostałem (zobaczymy czy dobrze?)
    Dnia 2016-02-17 o godz. 20:34 ~zaza napisał(a):
    > A ja z L-kami do jutra zostałem (zobaczymy czy dobrze?)

Jeszcze ok dziesięć punktów do domknięcia luki zostało i następny cel opór na 1907, a potem nie wiadomo, może po drodze jakaś korekta ? :)
  • Re: REGUŁA Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Jak widzę , co się dzieje na giełdach , czyli ..
    .. im gorsze dane - tym większe wyciągi
    to .... przypuszczam , ze ...
    prędzej piekło zamarznie niż coś tu kupię ...
  • nasdaq Autor: ~nowy [79.185.177.*]
    Mam wrażenie że nasdaq to już dzisiaj za dużo nie urośnie.
    Proszę nie sugeruj się tym co powiem Tami ale ja gdybym był grubym który stoi za tymi wzrostami to bym nie odpuścił .
    Rybki już są w sieci , teraz wystarczy nie puścić w dół , a jak jeszcze wyjedzie w górę kilkadziesiąt punktów to Ci gwarantuję że ani Ty ani żaden inny drobny misiek który dziś brał eski tego nie wytrzyma i będą od grubego odbierać na samiusieńskiej górce .
    Ostry .. nie sugeruj się tym co powiem , ale ..
    .. w sieci jest ...... figa z makiem

LOP spadł o prawie 2 K , co oznacza , że ..
    .. gracze wyraźnie wychodzą z tej gry .. a nie wchodzą ..
    no a bez graczy ... gra się kończy ...

Natomiast - bardzo wyraźnie przyrasta LOP na kontraktach akcyjnych
    np. PKO ,. KGHM .. a tam depo jest małe i niełatwo wyrzucić Miśka
    założę się , że np. na KGHM im wyżej - tym LOP będzie większy
    Miski będą dobierać S ... a gruby prędzej udławi się drogimi akcjami Miedziaka
    niż zmusi Miśka do ucieczki z akcyjnych ...
    .. tak ja to widzę ...
  • Re: REGUŁA Autor: ~miki [95.215.78.*]
    Ten jest typowo spekulacyjny i tyle,jutro kolejna okazja do otwarcia dobrych esek.Jestem przygotowany nawet na 2000 pkt.Wszyscy maja bardzo krotka pamiec,jakby zapomnieli jak ostatnio wszystko spadalo na pysk.Wczesniej czy pozniej znowu zobaczymy 1700 z przodu.
    Nie gniewaj się ale doskonale pamiętam jak kilka miesięcy temu Ciebie i jeszcze kilku kolegów jednak wyrzucił z miedziaka , uciekaliście z esek dokładnie na samej górce , przy stówce.
    I tak samo uciekaliście z krótkich na indeks.

To była inna sytuacja i mój ewidentny błąd ..
    .. nie zapoznałam się z planami gospodarskich wizyt przedwyborczych PIS
    i nie doczytałam , ze pani Szydło będzie w KGHM ...
    .. bo gdybym doczytała gdzie w tamtym dniu jedzie - to domyśliłabym się , ze
    obieca zniesienie podatku miedziowego - co oczywiście uczyniła i kurs wystrzelił w kosmos
    dziś już wiemy , że ten podatek jest ujęty w budżecie a rozdawnictwo PIS
    .. spowoduje wyciąganie kasy zewsząd skąd tylko się da ...

Więc Ostry ... nie ... nie tym razem ...
    .. czas kampanii wyborczej minął ...
    dziś już wiemy co i jak ...
  • Zosia zaklinasz Reality. Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    Zosia zaklinasz rzeczywistość..... po wzroscie o 3,5% grając DT też bym spieprzał pod koniec dnia ;D duzy wzrost duzo graczy duy spadek LOP, ale spojrz na LOP od 1655.... trend rosnący rosnący LOP... ojjjj bardzo pewne siebie te miski, w ksiązkach piszą że to klasyka potwierdzenia trendu. Dodatkowo wcale mnie nie dziwi że np. krotki LOP spieprzal widząc taki impet przejscia przez 1820.... i nie wytrzymal 1850. Ilu graczy tyle scenariuszy zalezy kto co obstawia.
  • Re: REGUŁA Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    Hmmm może być róznie, zasadniczo fal na DT nie lubię liczyć bo są mniej skuteczzne ale cośik mi się zdaje że to jeszcze nie pora wychodzic z pierwszego kanału, licząc impulsy doiczylem się niepelnych 5, piąty jest zrobiony w 2/3 czyli zostalo ostatnia korekta i ostatnie umocnienie.... moim zdaniem celowali w 1850 i schemat DT powinien tym razem pyknąć.... ale nie liczylbym na większe odpuszczenie niż 25pkt.... i być może kolejne 60 na 1885 jak wyczailem algorytm, zobaczymy.

Btw. A nie mowilem... "Hossa Morawieckiego"! ;P
  • Re: REGUŁA Autor: ~jutro [136.243.116.*]
    nie wiem ja wy pobieram jutro krotkie, musi byc realizacja zyskow chocby w piatek

przeciez takie wzrosty nienaturalne, a pionowo rosna tylko drzewa

gruby pobral, gruby wytrzepie do 1820 i jazda w gore, jutro nie zdziwie sie jak gruby walnie w dol przed zamknieciem luki
  • Straight Technical Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    A muszę się jeszcze pochwalić.... mój portfel wirtualny niemalze odrobil straty po malym falstarcie (kupilem na hurra kilka z wig20) poxniej wycofalem się z tego i od tamtej pory strategia zaklada spolki swig80 te w trendzie wzrostowym oraz 28% kghm.... szkoda ze na bankierze nieda sie zrobic portfela publicznego....;/ Zero fundamentow... raz w miesiacu rewizja trendu i tyle aa i jeszcze ocena perspektyw polegala na tym ze spolka wchodzila do portfela z udzialem 1, 3, lub 5% poza kghm ktory daje rownowagę techniczna ale nigdy nie przyniesie ponadprzecietnych profitow..(powyzej 1000%).
    Jest jedno ale. Kto te akcje potem będzie chciał kupować. Ludzie już teraz boją się cokolwiek kupować a bańka na szerokim rynku jest nadmuchana. Wg moich obliczeń to KGHM powinien kosztować max 40 PLN. Orlen max 44pln. Zobaczcie co z Energa zrobili... A przypominam cały czas jest trend spadkowy
    Acha i jutro cała kasę z kont bankowych wypłacam i kupuje $.£ bo nie pozwolę aby banki grały moja kasa na giełdzie.
    i co dalej ?link
    co dalej ?
    Scenariusz pesymistyczny najmniej prawdopodobny
    Luka noworoczna zamknięta i to będzie wszystko na co stać nasz rynek a jutro powrócimy do szarej codzienności czyli spadków a że dziś rynek dostał solidną dawkę optymizmu podkładających rąk nie zabraknie.
    Scenariusz realistyczny :
    Dojdziemy w rejon grudniowych szczytów czyli ok 1900 -1920 i stamtąd spadniemy.
    Scenariusz bardzo optymistyczny :
    Idziemy przetestować 2000 z opcją dojścia do 2100.
    Scenariusz Wieczna Hossa
    Jarosław Kaczyński abdykuje i przekazuje władzę Ryszardowi Petru który w pierwszych słowach eqpose oświadcza że Państwo odda pieniądze OFE i wracamy do stanu przedtuskowego a dodatkowo zyski kapitałowe zwalnia z podatku Belki a prezesi wszystkich banków centralnych zgodnie dochodzą do wniosku że już zawsze będą luzować politykę pieniężną a trzymanie pieniędzy w bankach zamiast inwestowania na giełdzie będzie karane grzywną a w przypadku recydywy przepadkiem środkówlink
    Decyzja o zwrocie kasy do OFE z pewnością byłaby bezkonkurencyjna ! :)

A tak na poważnie ,wielu z nas zastanawia się dzisiaj jak zachowa się rynek .

Skłaniałabym się do scenariusza realistycznego .
    Po takim wyciągu powinni przynajmniej zamarkować kontynuację .
    Jeszcze się wstrzymam i poobserwuję .
    Dziś napisałam tu dużo - jutro wracam na przerwę .. :-))
    Pozdrawiam i powodzenia !
    Jak najpierw domkna lukę to potem jazda w dół bo to fałszywe podbicie. I tym samym wybicie z trendu spadkowego. Liczę że najpierw pozbędziesz się L-kowiczow i najpierw zjada do 1785. Tak jak na ropie +10% było a potem jeszcze minima zaatakowali.
  • Re: i co dalej ? Dalej to prof. wiatr na 100% kiedyś się pomyli. Autor: emeryt_giełdowy [83.21.70.*]
    Ale z dużym prawdopodobieństwem będzie miał bardzo dobry wynik na WII.
  • Re: i co dalej ? Dalej to prof. wiatr na 100% kiedyś się pomyli. Autor: ostry- [93.105.42.*]
    profesor samochwała bardziej by do niego pasowało :-)

a rekordu pijoka nie pobije i tak .
  • masakra ale obroty.... Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    W tym tygodniu liczba postow na wątku przekroczy 500... toż to szok i totalnie zielony tydzien, zaczynam opracowywac wskaznik oparty o liczbę postow na wątku, a dodatkowo idę skosztowac mojej 5 letniej brendy na klasycznych owocach kraju kwitnącej wiśni. tak tak dzisiaj mi się nalezy! Zdrowie wszystkich. dosc tej pracy,
  • @ostry-: i co dalej ? Dalej to prof. wiatr na 100% kiedyś się pomyli. Autor: emeryt_giełdowy [83.21.70.*]
    Masz rację. 
    Musiałby mieć 100% trafność w tym kwartale, aby pokonać pijoka.
    Uwzględniłem zmianę formuły prezentowania wyników.
  • a skąd u was to przekonanie, że drogie akcje? Autor: artimar [83.26.191.*]
    Przecież nasze akcje od maja 2015 spadają a sporo dużych spółek pospadało o 50% i więcej. Teraz trwa korekta od dołków więc potencjał do wzrostów jest i nie ma mowy, że nasze akcje na szczycie. Jeśli nastąpi budowanie trendu wzrostowego to i dzisiejsze wyceny mogą okazać się tanie.
    Zresztą nie zdziwi mnie, jeśli dziś zawitał zagraniczny kapitał spekulacyjny, bo obroty spore, i popyt dominował od początku sesji i ciekawe co napiszecie jak jutro będzie kolejne 3% na plusie? Bywały takie serie naszego wig20 i wigu. A jest co odrabiać.
    Osobiście wolałbym korektę ale co będzie dalej to czas pokaże. Trochę mi szkoda, że nie zostawiłem PKN do końca ale skoro sam wierzyłem w powrót na minima, to trzymanie akcji byłoby grą pod prąd własnej prognozy. :).
    Jutro więc ciekawy dzień. :)
  • a kto z was pamięta sesję z 18.02.2009r? Autor: artimar [83.26.191.*]
    to był wtedy bardzo ciekawy dzień dla naszych indeksów:) A jutro 7 rocznica:).
  • Re: a kto z was pamięta sesję z 18.02.2009r? Autor: ~Cogito [5.172.247.*]
    W maju testujemy 2000 pkt, a w grudniu 1300? Zdziwiony nie będę, ale nie wiem czy to nie zbyt optymistyczna wersja.
    Jak to dobrze, że zarabianie na giełdzie nie polega na prognozowaniu.

PS.A może od 2007r. dyskontujemy wojnę światową?? ;))
  • Re: a kto z was pamięta sesję z 18.02.2009r? Autor: ~tami [193.109.244.*]
    Jak dzisiaj obstawiacie ? ile spadniemy ?
  • Re: a kto z was pamięta sesję z 18.02.2009r? Autor: artimar [83.26.191.*]
    a dlaczego mamy obstawiać, ile spadniemy?
  • Re: a kto z was pamięta sesję z 18.02.2009r? Autor: ostry- [83.30.74.*]
    bo kolega jest umoczony na krótkich
    stąd jego nieco prowokacyjne zapytanie.
  • ciekawostka Autor: artimar [83.26.191.*]
    http://www.pb.pl/4423596,55128,spada-rzadowy-apetyt-na-dywidendy
  • Re:kghm Autor: ~janek [46.77.124.*]
    Zaczynaja jechac miedzia,czyzby dowiedzieli sie krotkich naszej Zosi,i chca ja utopic,dziwne to wszystko.
  • Re:kghm Autor: ~chyba [109.238.53.*]
    ale chyba nie nazwiecie bledem wziecie krotkiej pozycji na kghm ie po 67 zl na tak wygrzanych wskaznika
  • Re:kghm Autor: ~tami [193.109.244.*]
    Luka zamknieta - tak mozna uznać teraz powinno się skorekcić , ale proponuję ostroznosc
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.