Ale sytuacja, gruby z shorciarza stał się Lkowcem- i to w chwilkę to zrobił- miszcz ten nasz gruby. A jak jutro Chiny walną +2% to może i te 2440 zrobią, ale wpierw trendowa czeka do sforsowania.
To mówicie, że gruby się przekręca? Gruby nas*ał to i gruby może tylko posprzątać. Jednak są zdeterminowani, by na maksie skończyć. Wydawałoby się, że po takim wzroście dziennym powinna być jakaś większa realizacja ...
A jutro, żeby czasem nie zaczęli sprzedawać-chyba że kolejne +3%? To byłoby miło, ale nie dla mnie. Ciekawe kto został z S od wczoraj bo blisko 100 pkt puknęli :-))))
Ale to są łobuzy - rejestr short już 10 pozycji. Orlen i LPP u Marshalla, to już wiadomo dlaczego Orlen nie rośnie :-( Łobuziaki z nich-przykre to jest :-(
Wyznawcy tzw analizy technicznej doszukują się różnych analogii bawią się kreśląc różne figury jak dzieci na zajęciach z plastyki.A sprowadza się to wszystko do jednego stwierdzenia - tracą czas.
A szkoda im tego czasu na obserwację rynku z czego mieliby wymierne korzyści w postaci zarobionej kasy.
Jacku a czy to takie ważne co jest przyczyną tej euforii?
Dla graczy oznacza to okazję do zarobku na tym wzroście.Jak euforia się wyczerpie to wtedy będzie okazja na zarabianie na spadkach.Kontrakty dają zarabiać grając w obie strony i należy z tego korzystać
Wilku to jest myślenie życzeniowe:)
Przed końcem sesji mogłeś wyjść z tego S2401 po cenie 2398 i mieć spokój ale ty czekałeś nie wiadomo na co.Sam pomysł aby otwierać S na rosnącym rynku to błąd ponieważ wzrost naszego kontraktu był poparty wzrostami kontraktów bazowych a nieduże cofnięcia to tylko ruchy powrotne.Można by było decydować się na S po wyciągu naszego kontraktu kiedy otoczenie zachowywało spokój.Wielokrotnie już tak bywało i wtedy S otwarte w pobliżu sesyjnego szczytu dawało sporo zarobić.Być może jutrzejsze otwarcie będzie poniżej 2400 i wtedy uda ci się uciec spod topora:)
Ja jednak w to wątpię
Hopla jakiegoś macie na moim punkcie by ciągle o mnie wspinacz? Dawno mnie już przed kompem nie było a Wy lepiej wiecie co mam. Nie miałem dzisiaj S nie mam nic na noc. Gdybym był może bym na Fix otwierał. Prawdziwa reakcja na Fed ...
Rośliśmy pomimo spadającego EURUSD i rosnącego USDPLN. Takie sytuacje nie raz się już zdarzały. A najgorzej jest jak idziemy prąd, takie sesje też bywały.
Dnia 2024-03-21 o godz. 20:25 ~Danzel napisał(a): > Rośliśmy pomimo spadającego EURUSD i rosnącego USDPLN. Takie sytuacje nie raz się już zdarzały. A najgorzej jest jak idziemy prąd, takie sesje też bywały.
Umocnienie dolara po wczorajszym raporcie FED spowodowało takie reakcje na tych parach walutowych, co nie przeszkadzało dzisiaj ani kontraktowi na DAX, a nie naszemu FW20. Gra pod prąd to nie tylko domena naszego rynku. W tej chwili indeks S&P500 i jego pochodna spadły już poniżej poziomu z godziny 17 a kontrakt na DAX jest powyżej tego poziomu. Rynki rządzą się swoimi prawami i nic na to, my drobni gracze, nie poradzimy. Aby się od tych "anomalii" uniezależnić, należy tylko obserwować zachowanie naszego rynku, bo na nim gramy. Ktoś kiedyś napisał na forum, że konsumenta z Przemyśla interesuje cena pieczywa w jego markecie, a nie np. w Szczecinie. Ja osobiście zerkam od czasu do czasu na kontrakty z rynków bazowych tylko w tym celu, aby ocenić jaka korelacja w danej chwili istnieje między nami a nimi. Podstawą do mojej gry jest jednak zachowanie naszego kontraktu.
Ravcio jaki wynik masz w tym roku ?? Bo gadki gadkami ale efekty się liczą z tego co mówisz to na + i super więc się nie przejmuj docinkami. Zostałeś obrońcą niedźwiedzia i spoko.
Na pewno trybunał stanu dla prezesa NBP buduje siłę polskiej złotówki to tylko wprowadzi chaos ale niech rośnie banan ma pod co :) tylko patrzeć kiedy Tusku zacznie się dobierać do kas spółek skarbu państwa chyba że je sprzeda.
Lucek się śmieje, ale rynek pod coś gra. Trójkąt symetryczny można wykreślić z ograniczeniem dolnym ok 2350. Możliwe wyjście z niego i dołem i górą. Zobaczymy pożyjemy. No i Dino w końcu chyba dojrzeli, że pompowanie ma kres zawsze.