rhett,
Myślę, że USA będą jechały do góry a u Nas powolne obsuwanie niestety... Poprzednim razem jak wygrał Trump to był skok o 800pkt...Czekam na PKN 48-50 i będę trzymał na długi termin
Ciekawie się robi na rynkach. Jankesi przewidywalnie rosną. Jednak ja osobiście na wykresie D1 W1 zakładam wkrótce korektę i to taka kilka procent co najmniej. Europa takimi podrygami próbuje rosnąć ale jak jankesi zaczną korekte to tu będzie wodospad.
Wig20 koryguje się już od pół roku i wygląda bardzo słabo. śmieszne bo wszyscy internetowi analytycy od kilku miesięcy zapowiadali mocne wzrostu na gpw :) Nawet coś gadali o hossie pokoleniowej. Jak ktoś ich słuchał to już nie ma konta :)
Tak samo z surowcami - jeden guru z YT gada od dawna że będą mocne wzrosty ropy, miedzi, złota itp. smiałem się z tego a ci co grali L już nie maja kasy
Jak dla mnie trzeba czekac na korekte jankesów i wówczas grać europe Short a po korekcie grać Long jankesów To tak średnioterminowo.
Dnia 2024-11-12 o godz. 17:18 ~Olo napisał(a): > A co dalej Twoim zdaniem z PZU ? Tym bardziej, że niebawem niewiadomo jakie wyniki.
Dnia 2024-11-12 o godz. 17:18 ~Olo napisał(a): > A co dalej Twoim zdaniem z PZU ? Tym bardziej, że niebawem niewiadomo jakie wyniki.
Na Pzu jest trend i tendencja spadkowe. Natomiast swingowo średnioterminowo można grać L przy zalożeniu że nie wybija dołem 39,30 z celem 43 i sl 38,5 Lub S jeżeli podejda pod 43-43,50 i nie wybija górą 44 wówczas celem jest 39,5 Tyle technika
Natomiast jaki będzie kurs za 3 miesiące, pół roku czy rok to wie tylko Pan Bóg
Rynki są przegrzane. Jankesi tylko czekają na pretekst do korekty. Wówczas w europie będzie wodospad. Tak więc radzę uważać z zostawianiem pozycji L na dłuższy okres.
Zauważyłem że zniknęli gdzieś ci co pół roku wstecz mocno naganiali w internecie na kupowanie polskich akcji na "long term" :) pewnie brokerzy juz pozamykali im konta.
Ja osobiście gram już tylko intaday lub na krótkie swingi zawsze, powtarzam zawsze zabezpieczane odpowiedni sl
Wig20 jest dalej w spadkach. może być małe odreagowanie ale trend jest wyraźnie spadkowy
Dnia 2024-11-14 o godz. 22:17 ~Rhett napisał(a): > Rynki są przegrzane. Jankesi tylko czekają na pretekst do korekty. Wówczas w europie będzie wodospad. Tak więc radzę uważać z zostawianiem pozycji L na dłuższy okres. > > Zauważyłem że zniknęli gdzieś ci co pół roku wstecz mocno naganiali w internecie na kupowanie polskich akcji na "long term" :) > pewnie brokerzy juz pozamykali im konta. > > Ja osobiście gram już tylko intaday lub na krótkie swingi zawsze, powtarzam zawsze zabezpieczane odpowiedni sl > > Wig20 jest dalej w spadkach. może być małe odreagowanie ale trend jest wyraźnie spadkowy >
Wpadł wymęczony TP na Dax dając +110 pkt bardzo ładne techniczne zagranie. Idealne na koniec dobrego tygodnia.
jankesi sa na wsparciach wię nie zdziwi mnie kontra w górę. Ale bardzo prawdopodobna jest większa kotekta sinego trendu wzrostowego. dax teraz jest w srodku strefy opór 19500 i wsparcie 18900 ja zakładam próbe dojścia do oporu i silny ruch w d o l.
Myślę , że w następnym tygodniu odbijemy na fw20 gdzie będę szukał pozycji L na kontrakcie. Tak od razu nie zejdziemy na 2000pkt . Dystrybucja musi jeszcze trochę potrwać . Dax bardzo mocny.
Akcje eurocash i att trzymam bezwzględu na to co się dzieje . Fw20 2160-2170 biorę L jeżeli zejdą do tych poziomów i myślę że na "chwilę" odbijemy i zrobią mocny ruch do góry i gdzieś tam poszukać pozycji S
To jankeskie indeksy zrobiły od szczytów korektę po ok 3%i moim zdaniem jesteśmy coraz bliżej mocniejszego ruchu w dół.
Indeksy europejskie bardzo słabe, nic się nie zmienia każdą podbitkę można wykorzystywać do handlu Short
Wig20 to już przechodzi samego siebie w słabości :) 2180 osiągnięte. Nie ma żadnych, absolutnie żadnych sygnałów na zmianę. No chyba że indeksy nagle zacznie rosnąc i wybije góra 2300 i utrzyma ten poziom. Ale moim zdaniem szanse na to są bardzo znikome. Kolejny cel to 2000
Pzu moim zdaniem idzie aby przetestować wsparcie na strefie 39,20 - 39,80