Jesteś już nudny z tym Santanderem. Zmień brokera i nie zawracaj głowy czytającym ten wątek.
Obecnie FW20 osiągnął szczyt 2699, więc przypomnę, że 2 sierpnia 2011 roku było to 2693, ale zamknięcie już na poziomie 2654. Do 10 sierpnia kurs FW20 zaliczył dołek 2120, ale to był czas kryzysu w strefie euro spowodowanym kłopotami Grecji. Obecnie mamy kłopot z Ukrainą, który też nie wiadomo jak się zakończy.
Short musi odkupić akcje. Oni są zdolni do wszystkiego... szybko rosło to i szybko będzie spadać. Tacy to zarządcy są fundów akcyjnych. Najpierw w jedną bez opamietania a później w drugą. Tragedia
Dnia 2025-02-19 o godz. 09:38 ~Pocho napisał(a): > No, słabną wreszcie. Nie znaczy, że od razu runą w dół, ale to jest szansa do zagrania krótkich.
O 9:38 kiedy zamieściłeś tego posta kurs FW20 wynosił 2688 i spadł na 2675, ale w tej chwili jest na 2696, więc na takim S po 2688 a następnie na L mógł zarobić tylko scalper, a nie gracz czekający na dłuższy spadek.
Spadki długotrwałe muszą się zejsc z ruchem na walutach. Eur można rgr rysowac, można 3 drive pattern. Czyli teraz tylko góra, a giełda w dol. Rumcajs się zna na rzeczy...
Graczu jaki Ty mądry to skalpuj teraz L. Za wszystko bierz. I napisz co Ci wyszlo ze skalpowania. Trafiłeś trend i sie udało. Zaraz nie będzie tak kolorowo.
Dnia 2025-02-19 o godz. 11:04 ~Rumcajs napisał(a): > Graczu jaki Ty mądry to skalpuj teraz L. Za wszystko bierz. I napisz co Ci wyszlo ze skalpowania. Trafiłeś trend i sie udało. Zaraz nie będzie tak kolorowo.
A dlaczego teraz L? Być może to zrobię jak będzie mocniejszy ruch powrotny. Ja cały czas obserwuję rynek i wiem co mam robić bez twoich rad :))
Dnia 2025-02-19 o godz. 11:13 ~gracz napisał(a): > Dnia 2025-02-19 o godz. 11:09 ~Pocho napisał(a): > > Bo zmiany LOPu sami widzimy, a Ty nie podałeś wniosków, które z nich wynikają. > > Jeżeli takich wniosków nie potrafisz sam wyciągnąć, to co robisz na rynku kontraktowym? > Pewnie tylko piszesz na forum :)) > > Inny forumowicz ci podpowiadał: > > Dnia 2025-02-18 o godz. 16:50 ~gracz napisał(a): > > LOP wiele pokazuje, najpierw przybyło go 2300, a teraz ubyło 1700.
To była podpowiedź:
Dnia 2025-02-18 o godz. 18:15 ~As napisał(a): > Od rana rósł lop bo wchodziła na rynek nowa kasa a przed zakończeniem gry spadał bo kasa uciekała z rynku
@gracz To po co się tu produkujesz??? Ruchy LOPu (które sami widzimy) nam podajesz, ale wnioski już mamy wyciągnąć sami, bo nas wyzwiesz od amatorów??? A poszedł ty...
Dnia 2025-02-19 o godz. 11:20 ~Pocho napisał(a): > @gracz > To po co się tu produkujesz??? > Ruchy LOPu (które sami widzimy) nam podajesz, ale wnioski już mamy wyciągnąć sami, bo nas wyzwiesz od amatorów??? > A poszedł ty... >
Ty widzisz, ale swoje zapiski w zeszycie :)) Nie mam czasu na pisanie bo trzeba zarabiać na ciekawym rynku. Baj...
@gracz co w/g Ciebie ten post oznacza ? I niby co się kroiło ? Zwłaszcza że post był po zawodach ... dokładnie to ten post powiedział co było a nie co będzie...
Wrócę do waluty. Kiedy usd był ok 5 to wszyscy ładowali akcje po korek- znaczy zagranica. Teraz akcja wzrostowa była pod wyjście z rynku I umocnienie PLN. Teraz osłabienie PLN rynek nieatrakcyjny. Zresztą po co czekać na dywidendę z banków jak zaraz je opodatkuja. Kasy brak w kasie państwa. Trzeba komuś zabrać i się zbroić. Komu? Chyba bankom.
@gracz gdybyś napisał 2h przed zamknięciem sesji że od rana rośnie lop i uważasz że silne ręce dziś zamierzają do końca windować aby zarobić intra to byłaby wiedzą którą rynek zweryfikuje ale jak napisałeś 2h później to tylko odpisałeś co wszyscy widzieli ...
A ja uważam, że nie. Bywały okresy, że to się rozjeżdżało. Rynki są zasilone forsą na wielu kierunkach i niekoniecznie zagranica od razu musi wymieniać PLNa...
niestety zla decyzja domkneli mi po 50 a miałem dzisiaj juz nic nie robic ale znowu wystawilem zlecenie jak by co a tu prosze w 2 h jak kamien w wode ach szkoda gadac
Dalej od wczoraj na S, chciałem dobrać po 2712, ale zabrakło kilka pkt, szkoda. Jak będziesz ruch jeszcze ruch powrotny dziś to powyżej 268x skuszę się, ale chyba nie uda się. Pierwsze S z wczoraj już nie tracą. Będą jaja jak przykryją wczorajszą świecę, to wtedy szampan i trzymam może do rozliczenia. To tyle bo ktoś pytał czy są jeszcze S-kowicze na forum
Opcje wygasające w piątek (serie B i N) zmieniły premie. Teraz calle można kupić bez premii ale puty mają nadal premie rzędu 20% ceny. Np. OW20B252575 cena średnia 600 zł dla WIG20 2636 pkt. Puty OW20N252675 średnia cena 480 zł.
Nie ewakuowałem się dalej mam S ale nie będę ukrywał że miałem przez moment gorszą myśl tzn. na trochę obrócić się na L złapać parę pkt i wrócić do S. W porę opamiętałem bo wiedziałem jakie jest ryzyko po takim siłowym wyciągu jak wczoraj na koniec. To co zrobili po 16:20 to było na dobicie przeciwnika. Rano było wiadomo że 2700 nie popuszczą by spróbować a dalej to była albo albo....
Dnia 2025-02-19 o godz. 12:52 ravcio napisał(a): > Nie ewakuowałem się dalej mam S ale nie będę ukrywał że miałem przez moment gorszą myśl tzn. na trochę obrócić się na L złapać parę pkt i wrócić do S. W porę opamiętałem bo wiedziałem jakie jest ryzyko po takim siłowym wyciągu jak wczoraj na koniec. To co zrobili po 16:20 to było na dobicie przeciwnika. Rano było wiadomo że 2700 nie popuszczą by spróbować a dalej to była albo albo....