• Re: Sklep internetowy Autor: ~raval7 [83.26.26.*]
    Przeczytałem te 24 strony i wkółko te same pytania odnośnie VATU i przepisów z tym związanych. Nie lepiej je zadać we właściwych urzędach i tam otrzymać szczegółowe i wiarygodne informacje.
    Sam też jestem zainteresowany założeniem sklepu, zacząłem się tym interesować od tygodnia i już znalazłem znajoma osobe która zajmie mi sie sprawami księgowymi żeby wszystko było ok a nie potem jakieś kary płacić, jestem umówiony z człowiekiem, który prowadzi swój własny sklep internetowy i zajmuje się tworzeniem nowych sklepów i tu oczywiście wasze uwagi napewno mi sie przydadzą.
    Zastanawia mnie tylko prowadzenie sklepu od strony technicznej, a mianowicie co sie dzieje po wybraniu i kliknięciu przez klienta kup dany towar na stronie sklepu?
    Czy da się dogadać z producentami na dostawy towaru, czy raczej towar z hurtowni? Na jakich marżach średnio towar jest sprzedawany w sklepach, gdyż czasami gdy po znajomości chciałem cos kup[ić w hurtowni w cenach hurtowych to w sklepach internetowych i tak było taniej?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~monika.jaworska [83.31.110.*]
    Witam,

naczytalam się wszystkich Waszych postów i sporo się dowiedzialam, ale i tak zadam moje pytanie :)
    Ma ktoś pomysł jak najlepiej zaopatrywać się w towar w sklepie internetowym z bielizną? Producenci są rozrzuceni po całej Polsce...

Pozdrawiam
    MJ
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~MaTEuSZ [213.134.185.*]
    Zapraszam na DARMOWY kurs internetowy dla wszystkich pracujących!

JAK ODZYSKAĆ PIENIĄDZE OD ZUS-u NIE WYDAJĄC ANI ZŁOTÓWKI i NIE STOJĄC W KOLEJKACH!!!

www.emerytura.hussars.pl
  • Wkonam sklep dla każdego!!! Autor: ~Maciuleczek [87.96.80.*]
    Witam serdecznie! Jestem jeszcze uczniem ASP (grafika komputerowa) dlatego nie pracuje jeszcze nigdzie. Jaki z tego wniosek? WYkonam dla Was sklep czy stronę www + logo firmy wizytóki ulotki reklamowe i wiele innych za połowe ceny! Nie wierzycie? Kliknijcie do mnie :)
    gg: 4561239
    kom: 510 552 553
    Pozdrawiam
    maciej
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Kaśka200 [82.160.33.*]
    Interesuje mnie odpowiedź na pytanie jakie są zalety i wady kupowania towarów w sklepach internerywych,a także chciałabym wiedziec jak najwiecej na temat różnic występujacych pomiedzy sklepami internetowymi a rzeczywistymi.Jestem zielona w tym temacie,dlatego prosze o pomoc.Dziekuje
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Szukacz [87.105.220.*]
    Aż żal mi o tym pisać bo sam robię "w branży"...

OK. Chcieliście kiedyś kupić coś w sklepie internetowym? Proszę bardzo, ale liczcie się z tym, iż połowa waszego miasta, wszyscy z firmy itp. będą mogli zobaczyć co kupujecie.
    Błąd odkryliśmy podczas testowania oprogramowania od IAI-System. Na systemie tym mieści się ponad 100 sklepów internetowych. Otóż okazało się, że ja mając internet z TK Vectra, jak i 1/4 ludzi w moim mieście mamy w tych sklepach wspólny koszyk, tylko dlatego, że mamy zewnętrzne IP to samo. Taka sama sytuacja jest u mnie w firmie, innych też i chyba we wszystkich firmach posiadających serwer, router i inne machiny nadające IP.

Macie link do przykładowych sklepów:
    http://www.iai-system.com/shopscasestudies.phtml

Ludzie, mi ręce opadły jak zobaczyłem w swoim koszyku to co chce kupić moja teściowa! A na tej platformie stoją sex-shopy. Sklepy z bielizną i inne takie tam.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Dee_Jay_Kris [83.31.251.*]
    Witam, chcę otworzyć wirtualny sklep muzyczny, na początku głównie dla DJ-ów, prezenterów, klubów i dyskotek. Mam już troszkę wyrobioną markę na rynku i znam temat od podszewki, lecz jedna osoba to zbyt mało. Szukam osoby znającej ten rynek, mającej doświadczenie w prowadzeniu tradycyjnego sklepu, chętnie z kontaktami do producentów i importerów. Proszę o kontakt osób z Warszawy i okolic. Wszelkie info pod .: kparczewski@wp.pl tel.: 604 605 903. Pozdrawiam, Krzysztof.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~SPRZEDAM [217.98.25.*]
    SPRZEDA http://www.sklepikonlinefree.e-biznes.org/p3. ZA
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Jolka_12 [217.116.100.*]
    Chcę założyć sklep internetowy.Jak to zrobić ? Co muszę załatwić i jak. Obecnie mam umowę na 5 lat w swojej pracy. Czy muszę zawiadamiać pracodawcę? Czy on musi wyrazić na to zgodę?czy da się to jakoś obejść.
    Jak znależć dostęp do hurtowni?
    Mieszkam w okolicy Warszawy.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~treborserwis [212.87.21.*]
    Jakie oprogramowanie "darmowe"sprawdza się njlepiej-mało problemów prosta obsługa.Jaki jest Oscomerce?Czy można w nim dokonać modyfikacji która pozwoli na pobieranie danych-cen z formatu excell lub pdf automatycznie , codzienna weryfikacja bazy danych o określonym czasie ?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~AndrzejP [85.193.212.*]
    Chyba najlepiej skorzystać z jakiejs firmy ktora sie tym zajmuje, wystarczy poszukac w google - cstore.pl, sote.pl , goshop.pl - jest tego cala masa
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~leon mazur [83.225.71.*]
    a czy mozna prowadzic sklep internetowy z wloch np?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~predator [85.219.180.*]
    Witam, chciałbym założyć internetowy sklep komputerowy. Czy muszę założyć własną firmę?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~diraf [212.244.119.*]
    Witam ! Mam pytanie !! i bardzo bym prosił o odpowiedz !! Pytałem się już wielu osób sprzedających i biorących odzywki i swróciłem się o prośbę jescze do państwa ! Ponieważ mam taki proble ! posiadam na stanie odzywki :
    Amino 4500 - aminokwasy trec
    F-16 - kreatyna 5 generacji (w sumie zbytnio dużo o niej niewiem)
    Nnitrobolon 2 - stak kreatynowy Trec
    gajner z ultimeit nutrition 4,7 KG z bcaa glutaminą MCT Itp.
    i L-glutamine extrime- Trec

moim problemem jest sposub wzięcia nitrobolon 2 i F16 czy warto ziąć je razem czy jedną z nich zostawić na później !! wolał bym wziąć 2 na raz ale nie wiem czy warto !! by wykorzystać te 2 suplementy w 100 % a nie w 50 % - 50% co państwo o tym sądzą !!
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Monika Dudek [83.27.57.*]
    Witam!

Jeżeli ma Pan tego typu pytania, radzę iść ze spisanymi pytaniami do Urzędu Skarbowego - tam potrafią odpowiedzieć co i jak zrobić. Przeważnie Pani inspektor podatkowa ma czas aby udzielić wyczerpujących odpowiedzi - są one zarazem od razu ze sprawdzonego źródła i bez niedomówień. :)

Dla zainteresowanych założeniem własnego sklepu internetowego polecam www.smartcommerce.pl

Pozdrawiam,
    Monika Dudek
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~tommy [83.8.253.*]
    Witam, ja tez myslalem o sprowadzaniu przedmiotow w hurtowych ilosciach z zagranicy (z amerykanskiego eBay'a) z tego co sie orientuje, zeby nie placic cla wartosc przesylki musialaby byc mniejsza niz rownowartosc kilkudziesieciu zlotych (nie pamietam dokladnie, chyba z 60-70zl, natomiast przy wysylce paczki w ktorej jest "prezent" dla czlonka rodziny ta wartosc zwieksza sie do ok 90zl, za wszystko inne drozsze od tej kwoty trzeba zaplacic gruba kase (takie informacje uzyskalem jakis miesiac temu, nie wiem, czy sie cos pozmienialo). Jakies pol roku temu wujek ze Stanow wyslal mi laptopa w zwyklej paczce (poczta przez ocean, ktora idzie ok 4 tyg. i przeswietlili paczke i kazali placic clo za laptopa, a jego wartosc wymyslili sobie sami nie wiem na jakiej podstawie :/ Jezeli bys przesylal te plyty w bardzo malych ilosciach to z kolei bys duzo placil za przesylke, wiec trzeba szukac innego sposobu:/ moze kto inny wie jak temu zaradzic? Pozdrawiam
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~tommy [83.8.253.*]
    Stworzenie sklepu internetowego to wcale nie sa takie wielkie koszty (w tys zl). Wystarczy, ze znajdziesz jakiegos chlopaczka z liceum, ktory dobrze sie zna na stronach i zrobi Ci profesjonalny sklep za 10% ceny. Pozdrawiam
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Adlok [83.23.34.*]
    Polecam SKLEP INTERNETOWY www.esklep.intak.pl. INTAK ESKLEP jest to aplikacja służą do prowadzenia sprzedaży towarów i usług w Internecie. Poprzez przyjazny panel administracyjny sam zarządzasz swym sklepem: dodajesz kategorie, towary, opisy, zdjęcia itd.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~www.kozmo.jasky.pl [83.30.98.*]
    Dla zainteresowanych założeniem własnego sklepu internetowego polecam www.jasky.pl
    Bardzo łatwa obsługa sklepu poprzez panel administracyjny.Opłata za rok to 98 zł.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~ciekawski1546 [83.21.0.*]
    witam,
    w przeciwienstwie do innych nie mam problemu z zalozeniem czy konfiguracja sklepu. wszystko zlecam fachowca.
    kwestai o ktora chce zapytac to kwestia rozpoznanai rynku. chce zalozyc sklep ale nie mam jeszcze pewnosci czy oplaci mi sie zalozenie sklepu internetowego bez magazynu w realu. czy ktos z Was moze cos takiego praktykuje, czy jest to mozliwe do osiagnieca?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~natalia [83.13.176.*]
    Witam
    Chciałabym sprzedawać na allegro czy musze założyć sklep internetowy.
    Czy musze założyć działalność gospodarczą ??
    Czy musze odrazu kupić kase fiskalną,i jak będe się rozliczała z US ??
    Pozdrawiam
    Natalia
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~grzesia [83.5.199.*]
    witam Wszystkich,

potrzebuję informacji o płatnościach w sklepach elektronicznych. na jakiej zasadzie działa wspólpraca między VISA, MAESTRO lub MBANK a sklepem internetowym?? jakie formalności należy dokonać, aby e-sklep był obsługiwany przez różne karty płatnicze?? jaką umowę należy podpisać?? gdzie należy się zgłosić??jaki procent prowizji jest zabierany przez operatora? czy jest on pobierany przy każdej transakcji czy może raz w miesiącu?

czekam na Państwa odpowiedzi i pomoc!!!

pozdrawiam
    Małgorzata
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~mona1 [195.34.211.*]
    WITAM\!

prosze doradzicie mi.. jaki jest najłatwiekszy i prosty w obsłudze sklep internetowy. chce kupoic program a niewiem jaki???
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.105.*]
    Czyżby nowe wcielenie Pana Łukasza ? :) Pozazdrościć bogatego słownictwa koledze "los coś tam".
    Mona1 tradycyjnie polecam darmowy oscommerce - www.oscommerce.pl/
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~adamlop [89.78.130.*]
    Witam, jak ktos chce sklepik to prosze o kontakt adamlop.webhost.pl
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~geomix12 [83.11.210.*]
    Witam wszystkie mądre głowy!!1

Ja również chciałem założyć działalność gospodarczą jestem bezrobotny i mam właśnie zamiar założyć sklep internetowy chodzi mi o sprzedaż roślin przez serwis Allegro (jestem producentem tych roślin) czy muszę płacić podatek vat??? czy gdybym był rolnikiem sprawa byłaby prostsza?

proszę o poradę
  • Sklep internetowy Autor: ~dluk [89.78.94.*]
    Jeżeli chcecie założyć sklep internetowy za darmo to zapraszam na stronę www.sklepy24h.pl
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Rience [213.17.223.*]
    Witam!
    Czy ktokolwiek tworzył już sklep pod Pythonem?
    Chcę założyć własny serwis w technologii Python/MySQL, lecz niestety mam problemy ze skonfigurowaniem serwera MySQL z interpreterem Pythona pod Ubuntu. Jeśli ktoś rozwiązywał już ten problem to proszę o kontakt.

PS. Słyszałem, że we wszelkiego rodzaju działalności w internecie bardzo przydatne są autorespondery - jako obsługa techniczna.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~po_prostu_aneta [91.142.207.*]
    Chcialabym zalozyc sklep internetowy, ale nie wiem jak to zrobic. Bardzo prosze o porade. Jesli jest ktos z krakowa , kto sie zajmuje taka dzialalnoscia bardzo prosze o kontakt.

z gory dziekuje
    aneta

kolorowe.sny@gmail.com
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Spoon21 [83.3.83.*]
    Jeżeli chciał bym otworzy sklep internetowy czy musze się rejestrowac jako firmę
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~netsystem [195.116.19.*]
    Nie musi Pan mieć działalności gospodarczej,nie jest to wymagane.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~sim0_n [83.16.211.*]
    Wszyscy piszecie że sklep to VATy, formalności, że trzeba mieć wykupiony Hosting, skrypy itp. A nikt nie zadaje pytań najistotniejszych!

Po pierwsze:
    Gdzie zakupić towar? U producenta chyba najlepiej... w hurtowniach w Polsce się nie oplaca, lepiej za granicą.

Po drugie:
    Czy zakupic odrazu sporą ilość towaru? Jeśli tak to na drodze stają dwie rzeczy: po pierwsze kasa! a po drugie gdzie o trzymać? w pokoju? POTRZEBA MAGAZYNU czyli lokal, czyli jesczez raz tyle formalności i jak zwykle... kasy!

Po trzecie:
    Dacie rade zrobić to sami? chyba ze sprzedacie kilka towarów dziennie... paczki w końcu trzeba wysyłać, pakować, itp... a doba ma tylko 24h!

jeśli to wszystko macie "doszlifowane" to wtedy pomyślcie o tym żeby to pokazać, czyli strona www, i cała reszta!

POZDRAWIAM!!
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Osiris [89.79.190.*]
    netsystem --> Dlaczego niby nie trzeba zakładać działalności gospodarczej przy zakładaniu sklepu www???
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~ALCIA [83.9.150.*]
    witam,czy ktoś wie jaki numerek z PKD dla sklepu netowego,ale tez sprzedaż płyt CD z kursami własnego autorstwa?Pomóżcie...
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~bogdan [83.7.27.*]
    mam zamiar otowrzyc sklep internetowy posiadam swoje strony www
    ale nie jestem obeznany dobrze z programami szukam kogos taniego
    i solidnego
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~netsytem [195.116.19.*]
    Proszę zajrzeć tutaj:http://ale.gratka.pl/ogloszenie/656752_sklep_internetowy_w_abonamencie.html
    Sklep uruchamiamy w ciągu 24 godzin.
    jeśli jest pan zainteresowany ofertą,proszę o kontakt.:
    nethandel@interia.eu
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Józef [83.28.164.*]
    Ja zakinstalowałem ostatnio oprogramowanie sklepowe www.web-market.pl i jestem bardzo zadowolony jak narazie.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~kamillotop [83.20.199.*]
    Witam,
    Bardzo tanio i solidnie instaluje sklep osCommerce, który w praktyce wyglada następująco: http://www.osc24.pl
    Zainteresowanych proszę o kontakt maxikamil@gmail.com
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Marcin-25 [83.17.127.*]
    Czy mógłby mi ktoś pomóc w założeniu sklepu internetowego:)

niewiem jak to sie robi więc prosił bym o pomoc
    gdzie zrobić w (jakiej firmie) ten sklep jaką domene wybrać
    oczywiście żeby było nie drogo itp.

Czekam na pomoc mój adres E-mail: marcin.raqu@interia.pl
    piszcie tagże na forum

Pozdrawiam
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~gabriellla [217.172.233.*]
    ufff...przebrnęłam. Szczerze mówiąc miałam nadzieje, że po przeczytaniu tylu stron będę miała większe pojęcie o założeniu sklepu internetowego. Na razie zbieram wiadomości, pewnie jeszcze zwrócę się z jakimiś sensownymi pytaniami jak będę bliższa realizacji planów. Na razie wiem (i wiedziałam to już wcześniej :-)), ze zaczynanie czegokolwiek bez odłożonych kilku tysięcy złotych, bez pomocy profesjonalnej firmy, biura księgowego, i magazynu z towarem mija się z celem.
    pozdrawiam
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~sgx-sky [84.132.243.*]
    Hallo,chcialbym sprzedawac w eBay-u systematycznie towar czy musze
    zalozyc sklep internetowy.
    pozdrawiam tadeusz.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~bobby [77.91.40.*]
    witam

jezeli w hurtowni cena netto towaru jest 100 zl to kupujac ten towar place 100 zl czy 100 zl + vat?

pozdrawiam
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~jwaldek [83.8.222.*]
    reprezentuje firme JW Web Development
    http://jw-webdev.info/

Pomożemy w wykonaniu dowolnego sklepu internetowego. Udzielamy porad i prowadzimy staly darmowy nadzro techniczny nad własnymi projektami aplikacji internetowych w tym takze sklepow internetowych.

Jesteśmy w stanie stworzyć system działający w oparciu o podane kryteria, dostosujemy go do Twoich potrzeb. My przedstawimy wycenę projektu oraz przybliżony czas realizacji. Pomożemy Tobie w rozwiązaniu problemu, doradzimy przy wyborze najlepszych rozwiązań.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~wojtek-handlowiec [79.187.230.*]
    www.wyposazeniewnetrz.abc24.pl
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~biala33 [77.118.165.*]
    Witam chciała bym założyc działalność gospodarcza w polsce zebym mogla sprzedawać swoją biżuterie na stronach internetowych Allegro i ebay.Mieszkam w Austrii i nie wiem jak to załatwić,czy jesli założe DG w polsce to będe musiała płacić zus????
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~ALCIA [79.184.23.*]
    mysle ze tak,zawsze trzeba placic zus jak ma sie DG
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Summer Butterfly [83.24.59.*]
    Witam,

Chcialabym otworzyc sklep internetowy,lecz wiem,od czego mam zaczac ?
    Gdzie mam pojsc,zeby zalatwic wszystkie formalnosci ? Do jakiego urzedu ?
    Co jest potrzebne,aby otworzyc sklep internetowy ?
    Czy to duzo kosztuje ?

Bylabym wdzieczna,za w miare szybka i tresciwa odpowiedz :)
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~ALCIA [79.184.59.*]
    nalezy zalozyc DG ,zaczyna się od wybrania z pkd numerków dzialalnosci jaką chce Pani prowadzic,mozna spis pkd znalezc w necie,potem do urzedu miasta zglosic dzialalnosc oczywiscie do statystycznego po nr regon z tym wszystkim do skarbówki i zusu,po drodze konto bankowe,da sie to zrobic w dwa dni ale jest troche latania,potem nalezy kupic sobie sklep jest tego duzo,jesli nie zna sie pani na grafice wziac kogos kto ja zrobi lub kupic sklep z grafiką,wykupic serwer,to tyle w wielkim skrócie,potem placic zusy i podatki...i wierzyc ze sie uda...
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Andrew [83.8.21.*]
    Witam serdecznie. Mam pytanie dot. sklepu internetowego - czy będąc na urlopie wychowawczym ( 3 lata )- mogę w trakcie jego trwania założyć działalność i prowadzić sklep internetowy? Nie płacę wówczas Zusu? Jakie inne koszty ? Będę wdzięczny za odpowiedź, z góry dziękuję i pozdrawiam. Andrzej.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Andrew [83.8.9.*]
    Cy ktoś mógłby udzielić mi informacji? Będę wdzięczny :)