Forum Zakładanie firmy

Re: Sklep internetowy

Przeczytałem te 24 strony i wkółko te same pytania odnośnie VATU i przepisów z tym związanych. Nie lepiej je zadać we właściwych urzędach i tam otrzymać szczegółowe i wiarygodne informacje.
Sam też jestem zainteresowany założeniem sklepu, zacząłem się tym interesować od tygodnia i już znalazłem znajoma osobe która zajmie mi sie sprawami księgowymi żeby wszystko było ok a nie potem jakieś kary płacić, jestem umówiony z człowiekiem, który prowadzi swój własny sklep internetowy i zajmuje się tworzeniem nowych sklepów i tu oczywiście wasze uwagi napewno mi sie przydadzą.
Zastanawia mnie tylko prowadzenie sklepu od strony technicznej, a mianowicie co sie dzieje po wybraniu i kliknięciu przez klienta kup dany towar na stronie sklepu?
Czy da się dogadać z producentami na dostawy towaru, czy raczej towar z hurtowni? Na jakich marżach średnio towar jest sprzedawany w sklepach, gdyż czasami gdy po znajomości chciałem cos kup[ić w hurtowni w cenach hurtowych to w sklepach internetowych i tak było taniej?