2190 ? może 1990 ? ;-) a tak poważnie to chwilowo byczka stać tylko na obronę 2060. Raz spróbował startu w górę i go DAX zgasił. Bez bazowych trudno o odbicie. A bazowe słabo. Misiek też trochę się zachłysnął i cicho siedzi. Czyli zadowala wszystkich remis. Dla kogo ten remis zwycięski ?
Pepcio - debiut 40zł, nasze orły postawiły sobie cel 5zł? Jedną spółkę z W20 pojada na maxa. Czas na kolejne? 77777 przy takim Lopie to nie obstawiałbym TKM
Raczej nie koniec, ale powinni RSI dzienne w okolice 45 pchnąć co powinno dać 1980-1990 indeks. Ale co im to Pepco zrobiło, że tak sypią? Dla mnie 1843 do 2150-fala wzrostowa i teraz 50fibo to mamy 2k rozmienione, a 60 fibo to 1960. Ale sądzę, że domknięcie luki to będzie ten moment sygnał ;-)
Ostatnio często koło 14 jak Jankeski kapitał wchodził banan dostawał siły. Wczoraj już tego nie było i dziś jak do tej poro nie widać. Minusik mały dla byka ;-)
Umiarkowane dość spadki u nas sygnalizują, że przyszły tydzień będzie służył do fetowania zapowiedzianych spotkań Dudy z demokratyczną opozycją :)))) Po prostu będziemy cieszyli się nadal wygranymi wyborami - bo przecież nikt nie przegrał :))))
Nie bardzo zdyskontowany, bo wybory dały w końcu nadzieję na lepsze jutro, coś jak 1989 r. Poza tym góra pieniędzy z KPO w drodze. To są mocne atuty na lepsze jutro :))))
Bez przesady że zaraz lepsze jutro. Mimo że poparłem opozycję na cuda nie liczę. Najpierw się pokłócą jak zwykle, potem coś uzgodnią ale problemy nie znikną. Cudownie gospodarka się nie uleczy a dług nie zniknie.
Sorki dla niektórych będzie lepsze jutro szybko jak dostaną stołki i posady w spółkach SP. Ostatnio pisało ile do wymiany to parę tyś. wyjdzie a ja nie liczę że mi się nagle coś zmieni.
W sumie nasz były premier mógłby zbić fortunę - w weekend wsiada do R...aira i leci do Brukseli. Może czyta forum i tak zrobi :)))) Ale żarty żartami pojawiła się dziejowa szansa na odnowę i sanację gospodarki. W sumie umacniamy się też demokratycznie na pozycji ekonomicznego lidera regionu.
A ja wczoraj odszukałem swojego maila, którego wysłałem w kwietniu 2021 co będzie zaraz po wyborach jak " wygra opozycja" wszytko co się dzieje tam jest zawarte , w skrócie piniendzy nie.ma.na spełnienie obietnic bo pis narobił długów- jest? Jest. Jeśli uda im się utworzyć rząd, wyprzedadza wszystko Cc możliwe- będzie- będzie.
A co najważniejsze będzie jeszcze większą bida niż za pis - będzie. IMO będzie. Ale.ja.sie nie znam.:)
Ale przynajmniej gęby przy korycie się zmienią to chyba główna zaleta. No i sobie może niektórzy politycy przypomną że nie są bogami a władza nie jest dana na wieczność tylko od narodu zależy. To tez ostrzeżenie dla opozycji że dostali szansę ale jak się nie postarają to następne wybory przebębnią.
Zobaczycie co się będzie działo na GPW jak Tusk rzeczywiście wsiądzie w ten samolot - jest niemała szansa, że do końca miesiąca się przecież zbierze, a smart money tylko na to czeka :)))
Koledzy że mi sprawili w tym tygodniu wp.... na S bo mnie zaskoczyli skalą reakcji na wyniki to jedno ale choć wy bądźcie rozsądniejsi i nie dajcie kierownikowi zrobić się tak samo na L. Dalej myśli nie będę rozwijał ;-)
globalna ekonomia uległa modyfikacji - wszyscy drukują na potęgę-a co będzie jutro to już się niech martwią Ci co będą po nas. Niestety tak to dzisiaj działa. Każde racjonalne myślenie i decyzje skazane są na porażkę wyborczą. Kto więcej sypnie keszem i więcej naobiecuje ten wygrywa, a czy jest na to pokrycie, nie ma to już żadnego znaczenia.
Teraz to częściowo już niszczarki włączyli i płynność zdycha a widać to na obligacjach i giełdach. Już dawno było mówione jaki tego efekt będzie. Jak się wymsknie spod kontroli to proces przerwią i dodrukują.
Jakie nie chciałeś ;-) Skoro zostajesz to chciałeś ;-) Tylko Benitor może mówić że coś nie chciał ale zrobił bo dyrygent kazał :-) Ja jak coś mam to dlatego ze chciałem.
Tak z przemyśleń. ... Ilu drobnych u nas uwierzyło w poniedziałek że coś wielkiego się zaczęło i tylko TKM i dołączyli do ruchu? Media dodatkowo to podkręciły i analitycy. Raczej nie dołączyli w samym dołku poniedziałkowym. Ci ludzie zaczynają być na minusie.....
Grubas zrobił obie strony na szaro i to w jeden tydzień.